HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 26. kesäkuuta 2014

pallo hukassa

Ai että toi futismania repii mun pääni irti! Ihan oikeesti, mikä siinä suomalaisia sauvakävelijöitä voi viehättää? Yksikään sinivalkopaita ei noilla kentillä tule koskaan potkupalloa harrastamaan, niin jotenkin todella vaikeaa käsittää tämä hypetys.

Ensinnäkin - miten sen pallon voi edes nähdä? Sadan hehtaarin tontti ja nyrkinkokoinen pallo - näin niinku penkkiurheilijan näkökulmasta. Mä ainakin tarvitsen kiikarit, että ehdin nähdä missä se pallero vierii. Ja sehän vierii. Noooooin se lensi kivasti sadan metrin päähän. Ja nooooin se tuli takaisin. Ja taas se menee. Jeij! Isot pojat juoksee edestakas tuntitolkulla, jippii!

Ja maali on pienen järven kokoinen - eikä mene sisään. "Aiai, kehno yritys, kyllä luulisi tuosta menevän sisään, tyhjää kulmaa olisi ollut tarjolla" mesoaa selostajasetä ja mä mietin aivan samaa. Eikö sitä saa sinne survastua vähemmälläkin yrittämisellä? Hädintuskin saadaan pari-kolme maalia sen ikuisuudelta tuntuvan ajan sisällä. Lätkässä taas on oletus, että se silmänkokoinen lätyskä menee jättiläismäisen miehen ohi noin kymmenen kertaa tunnin sisällä, MITÄ!?

Entä tää "futisfanimisukoiden" hehkutus! "Pakko liimautuu telksun eteen, kuumii miehii tarjolla koko illan, tirskis!". Siis jos jollekin riittää, että näkee vieraan Luigin tikku-ukkomaisen hahmon juoksevan valtavalla viheriöllä shortsipuvussa, niin se on mulle tosi fine. Mä vaan mielelläni otan miehiin kontaktia muillakin keinoilla ja askeleen lähempää. Pelaisivat edes sitten vaikka alasti ja kamera noin kaksisataa metriä lähempänä, niin ymmärtäisin sen valtavan kiiman, jonka kyseinen laji tällä hetkellä aiheuttaa.

Ja kun isoja poikia sattuu. Ai että. Vilkaisu tuomariin - huomaako se - ja sitten torakka-asentoon selälleen sätkimään kentälle polvea pidellen. Kieritään, tirautetaan kyynel, väännelehditään kuin olisi vaskitsa kalsareissa ja vähän nyyhkitään. Sitten hidastuksesta ilmenee, että kukaan ei ole herra Pallottelijaan hipaissutkaan, vaan hän on itse päättänyt ottaa vaaka-asennon pelin tiimellyksessä. Ei muutaku noustaan ihan chillisti ylös, putsataan pahimmat ruohotahrat shortsipuvusta ja jatketaan potkuttelua.  Toistetaan noin kaksikymentä kertaa. Ja purraan lopuksi.

Mä en oikein tykkää tosta futiksesta.


(c) Pertti Jarla 


21 kommenttia:

 1. En kyllä mäkään tajua kyseisetä lajista mitään. Mutta koska en oo tuleva urheiluselostaja enkä varsinkaan mitään tähtipelaaja ainesta joka tulee vielä valloittamaan viheriöt ja jäätiköt, niin annan asian suosiolla olla :D

  VastaaPoista
 2. "Ja purraan lopuksi." tipuin tuolilta ahahah paras kommentti ikinä :DDDDDDDD oot loistava! Voitko alkaa kirjoittaa johonkii lehtee jotain kolumnia? ;)

  VastaaPoista
 3. En itsekkään ymmärrä koko lajia.etenkään tuota et sattuu.mukamas.itse harrastan ratsastusta ja pudonnut monesti pahastikkin alas ja aina vaan takaisin kyytiin.pienillä tytöillä on enemmän munaa ku isoilla miehillä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se aika paljon tunnahtaa, kun 90kg liukuu metallinapit tanassa suoraan sääriluuhun Rohkenen väittää, että siinä ois yks jos toinenkin pyörimässä maassa, jos sattuis omalle kohdalle.

   Poista
  2. Ensin maataan 30 sekuntia aina pyöritään maassa naamaa pidellen, vaikka osuma tulisi takareiteen, sitten noustaan ylös ja ollaan että fine ei käyny mitään ja juostaan taas. Jos sattuu niin sitten ei kyllä enää juosta :D Koko tilanteenhan voisi hoitaa myös karjaisemalla perkele ja jatkamalla sitä juoksua suoraan.

