HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

"ei mulla ole aikaa" ja muita hauskoja tekosyitä

Aina köytyy porukasta se, joka niin kovasti haluaisi harrastaa liikuntaa tai kurkotella kohti terveellisempiä elämäntapoja, mutta omaa todella hyvän syyn olla harrastamatta ja kurkottelematta. Voivotellaan, että voisinpa minäkin, mutta kun en vaan voi ja lässynlää. Pieni ravistelu voisi tehdä hyvää.

Nyt loppu ne "emmää voi tehdä koskaan mitään terveyteni eteen, koska...."-lätinät!

1. Ei ole aikaa. 
Siis miten ei ole aikaa? Ihan sitä on tarjolla 24 tuntia vuorokaudessa. Mä ymmärrän sellaiset hulinapäivät, jolloin on menossa aamusta yömyöhään asti, mutta ei sellaisia kai voi joka ikinen päivä olla? Luulisi, että jossain raossa olisi jokaisella aikaa käydä vaikka puolentunnin kävelylenkillä? Ei mua ainakaan ole estänyt opiskelut ja parhaimmillaan 14 tunnin työpäivät. Toi ajasta nuriseminen on joku maailman suurin vale! Aina ehtii ottamaan pienen happihyppelyn, herää sitten puolituntia aiemmin tai nipistää aikaa keskeltä päivää. En kuitenkaan usko kaikkien tätä syytä käyttävien olevan seitsemän lapsen yksinhuoltajia, jotka tekee kolmea työtä ja opiskelee viittä alaa siinä sivussa luppoajallaan. Ja peeäs: sitä liikuntaa ei tarvitse harrastaa kolmea tuntia päivässä.

2. En kuitenkaan osais. 
Et osaa kävellä reippaasti? Et osaa ottaa juoksuaskelia? Et osaa liikkua? Mitä!?

3. Mun mielestä naiselle ei sovi lihaksikas vartalo.
Tää on ehkä paras jonka oon koskaan kuullut. Siis lihaksikas vartalohan ei vaadi työtä ja sehän vaan humpsahtaa sulle, kun käy pari kertaa viikossa sauvakävelemässä. Varokaa myös jokaista arkiliikuntahetkeä lumen kolaamisesta kauppakassien kantamiseen, susta voi ihan vahingossa tulla jäätävä kimppu!

4. Mulla on parempaakin tekemistä.
Istua joka ilta sohvalla kullan kanssa käsi samassa karkkipussissa? No toki.

5. Tulee niin kalliiks, ei oo varaa.
Ulkoilmahan maksaa, samoin liikkuminen siellä. Niin ja kaikkienhan täytyy ostaa ihan perusarkiliikuntaakin varten zumbakengät ja laskettelumonot ja hittitrikoot ja maastopyörät. Koska eihän liikkuminen on oikeaa liikkumista, jos on päällä vanhat verkkarit ja tuulitakki. 

6. En mää jaksa.
No et varmaan jaksa, jos vaan makaat sohvalla tai tössötät sisällä pölyssä. Kummasti sitä vaan alkaa nimenomaan jaksamaan, kun työntää nokkansa sinne raittiiseen ulkoilmaan. Unikin alkaa maittamaan jännästi, kun tekee iltapuuhaksi pikku lenkin korttelin ympäri. 

7. Mulla on tää lapsi/koira/selkävika/kaniini/huono näkö/joku muu liikkumisen lamaannuttava syy.
Ihan ensiksi: Miten oikeasti lapsi voi estää liikunnan? Mistä lähtien itse lapsen kanssa liikkuminen on kielletty? Ja toiseksi, miten kaikilla on aina joku vamma, joka estää kaiken? Kaikkea voi tehdä bailaamisesta avaruuslentoon, mutta edes uimahalliin ei voi mennä rasittamatta liiaksi itseään ja heikkoja luitaan. Ja mistä helvetistä ihmiset haalii ympärilleen asioita, jotka oletettavasti pysäyttää elämän?

