HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 19. toukokuuta 2014

Löydä kesätyyppisi

Kuoriutuuko sustakin kesällä aivan uusi ihminen? Mihin porukkaan kuulut?

Hehkuttajat.
Kesähehkuttajat pukevat shortsit maaliskuussa ensimmäisten auringonsäteiden osuessa hangelle ja päivittävät siitä lähtien marraskuun puoliväliin asti "kesä<3"-statuksiaan jokaiselle some-tililleen. Tää on tätä sakkia, joka omistaa enemmän kesä- kuin talvivaatteita, joka on kieltämättä aika idioottia - Suomessa kun asutaan. Hehkuttajat myös odottavat näkevänsä elinaikanaan ilmastonmuutoksen rajut vaikutukset palmuina ja hiekkarantoina Kittilää myöten. 

Ruskettujat.
Tälle porukalle on aivan yksi lysti koko helvetin kesä - kunhan UV-säteily on korkea ja saa väriä pintaan. Ruskettujat istuvat vaikka vesisateessa biksut päällä ja odottavat aurinkoa, mikäli säätiedoitus on siihen suuntaan vähääkään viitannut. Heille on aivan sama kesän kauneus ja luonnon herääminen - nyt jumalavita sitä väriä pintaan ja kohti syksyä!

Vihaajat. 
"Oon varmaan ainoo joka vihaa kesää, meinaan siis mä vihaan itikoita ja kun on kuuma ja aurinko paistaa ja sit mä palan ja sit on ampiaisia ja on hiki. Oikeesti muutan kohta johonki igluun, mä rakastan talvee ja syksyä, enkä tätä kamalaa kesää!! Hyi vihaan jätskiä ja grillaamista ja koivunlehtiä, mua oikein niinku ahdistaa koko kesä!!" Huolimatta siitä, että kesä kestää Suomessa maksimissaan viikon, tämä jengi kykenee keräämään valtavat aggression aiheesta. He aloittavat negatiivisen latautumisensa samaan aikaan, kun hehkuttajat pukeutuvat shortseihin.

Grillaajat.
Näiltä kavereilta - jotka ovat useimmiten miehiä - löytyy kotoa helvetinmoiset ulkokeittiöt, joilla voisi kärventää pekonia suuremmallekin poppoolle - useimmiten he kuitenkin harrastavat tätä yksin. Vaimot kun eivät kestä rasvantirinää ja palaneesta makkarasta leijaileva haju kuvottaa naisväkeä, mutta se ei onneksi grillaajaa lannista. Koko talven hän on pakoillut systemaattisesti ruuanlaittoa, mutta herää eloon toukokuussa, kun pataljoonakeittiö paljastetaan pressun alta. Pian ulkona käristyy pekonirullat, vuohenjuustomakkarat, grillivartaat, valkosipuliribsit ja kotitekoisella olutmarinadilla läträtyt fileet ja perustapsasta kuoriutuu kulinaristi.

Kevääseen jääneet.
Tämä sakki ei hoksaa, että kesä on tullut, ennen kuin vasta elokuun lopussa. Sinnikkäästi he kulkevat helteessäkin talvipomppa päällä ja pelkäävät paljastaa paljasta säärtä ennen kuin vasta juhannussaunassa - ja sekin pienessä hiprakassa. Pokkana pakkaspuku päällä he kulkevat läpi helvetillisten helteiden ja heltyvät vasta kun pumppu ei enää kestä. Sitten voi meinaan siirtyä kevyttoppaan.

Panikoijat.
Nämä ihmiset eivät niinkään inhoa kesää, mutta vetävät siitä jäätävän ressin - mitä lapsille pitää pukea, onhan kaikilla aurinkorasvaa suojakertoimella sataviiskytä, eihän kukaan syönyt sitä palanutta makkaraa, varokaa käärmeitä, onko täällä punkkeja, älä sitten hyppää pää edellä ja ota tästä torakkamyrkkyä ja tappajamehiläissuojaverkko. Koska kesällä voi vaikka kuolla, jos ei ole varuillaan!!

