HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 23. kesäkuuta 2014

keli kuin morsian

Sori tää postaustauko, mutta oon ollut niin kiireinen auringonoton, lämpimien kesäöiden ja terassikelien kanssa, että ei oo vaan ehtinyt. Ihan tässä nahkaa kuumottaa ja perse on hellänä rannalla makaamisesta. Bikinit hiertää ja neljäs tonkka after sun lotionia on menossa. Eiku sori, nyt mä kyllä erehdyin!

Mikä tää jumalaton ikilokakuu on? Pitääkö tässä saatana muuttaa johonkin Keski-Gambiaan, ettei kuole kylmyyteen?  Toisaalta kerrankos sitä nyt keskikesällä saa paleltumia, onhan sekin tavallaan aika eksoottista!  Ja joo, sää on pukeutumiskysymys ja lässynlää, mutta ei nyt ihan ensimmäisenä tule kesäkuussa mieleen vetää pakkaspukua päälle ja etsiä pitkiä kalsareita talvivermeiden joukosta. Ja onhan se toki ihan jees, että jouluna ja juhannuksena mittari näyttää lähes samoja lukemia; ei tartte ostella useampia vaatekertoja, kun voi vetää kesät talvet samalla pilkkihaalarilla ja sadetakilla. Mitäs me vuodenajoilla edes tehtäisiin, syksy on ihan kiva vaihtoehto kaksneljäseittemän.

Ai jumalauta mä säälin kaikkia lomalaisia, jotka ovat haaveilleet kuumista kesäpäivistä, mökkiviikonlopuista, pronssinhohtavasta hipiästä ja helteisistä jäätelöhetkistä… Tai ylipäätään säästä, jossa voi olla ulkona yli kolme minuuttia ja nauttia siitä. Sellanen yli seittemäntoista astettakin olis jo ihan kiva, ainakin parempi kun toi veemäinen tihkusade, Alaskasta puhaltava tuuli, raekuurot ja aivan saatanan säälittäviä lukemia hipovat lämpömittarit. Ei täällä sisälläkään jaksa määräänsä enempää istua, eikä tilikään kestä jokapäiväistä kaupoilla juoksemista!

Mua suoraan sanottuna vitutti niin paljon tää keli, että varasin matkan vähän eteläisimmille seuduille.  Mulla vaan kilahti – ei jumalauta tällasta säätä kestä heikkohermoinen kesäihminen! Minähän en kesälomaani istu joku jumalaton fleecepuku päällä  takkatulen loisteessa ja odota sopivia hiihtokelejä.  Kesällä paistaa aurinko ja piste saatana.

Toisaalta on tässä kelissä positiivisetkin puolensa – ei harmita olla vähääkään töissä, saatikka että potisi huonoa omaatuntoa laittamattomasta pihapiiristä. Myöskin saa ihan rauhassa piilottaa läskinsä seinävaatteita muistuttavien villaryijyjen sisään, eikä kellään ole asiaan mitään sanottavaa (koska kaikilla tervejärkisillä ihmisillä joilla on jonkinlainen tuntoaisti, on samanlainen villaryijy päällä). Säärikarvoja ei tarvitse repiä neuroottisesti biitsireissuja ajatellen, jäätelö ei maistu samaan tahtiin kuin helteellä ja kukkamaita ei tarvitse kastella (sen puolen kun hoitaa suomalainen kesä!). Periaatteessa vois heittää lanttulaatikot uuniin ja viettää pikkujouluja glögin äärellä, eipä eroaisi puolen vuoden takaisista tunnelmista juurikaan.


Kyllä se niin on, että vanha sananlasku pitää paikkansa: keli on ku morsian – viilee ja vittumainen.

7 kommenttia:

 1. Sanos muuta.kyllä ärsyttää, kun tällästä keliä on melkein ollu viime talvesta asti.Sateista ja koleaa :P Plaah tulis oikee intiaanikesä eikä tällänen ihme rönttäkeli :D

  VastaaPoista
 2. AAMEN! Tiedän, että natiseminen säästä on typerää, mutta kyllä sitä saa natista, kun ensin ootetaan 10 kk kesää ja helteitä ja odotus palkitaan näin. Ymmärrän, että on kuumia kesiä ja sateisia kesiä, mutta eniten mua tympii se, että syksy ja talvi on niin hemmetin masentavaa aikaa, että kun kesällä haluis olla ulkona auringossa senkin edestä, ni ei.
  Onneks mullakin etelänmatka häämöttäää..<3

  VastaaPoista
 3. Eipä ainakaan harmita olla kesätöissä (sisätiloissa) kun sisällä sentään ihana ilmastointilaite huokailee niskaan entisaikojen kesätuulahdusta muistuttavia henkäyksiä ja voi kiivetä vaikka pakastimeen lämmittelemään jos sattuu piipahtamaan kesken päivän ulkona.
  Eikä kyllä harmita sekään että olen pehmeämpi kuin suunnittelin, ei mua kuitenkaan kukaan näe bikineissä ja vaikka lähtisinkin ne päällä ulos, nuo ystävälliset pilvet estää auringon valoa yltämästä maahan asti niin eipä täällä oikein mitään sitten edes näkisi (ja kaikki ihmiset on kuitenkin sisällä eikä ulkona pällistelemässä ohikulkijoita).
  Voi vittu ja pillu sentään.

  VastaaPoista
 4. Olin itse tuossa parisen viikkoa sitten kaupunkilomalla Lontoossa. Aina kuulee kaikkien sanovan, että Briteissä sataa aina, Lontoossa on märkää, Englanti on kylmä ja sateinen paikka, ihan perseestä suunnilleen. No, yhtenä iltana tihutti hetken aikaa ja muuten sää oli sitä +30 joka päivä ja suunnilleen olisi saanut bikinit päällä kulkea. Ja kun palattiin ah niin ihanaan Suomeen, niin vettä tulee Lontoonkin edestä, on vitun kylmä ja tuulee 100m/s. Jumalauta sentään! Taidan muuttaa Englantiin, rakastuin Lontooseen jo muutenkin niin paljon.

  VastaaPoista
 5. Olin ihan varma, että tuo sanonta jatkuu niin, että morsian on kostea

  VastaaPoista
 6. Parasta (kesä)säätä aikoihin. Ei harmita ollenkaan vaikka jäisi helteet ensi kesää odottelemaan. Tämmönen viileys on ihanaa!

  VastaaPoista
 7. Joo joo siis nimenomaanhan viime jouluaaton ja juhannusaaton välinen lämpöero oli jotain kuus astetta ainakin Tampereen seudulla. :D


  ...tai no laitetaan :(

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!