8. Mä liikun jo niin paljon töissä. 
Sä olet muija töissä kassalla/virastossa/konttorissa/perse koko ajan penkissä, miten helvetissä sä voit saada tarvittanan määrän liikettä niveliin!?  Turha itkeä jumittunutta selkää ja perseelleen mennyttä lääkärintarkastusta, jos onnistuu kusettamaan itseään noinkin lahjakkaasti jollain "työpaikkaliikunnalla" jota on kävely kahvihuoneeseen ja takaisin työpisteelle. On eri asia olla joku muuttomies tai lehdenjakaja, jonka työ on koko ajan enemmän tai vähemmän fyysistä, ku seistä jonkun putiikin tiskin takana ja silloin tällöin ravistella puutuvia jalkoja.

9. Oon niin vanha.
Mä tiedän kahdeksan-yhdeksänkymppisiä, jotka osallistuu erilaisiin jumppiin, tokikin oman fyysisen tilan asettamin ehdoin. Ihan intoo piukassa. Ja sitten jotkut keski-ikäiset ilmoittaa, että on aivan turhaa enää tehdä mitään ja vähäks noloo olla näin "vanha", antaa nuorten liikkua. HALOO!

10. Mulle nauretaan.
Kyllä, kaikkia kiinnostaa aivan saatanasti sun hölkkälenkit tai uimaharjoittelut! Kaikki tuijottaa juuri sinua ja sitä sun verkkatakkiasi ja pohtii vielä kotonakin, kuinka nolo olit. EIKU? Vai olisko sittenkin niin, että tosiasiassa kaikille on varmaan aiva yksi lysti miten ja millaisena sä mitäkin teet? Mua ainakaan vois vähempää kiinnostaa, kui ka joku random täti kävelee.


Jos ei kiinnosta tai ei oikeasti pysty, niin ok, kenenkään ei ole pakko. Mutta älä helvetissä kitise ja keksi epämääräisiä syitä, jos mieli kuitenkin tekisi!


20 kommenttia:

 1. Ostinpa just alesta 20€ lenkkarit, näiden saatesanojen myötä sit kipinkapin testiin.

  VastaaPoista
 2. mä myönnän sortuvani usein tohon ykköseen! Liikuntahetki kun mulle merkitsee sitä, että täytyy käydä myös suihkussa. En myöskään koskaan halua urheilla meikit naamassa. Keskellä päivää on paha lähteä hikiliikkumaan jos on illalla esim. töitä. Terveisin laiska meikkaaja :D

  VastaaPoista
 3. 10... Pitkään meni, että ite uskoin ton: Miks ketään kiinnostais kytätä mua? Ja jos jotakuta kiinnostais tosiaan kytätä mua, miksi sen pitäis mua kiinnostaa? :d

  VastaaPoista
 4. Isoisäni 90 vuotta käy kuntosalilla pari kertaa viikossa. En pysty millään keksimään itselleni mitään oikeaa syytä olla liikkumatta kun häneen vertaa :D

  VastaaPoista
 5. Eiku kyllä lapsi estää sen liikunnnan, justhan oli iltapulussa juttua kun joku nainen jolla on pieni vauva, pitää treeniblogia ja herrajesta, se vauva oli ollut siel salillakin mukana nukkumassa vaunuissa, en muista vielä oliko isäkin vahtimassa sitä, niin siitä sit lastensuojeluilmoitus.

  Kohta 10, mun mies. Se ei suostu yksin menemään vaikka juoksemaan vähän, koska on ylipainoinen ja ajattelee et sit sitä kytätään et "hehee, siel se läskikasa-rassu yrittää painaa menemään!" Sillä on tosi huono itsetunto mm. ton painonsa suhteen vaikka se nyt ei todella mikään ryhävalas ole vaan muutama hassu kilo liikaa (tyyliin alle 10). Ei siinä kyllä puheet paljoa auta että ei sua kukaan kyttää kun joskus aikanaan on rajulla koulukiusaamisella sun muulla onnistuttu painamaan itsetunto pohjamutiin. Suostuu se sentään mun kanssa tulemaan juoksemaan, ja ehkä mä vielä joskus saan sen houkuteltua salille tai jumppaan kokeilemaan. Voisinpa antaa sille osan mun "vittuuks sä siinä kyyläät?"-asenteesta. :)

  VastaaPoista
 6. Musta kyllä tuntuu että mua katsotaan aina kun käyn kävelemässä. :D
  Se tosin voi johtua ehkä siitä että olen ainoa ihminen joka kulkee lyhythihaisessa paidassa... Ja no okei. Täällä ei tunnu muutenkaan usein lenkkeilijöitä olevan niin pitäähän sitä ihmettä nyt sitten tiirata ihan kiikareilla!