   Poista
 4. Samaa mieltä. Okei, kyllä sen jääkiekon vielä ymmärtää mutta jalkapallo ... Ei tajua. :D

  VastaaPoista
 5. Samat ajatukset täälläkin. Olen jääkiekon fanaattinen seuraaja ja muutenki urheilua katon sohvalla perse hiessä. Mut jalkapallo... Limafledaset fruittarikynikset ravaa jonku kämäsen pallon perässä, potkasee kaveria ja pitelee silmää maassa vaikeroiden. Media jaksaa kyllä joka tuutista tota lajia syytää- ei sillä, irtoaishan siitä hyvät rahat jos täällä alettas seurata futista lätkän lailla.

  VastaaPoista
 6. Aamen. Itsekin aiemmin tästä lyhyen vuodatuksen tein (: Ei vaan mene minun päähän...
  Oothan nähnyt Sami Hedbergin näkökulman aiheeseen? :D
  https://www.youtube.com/watch?v=sk4T4UPNFz0

  VastaaPoista
 7. I know, right!? Ja sitten on ne nimet. Miten ne voi muistaa?! Esimerkiksi ystäväni tässä yhtenä iltana analysoivat lämpimikseen useamman joukkueen pelaajat toinen toisensa perään, tyyliin Suarez sitä, Silva tätä ja Balotelli tota. Yksitellen. Anteeksi, mitä...?

  Juuri ja juuri tiesin, että herrat liittyvät jotenkin jalkapalloon, vielä vähemmän (nyt oikeasti) osasin yhdistää näitä itselleni pääosin täysin uppo-outoja nimiä ammoin tapahtuneisiin jalkapallovammoihin, kuumottamiin pakaralihaksiin tai legendaarisiin maaleihin...

  Tunnen itseni ulkopuoliseksi :D

  VastaaPoista
 8. Futis ei mua niin häirii, koska mies ei ole ylifanaattinen sen suhteen, mutta en mä sitä silti ymmärrä. No jeejee 4 vee sit oli kisat viimeks ja se on joku mutafukin pyhä asia josta pitää hehkuttaa ja tykätä ja voi että kun on ihquja miehiä taas kenttä pullollaan. No ei ole! Ja suurin osa niistä näyttää siltä ettei niitä naiset ees kiinnosta, ja vetävät siel jossain pinkeessä viittä vaille napapaidassa hillumassa. Tylsääkin tylsempi laji koko futis.

  Mut jäkis on se mitä VIHAAN. Sillon miehestä kuoriutuu fanaattinen kaljaa kittaava huutokone (vaikka muuten se onkin normaali) kun on MM-kisat, ja tänä vuonna vielä oli olympialaisetkin niin sain "nauttia" tästä ihanasta lätkäzombien elämän seuraamisesta peräti 2 kertaa vuoden aikana. MM-lätkä tulis lailla kieltää!
  Ensinnäkin, mä en jaksa sitä meuhkaamista MAAAALLLLLLLLLLLIIIIIIIHHHHHHHHHH!!!!!! ja EEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIHHHHHHHH!!! NNNNUIIIIJJJAAAAAAHHHH!!!!!!! Ja sit "kulta tuu kattoo tuu kattoo ku oli hieno maali tuu ny kattoo!!!!!!" Sit katot sitä vitun maalia siinä ja se näyttää ihan samalle kuin muutkin maalit (terveisin: mikä VITTU siinä ilmaveivissä oli niin ihmeellistä????) Sit soitetaan jotain hienoja joutube-videoita mitkä koostuu lähinnä Mertsin höpinöistä ja mölinöistä ja jostain typerästä taustamusasta ja Suomen peleistä tehdyistä koosteista vuodesta -95 (nevaförget!!) lähtien. Niitä se jaksaa tuijottaa vaikka 5 tuntia tippa linssissä kun oli NIIN hienoja hetkiä. Ja lätkäkisabiisit.... Ihanaa leijonat ihanaa, Den glider in (joo pöllitte ruottin biisin, vittu et on hienoa tämmönen klassikko missä ei ees lauleta suomea!), Aurinkokuningas Tami ja Veivi-Granlund ja mitä kaikenmaailman rillauksia ja biletyksiä jne. Pointtina lätkäbiisin teossa tuntuu olevan, että keksitään joku idioottimainen lause mitä toistellaan kertsissä 200x ja laitetaan joku bassobiitti hakkaamaan ja heitetään pari Mertsin kuolematonta lausetta väliin niin siinä on teille vittu kisabiisi. Ai mitennii kuullostaa ihan samalle ku viime vuonna ja sitä edellisenä???? Että mun puolesta se lätkä voidaan tunkea vaikka perseeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei sitä ihan noin vakavasti tarvi ottaa :D

