HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 31. heinäkuuta 2014

kesä ja kärpäset

Kesä, tuo kaunis suomalainen vuodenaika, jolloin kansamme kauneuden ja herkkyyden pääsee näkemään harvinaisen selkeästi. Erilaisissa kesätapahtumissa ja lomareissuilla suomalaisuudesta saa vallan mainion poikkileikkauksen ja kaukaisimmistakin maista tulleet turistit pääsevät pian sisälle suomalaisuuteen.

Hiljaiset ja vaisut suomalaiset pääsevät kesällä vauhtiin, kunhan kalja on kylmää ja lämpötila edes kymmenen astetta plussan puolella. Paita pois ja makkaraostoksille! Mikäs sen mukavampaa kuin hinkata hikistä ja pälvikaljuista vatsaansa kassajonossa etummaisen selkään! Ja ne suomenkielen kauneimmat sanat "perkele", "saatana" ja "vittu" eri muodoissaan rikastuttavat lomalaisen puhetta niin Puuhamaassa kuin grillijonossakin. Toki "rakastan"-sanaakin tulee käytettyä - ikävä kyllä se useimmin upotetaan lauseeseen jossa on jo sanat "HK:n sininen", "Karhu" tai "turpaanveto".

Mä en itsekään ole mikään muotiguru (nytkin istun collegehousuissa ja iänikuisessa topissa tätä naputtelemassa), en todellakaan, mutta kyllä sen suomalaisen capri-Kaarinan ja ja sandaali-Santerin tunnistaa missä vaan. Kreetalla lomaillessamme ei tarvinnut kanssaturistin suutaan avata, kun jo ulkoisesta olemuksesta osasi kotimaan arvata. Tennissukat, vyölaukku ja Koffin lippis eivät ole mitään myyttejä, vaan ihan sitä peruslomapukeutumista, kuten myös huonosti istuvat tunikat ja suomalaisuutta korostavat isänmaahenkiset t-paidat.

Suomalainen loma-asenne on myös vertaansa vailla - ei tarvitse lähteä mihinkään, kun voi hukuttaa useamman viikon muistikuvista paikassa nimeltä humala. Korkki auki kesäkuussa ja joten kuten sen saa survottua kiinni elokuun puolella, jos tahdonvoimaa riittää. Grillin vieressä vesisateessa on aina hyvä vetää perisuomalaiset perskännit ja pitää meteliä Petri Nygård-soittolistan tahdittamana. Ah, kesä!

Mutta sitten kun tulee Jorma the Lomailijan ja kukkahattutädin yhteentörmäys, konflikteilta ei voi välttyä. Justiinsa luin paikallislehdestä, kun joku ammattiloukkaantuja Millamaija-mielensäpahoittaja oli kokenut suurta vääryyttä kun oli sattunut aidan yli vilkaisemaan naapurin puuhia: siellähän se meni, saunaan, ja kaiken lisäksi alasti! Todella rankkaa. Tokihan sitä voisi käänntää päänsä ja olla katsomatta naapurinsedän kulkusia, mutta toisaalta niitä voi myös tuijottaa, järkyttyä ja lähettää asiasta viesti lehteen. Teki mieli kyllä kyseiselle ihmiselle laittaa takaisin, että onko omalla ukollas pienempi vai mistä moinen harmi, mutta jätin kuitenkin mielitekoni toteuttamatta.

Se suomalaisessa kesässä onkin ehkä parasta, että on mahdollisuus kääntää katseensa pois siitä lomasakista, jota ei itse halua nähdä (kuten mielensäpahoittajatätikin olisi voinut tehdä) ja siirtyä väljemmille vesille (joita tässä maassa onneksi riittää). Jos ei kestä hikisiä kaljamahoja ja Crocs-helvettiä, ei kannata mennä Tuuriin tai paikalliseen karaokekapakkaan. Mäkin olen siirtynyt mökin hiljaisuuteen, porukoille maalle tai muille syrjäseuduille, kun on alkanut tulla korvista ulos lomakansan ilonpito. Antaa kaikkien lomakukkasten kukkia!

Ihanaa kesäiltaa kaikille!
3 kommenttia:

 1. No mutta Jenni, joku varmasti nyt pahoittaa mielensä kun et haukkunutkaan tätä rupuista lomakansaa alimpaan helvettiin. Ei ole yhtään sinun tapaistasi, hyi, häpeä!

  Ja jos olisit sen haukkunut ja toivonut ihmisten katsovan peiliin, siitäkin joku olis pahoittanut mielensä. Yhyy.

  Onneksi tää blogi jaksaa aina ilahduttaa minua, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on, kun kuuluu itse tähän lomarupusakkiin crocseineen ja grillinakkeineen ;)

   Poista
 2. Hei sulla on uudet raksivaihtoehdot!
  [x] koska et varmaan ite sitä oo huomannu

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!