  VastaaPoista
 7. kohta 9! olin just harjoittelussa palvelukeskuksessa (oon ft-opiskelija) ja näin semmosia rautamummoja että! monet varmaan oikeasti paremmassa kunnossa ku minä suhteutettuna. ikä on muutenkin enemmän asennekysymys ja liikuntaa voi aina soveltaa vaivojen ja vammojen puitteissa. liikettä on se pienikin liike, tuntuu vaan että kaikki pitää aina tehdä niin täysillä ja äärimmäisesti, opiskelu, työ, treenaaminen. menny melkoseksi suorittamiseksi. se on se mikä itselläkin välillä syö liikkumismotivaatiota, vaikka ei tollasia pitäis edes ajatella. pitäis vaan nauttia kaikesta liikkeestä mikä itsestä lähtee.

  kysymys: käytätkö ite mitään tämmöstä "liikuntapäiväkirjaa" esim heia heia, sporttracker etc?

  -SonQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on polar loop, jossa on siis mukana appsit ym päiväkirjat, mutta aika laiskasti käytän. Mun liikunta on niin rutinoitunutta, että olisi aika tylsää kirjoitettavaa:D

   Poista
 8. Painoin ensimmäistä kertaa "pisti vituttamaan"-nappia. Tässä perustelut.

  3. Mun mielestä naiselle ei sovi lihaksikas vartalo.
  Niin? Haluan/yritän näyttää omalta kauneusihanteeltani, jonka saavuttamiseen ei kuulu punttien nostelu, lihasten kasvatus tai protskujauheen syöminen lihasta kasvattavien kaloreiden toivossa. Tähtään liikunnalla hoikkaan vartaloon, josta päästäänkin.......
  5. Tulee niin kalliiks, ei oo varaa.
  ....omiin suosikkiliikuntamuotoihini, joita ovat ryhmäliikuntatunnit tyyliin zumba ja aerobic. Juoksumatolla juokseminen on ihan ok, mutta jostain syystä mun mielestä lenkkeily on äärettömän tylsää ja rasittavaa, joka tappaa liikuntainnon. Toki aikanaan laihduttaessani lenkkeilin, mutta se oli vähänniinkuin pakollinen rutiini kaloreidenkuluttamiseksi eikä mukavaa ajanvietettä joka voisi auttaa ylläpitämään terveellisiä elämäntapoja. Ja ryhmäliikuntatunnit maksaa. Pitää varmaan hankkia joku nintendo wii.
  8. Mä liikun jo niin paljon töissä.
  Olin viimeksi töissä kierrätyspainotteisella kirpputorilla, jossa seisoin/kävelin noin 7 tuntia töissä jalkojeni päällä ja roudasin vaatteita myyntiin, olin kassalla, siivoilin rekkejä sun muuta. Tähän lisäksi pyöräilymatkat töihin. Mulle riitti todella hyvin tän tapanen hyötyliikunta.

  Mutta joo. Ehkäpä tässä työttömänä jaksais taas hankkia sen salijäsenyyden. Harmi että aikaisempi lempisali jäi edelliselle asuinpaikkakunnalle, nykyisen paikkakunnan versio on ärsyttävä ja huono. Ja kyseessä on siis halvin mahdollinen vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3. Liikunta=punttien nostelu? En nyt ymmärrä miksi nostit asian esille, mikäli et itse tuota syytä liikkumattomuuteen käytä? Et ilmeisesti ymmärtänyt kohdan kolme pointtia?

   5. mm Youtube on täynnä erilaisia liikuntatunteja zumbasta tanssiin ja aerobiciin.