   Poista
 9. Mua taas kyrsii ihmiset jotka lyttää jalkapallon täysin, mut lätkä on silti vitun jees. Samaahan se on, aikuiset äijät luistelee kiekon perässä ja yrittää sitä saada maaliin - jalkapallossa erona vaan että on pallo ja jätkät juoksee nurtsilla.
  Ja se filmaamishelvetti... Sitähän ei lätkässä tapahdu? Myös se "limalettiset klonkut juoksee kentällä ja tytöt ihan innoissaan hyi vittu", sorry guys mut eikös sen nyt nää et onhan noi pallonpotkijat paremman näkösiä, sen verran on baaritiskiltä joutunu futista näkemään että sen huomaa.
  Ite en jaksa seurata kumpaakaan, helvetin tylsää molemmat. Plus se millasiks ihmiset muuttuu näit matseja katellessa, varsinki lätkä koska aina pakko olla sitä saatanan kaljaa konttitolkulla. Ja se huuto. EI NE JUMALAUTA KUULE SUA JA ITEKKI KUULEN TELKKARISTA KU DESIBELIT HAKKAA NELJÄÄTUHATTA. Saatana.
  Avautuminen, nyt alko vituttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en ymmärrä eroa lätkän ja futiksen välillä (okei joo tietenkin on eroja, mut miten voi olla ihan rakastunu toiseen lajiin ja toinen on ihan helvettiä, ei ne niin paljoa eroa). Ja jalkapalloilijat ON paljon paremman näkösiä kun jääkiekkoilijat. Ei siis tietenkään mennä yleistämään.

   Poista
  2. Ei toki yleistetä! Verraten vaan kuinka moni jalkapalloilija näyttää hyvältä ja kuinka moni jääkiekkoilija näyttää ku ois kaks eri naamaa. Ihan vaan tällee ns. määrällisesti oon todennu et monii jalkapalloilijaa vois lähtee iskee, jääkiekkoilijoista osaan sanoo vaan pari jotka vois olla yrittämisen arvosia. :D

   Poista
  3. Paitsi että jalkapallo on vielä paljon tylsempää kuin jääkiekko. Se ero niissä ainakin on. Ja jalkapalloilijat filmaa enemmän. :D Hyvän kun peliin kerkeevät keskittyä siltä poseeraamiseltaan aina välillä...

   Poista
  4. Tylsyystunne johtunee siitä ettei Suomi oo pelaamassa :p

   Poista
 10. Jalkapallo hakkaa jääkiekon milloin vaan, vaikka suomalainen olenkin. Jääkiekossa lauma rasvalettisiä kelmeitä (tekojäällä ei paista aurinko) miehiä hakkaa toisiaa ja välillä pieni musta esine suhahtelee paikasta toiseen. Eihän sitä edes ehdi nähdä! Vaihtipenkillä on varmaa menossa jonkun sylkykilpailun välierät.
  Kun taas jalkapallo, aah jalkapallo.. Lauma treenattuja, tosin toivottoman ylipalkattuja, hoidetun näkösiä miehiä juoksee tiukoissa trikoissa pallon perässä. Tilanne on oikeasti jännä, koska niitä maaleja ei synny kasapäin (elleii kyseessä ole saksa-brazilia -ottelu...), ja sen liikkuvan objektin ehtii nähdä ja näkee yksittäisten pelaajien pallonkäsittelytaitoja.
  Jääkiekon mm-finaalin katson, jos suomi pelaa. Jalkapallon mm-kisoja seuraan alusta asti. Ja sunnuntaina menen kannustamaan (toivottavasti) saksan voittoon!

  VastaaPoista
 11. Aivan pakko filmaamista ihmetteleville kertoa että sitä niille pelaajille opetetaan ja jos siitä vapaapotkun tai viel paremmin rankkarin sattuuki saamaan ni se on paras jännin maalinteko mahollisuus. Keinot on kierot mut maalia ei tosiaa tehä nii helposti kun pelkästään puolustavia pelaajia joukkueesta löytyy neljä plus vielä maalivahdit jotka venyvät valehtelematta joka kulmaan! Jännä peli kun hiukan jaksaa kattoo pidempään

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!