Pihapuurtajat.
Näillä on piha sitten viimotteen päälle kunnossa - on miljoonaa kukkapekkiä ja -amppelia, käsin maalattua saviruukkua, rottinkikalustoa, design-aurinkotuoleja, mansikkamaata, puutarhapatsaita ja suihkulähteitä. Monesti tämän porukan jäsenet löytävät toisensa ja pitävät illanistujaisia, joissa esitetään vaatimatonta. "Tällainen pieni sadan hehtaarin kukkapenkkihän tää vaan on pihalammella ja marmoripatsailla, pikkujuttuja...."

Kännijurpot.
Kesä, mikä mahtava syy vetää kaljakuuria kolme kuukautta ja kasvattaa kesäsikamaha! Koska eihän VOI olla selvinpäin, jos aurinko paistaa!?


13 kommenttia:

 1. Suunnittelijat: Joka viikonlopulle festarit ja mökkireissut ja bileet ja risteilyt ja roadtripit ja niin eespäin. Koska kesä. Tää jakautuu kahteen alalajiin: Niihin jotka toteuttaa puheensa ja niihin jotka ei. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite kuulun kanssa tähän tyyppiin ja juurikin vielä niihin, jotka vielä toteuttaa puheensa.

   Poista
  2. Totta! Toi on aika merkittävä porukka. Ite en onnekseni kuulu siihen :D

   Ainiin, listasta puuttuu myös Löhöilijät: emmä viitti mennä töihi, kesällä kuuluu rentoutua, mulla on koko elämä aikaa tehä duunii, kesä pitää maata äksänä, ainii isi annakko rahaa?

   Poista
 2. Grillaajien ansiolistalle kuuluu usein lisäksi se, että polleena poikana puhkutaan, kuinka hän nyt on tehnyt koko perheelle ruokaa. Tosiasiassa herra odottaa grillin ääressä äkäisenä, että milloin se ämmä nyt tuo ne makkarat ja paistit valmiiksi marinoituina, että pääsee grillaamaan. Pöydän muut antimet, kuten perunat ja salaatit ilmestyvät luonnollisesti pöytään itsestään eikä niiden laittajalla kiitosta heru. "Siivotkaas te lapset pöytä, kun isi laittoi ruuan" kruunaa koko komeuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisipa näistä kommenteista tykätä :D

   Poista
  2. aaa tää on niin totta! :D

   Poista
 3. Haha, kittilä mainittu! Täällä ois yks kittiläläinen joka kuuluu suunnittelija/kännijurpot ryhmään, koska aurinko vaan tekee hulluksi! + jonka ehoton lemppariblogi tämä on :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla janee, terkkuja Kittilään! :)♡

   Poista
 4. Panikoija täällä terve :D Jos mökille lähtiessä ei ole yhtä putkikassillista ensiaputarvikkeita ihmisille ja eläimille niin kyllä tuskanhikeä pukkaa kun niin pelottaa. Mitään auringossa palamista tai ampiaisen pistoa kummempaa ei tietenkään ole sattunut ikinä, mutta mielenrauhaani ei saa järkyttää. Siksi aina vähintään kevyen kenttäsairaalan verran varusteita tai mä en poistu kotoa.

  VastaaPoista
 5. Olen niitä ihmisiä, jotka ensin ovat onnessaan: "Jee, kesä! Loma ja tulee lämmin!"
  Mutta sitten, kun itse vuodenaika on meneillään: "Vittu tuolla on kuuma, jos mä vaan pysyn sisällä... mulla ei oo mitään tekemistä... ja miks aina sitä vitun grilliruokaa?!"

  VastaaPoista
 6. En mä taida kuulua noista mihinkään, kesä on kiva, mutta helteitällä kyllä valitan!

  VastaaPoista
 7. tunnistin itseni noista vihaajista... :DD aivan loistava!

  VastaaPoista
 8. Mä oon kyllä selvästi tommonen kevääseen jäänyt :D Just eilen mietin, että onkohan nyt vähän noloa käyttää tätä toppatakkia toukokuun lopussa. No, otanpa tästä hupusta tän karvan pois niin kaikki ei ehkä tajua, että kyseessä on talvitakki..

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!