   8. Tämäkään kohta ei koskettanut sinua, et ilmeisesti ymmärtänyt tämänkään kohdan pointtia? Ihan kuin olisin kirjoittanut "missään työssä ei saa tarpeeksi liikuntaa!!!!1111" ja sun täytyisi päästä heti kertomaan, että ehei jenni, olet väärässä, joissain töissä saa tarpeeksi liikuntaa. Väännän siis rautalangasta: kohta kahdeksan on osoitettu niille ihmisille, jotka työliikunnan - jota todellisuudessa ei ole- varjolla eivät harrasta liikuntaa (mutta silti valittavat vatsamakkaroista ja huonosta kunnosta).

   Poista
  2. "3. Mun mielestä naiselle ei sovi lihaksikas vartalo."
   Olikohan pointtina kumminkin, että on typerää kun jotkut naiset käyttää tätä tekosyynä siihen, etteivät harrasta liikuntaa? Eli siis oletetaan, että jos harrastaa JOTAIN liikuntaa niin tulee heti massiiviset lihakset ja sit näytetään heti joltain Tiina Jylhältä.

   Poista
  3. Mä jotenkin ajattelin että viittaat nimenomaan saliharjottelua vastustaviin naisiin, vaikea uskoa että kukaan oikeasti kuvittelee.perushölkkäämisen tuovan sulle jonkun Janni Hussi-kropan.

   Kärjistät voimakkaasti, etkä erittele, joten monet kohdat voi mennä ohi, pahoittelen voimakkaasti. Sanoin että KÄYTIN töissä käymistä ihan syynä muuhun liikkumattomuuteen. Ja jalkojen päällä seisominen voi tuntua raskaalta vaikka olisikin vain IIK kassatyöstä.

   Surullista että näytit provosoituvan heti. Lisään nyt vielä että luulenpa että kaikkien näiden tekosyiden taustalla on ihan vaan se että ei oo motivaatiota liikuntaan, ja miksipä pitäisi sitä väkisin itseensä valaa. Se oman kropan hyväksyminen tulee ajan kanssa, ja monet oppivat olemaan tyytyväisiä vatsamakkaroihinsa. Samoin voi tulla myös yhtäkkinen liikuntainnostus.

   Poista
  4. "Jos ei kiinnosta tai ei oikeasti pysty, niin ok, kenenkään ei ole pakko. Mutta älä helvetissä kitise ja keksi epämääräisiä syitä, jos mieli kuitenkin tekisi!"

   Sisälukutaito ja huumorintaju, huhuu. :) Eikä ne fitnesspimutkaan aina näytä sille kun lavalla, se on kisakuosi missä rasvat vedetty pieneksi että se lihas näkyy. Kehonrakennus, fitness, painonnosto ja kestävyysurheilu on ihan eri asioita missä on ihan eri tavoitteet. Vaikka ihminen olisi ylipainoinen niin hyvä lihaskunto on terveyden perusjuttuja. "Tavallisessa" urheilussa pointtina ei ole näyttää Janni Hussille vaan se _terveellisyys_, kun syö ja liikkuu hyvin koko kroppa päänsisusta myöten voi ja toimii paremmin. :) Kenenkään ei oo pakko liikkua mihinkään, mutta kyllä mua esimerkiks vähän rasittaa ihmiset jotka jatkuvasti valittaa kun on huono olo ja joka paikkaan sattuu, kun ne ongelmat ratkeis ihan sillä että kattois vähän mitä syö ja laittais pari kertaa viikossa lenkkarit jalkaan. :)

   Poista
  5. Juu, mulla on riittänyt molempia muihin Jennin teksteihin mutta tää pisti jostain syystä ärsyttämään. Mä oon kuullu näitä syitä seliteltävän lauseessa "Huvittais käydä lenkillä, mutta ei oo aikaa ja väsyttää kun liikkuu töissäkin", "Voishan punttien nostelu olla kivaa, mut en mä kyllä haluakkaan mitään lihaksikkaan näköistä vartaloa". Kyllä nää lausahdukset vähän sijoittuu tietyistä lajeista käytyihin keskusteluihin. Vai luuleeko oikeesti joku muuttuvansa lihaskimpuksi lenkkeilyllä? :D

   Poista
 9. Tuo kohta kolme on kyllä jotain niin naurettavaa että tekis mieli itkeä, lihaksikas tarkoittaa automaattisesti että on sellanen Horkka-Heikki 140kg joka maastavetää kolmeviiskyt. :D

  VastaaPoista
 10. Hahhaa. Itselläni tahtoo käydä kyllä usein niin, että töiden jälkeen on vaan niin raato olo, että vaikka tekis mieli lähteä lenkille ja ulos niin ei vaan pysty. Oonkin kyllä nyt sit ottanut tavaks töiden jälkeen pyöräillä parin kilsan lenkin ennen kotiin suuntaamista, niin saapi ees vähän lisäliikuntaa. Vaikka tulee sitä varmaan tuolla töissäkin (päiväkoti. alle 2-v ryhmä), ei kait se olo muuten näin voipunut ois. :)

  VastaaPoista
 11. Miten sä ees keksit joka asiasta näin paljon valittamista:D?! Negative mind will never give you positive life...!

  VastaaPoista
 12. Olen kateellinen ihmisille, joille liikunta on ilo, pystyvät olemaan tavoitteellisia siinä eikä mikään vie motivaatiota. Kunpa mäkin löytäisin sen jotenki. Pitäis tiputtaa 25kg, et näyttäs hyvältä.
  Ongelma on nimenomaan pään sisällä, ruuan suhteen ehkä jopa psyykkinen.
  Tarttis yhen tämmösen Jennin personal-raineriks, jolle ei vois keksiä niitä syitä.
  Vaikka lenkkeily ja salilla käyminen ei innosta, silti huomaamaton, tavoitteeton liikkuminen onnistuu. Koiran kanssa, heppailu, fyysisen työn teko, kunnes kroppa on piipussa ei haittaa yhtään. Heti ku otetaan aikataulut, sekunttikello, tietty matka tms. ni se lössähtää jos ei joskus tulos ookkaa parempi ku edellinen.

  VastaaPoista
 13. Tuo "mulle nauretaan" kohta pitää valitettavasti mun kohdalla paikkaansa :( En tosin vieläkään tiedä oliko minulle nauramisen syy oma avuttomuuteni/osaamattomuuteni, vai juurikin ne rupuset verkkarit + kulahtanut toppi. Painolle se ei nyt sinällään voinut olla, 60/165 ei ole niin paljoa, että naurunalaiseksi joutuisi.
  Naurajina olivat teini-ikäiset pituuskasvun loppumetreillä olevat tytöt. Istuskelivat laitteissa kuvailemassa "treeniään" viimeisintä huutoa olevissa treenikamoissa ja naureskelemassa muille - en siis todellakaan ollut ainoa uhri. Pari kärkästä kommenttia liian usein, muita epäonnekkaita sattumisia ja hups vaan, saleilusta meni ilo ja sinne ei enää tullut mentyä.

  Salin vaihto voisi olla, mutta en ole vielä löytänyt edullista ja kohtuullista salia tilalle. Ulkoliikunta (lenkkeily yms) onnistuu satunnaisesti mutta muuttuu tylsäksi, kotitreenikin pieninä jaksoina, mutta kotona ollessa se laiskuus vie liian usein voiton... Salille tuli lähdettyä, ja koska lähdin, täytyi tehdä.

  Työskentelevän opiskelijan budjetti ja aikataulu ei anna myöten "unelmaharrastuksille" kuten ratsastus ja baletti, uimahallin veden puhdistusainekin aiheuttaa nykyisellään allergisen reaktion :D Harmittaa ihan pirusti, koska näistä liikuntamuodoista nautin todella paljon.
  Leuka rintaan ja uutta lajia etsimään, eipä tässä kummempaa. Piti vain avautua :D

  VastaaPoista
 14. Huippu teksti taas! On pitäny koko aamu lähtee lenkille ja tästä motivoituneena, nyt sen teen!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!