HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 25. syyskuuta 2014

10 asiaa, jotka jokainen lapseton on kuullut

Jos satut kumppanisi kanssa muodostamaan nuoren pariskunnan jolla ei (ainakaan vielä) ole lapsia, seuraavat kymmenen lausahdusta ovat varmaankin sinulle tuttuja.

"Millos teillä alkaa kuulumaan pikkujalkojen tepsutusta?"
Jos mä haluan kuunnella pikkujalkojen tepsutusta, mä voin mennä kuuntelemaan sitä vaikka Hoploppiin. Ja hei kamoon, mitä se kenellekään kuuluu? Iljettävää kysellä toisilta, että millonkas sää Tsyge siität ton Pirjoliinan, että oliskos jo aika heittäytyä tiineeksi.

"Sit kun teillä on lapsia...."
...kaikki on niin saatanan raskasta ja vaikeaa ja hankalaa ja silti niin palkitsevaa ja ihanaa ja ja ja... Ihan kuin elämä olisi täydellisen merkityksetöntä ennen perheen perustamista.

"Odotappas vaan kun teilläkin on jälkikasvua!"
Eli toisin sanoen "kyllä teilläkin vielä hymy hyytyy!" Tässä lauseessa on yleensä vähän sellainen "tepä ette kestäisi tätä vanhemmuuden taakkaa, jonka me kannamme harteillamme"-vivahde.

"Olis se niin ihanaa jos teilläkin olis pieni käärö..."
Mene saatana Jyskiin ja osta sieltä ittelles kapalo, mä en ainakaan ala sijaissynnyttäjäksi tai ryhdy toisten mielihaluja toteuttamaan omilla sisuskaluillani.

"Otappa Perttijantteri syliin, niin saat harjoitusta, heh heh!"
Kukas antaa opetustunteja sitä itse lastentekoa varten, hä? Eikö se olis ensisijaisempaa kuin pidellä sukulaispilttia polvella?

"Kyllä sit kun on omia lapsia, jää oma halut ja toiveet kakkoseks!!"
No, ehkäpä juuri siksi niitä lapsia ei ole.

"En kyllä kadu hetkeäkään!"
Mun mielestä tää on jotenkin kuvottavaa. Ihan oikeesti sun täytyy todistella muille, että olet iloinen ratkaisustasi hankkia lapsia?! Vai onko toi joku tv-shop- tyylinen tsemppilause lapsettomille, että ei muuta ku hommiin, ette tule katumaan!

"Te voitte lainata Keimoleenaa niin tiedätte millasta se on, se lapsiperheen arki!"
Öö, haluanko mä tietää? Teidän lapsenne kautta? En? Pitäkää Keimonne.

"Sillon kun Tsyge Junioria ei viä ollu, mä en tienny maailmasta mitään."
Ja kas näin päästään siihen tulokseen, että ihmiset jotka eivät koskaan syystä tai toisesta perhettä perusta, "eivät tiedä maailmasta mitään"!

"Kannattaa opiskella niin ja näin ja hoitaa taloustilanne noin ja niin ja tehdä töitä tuolla ja tällä tavalla, niin sitten tekin voitte alkaa suunnittelemaan perhettä!"
Mä ymmärrän, että häät, olohuoneen sisustus ja lomamatka suunnitellaan tarkasti kohta kohdalta, mutta että perhekin pitää perustaa aikataulumaisen tarkasti tähdäten ideaaliolosuhteisiin? Kiva ajatus, mutta ikävä kyllä elämä ei aina mene niin, kuin kymmenenvuotiaana kuvitteli. Aina ei ole mahdollista hankkia satukirjamaista ihanne-elämäntilannetta lasta varten. Ja miten helvetissä kukaan voi sanella toisille ihmisille milloin heidän kannattaa hankkia mukuloita?!42 kommenttia:

 1. Mä niin allekirjoitan viimeisen kohdan tästä, sain nimittäin kuulla juurikin tuota kun ilmoitettiin että meille tulee vauva.

  Onnittelujen sijaan yks äärettömän loistavan tilannetajun omaava muikkeli kysyi ensimmäisenä oliko lapsi vahinko ja alkoi voivottelemaan kuinka hänen mielestään pitäis olla ensin omakotitalo ja vakityö ennenkun lapsia pitäis alkaa tekemään.
  Ok, jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja itselleen voi hoitaa oman ihanne-elämäntilanteen jos siihen on mahdollisuudet, mutta helvettiäkö tuputtamaan niitä omia kiiltokuviaan muille ja sitten alkaa voivottelemaan, kauhistelemaan ja väheksymään kun kaikki ei toimikaan just niinkun itte toivois kaikkien toimivan. Pakko myöntää, että kyseiset kommentit korpee vieläkin mielessä, varsinkin kun ei mitään elämäntapatyöttömiä nistejä olla, joiden kohdalla ne vauvauutiset vois vähän hirvittääkin ja ihan aiheestakin.

  Mut kun ei oo niitä vakiduuneja, farmavolvoa ja omakotitaloa niin tällä vahinkolapsella tulee olemaan tosi kurja elämä vuokra-asunnossa kahden sekalaisia, mitä töitä milloinkin vain saa-tekevien vanhempien kanssa.

  ...miten musta tuntuu et tää mun katkera ja ärhäkkä vuodatus meni nyt vähän ohi aiheen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten joku voi olla noin tilannetajuton taukki argh !?

   Poista
  2. Nojoo eikä sen vakityönkään kanssa tartte olla niin justiinsa... Tässä taloustilanteessa sitä saattaa kyllä joutua odottamaan useamman vuoden. :D Muutenkin 'lapsellinen' nainen on yritykselle hieman parempi satsaus kun lapseton. Satunnaiset sairauspoissaolot lapsen takia vie vähemmän resursseja ja nuoresta lapsettomasta naisesta voi helposti olettaa että kohta se kuitenkin jää äitiyslomalle.

   T: Vitun hienoa kyllä olla 22v nuori nainen. :'D

   Poista
  3. Jep, noita vakipaikkoja ei meinaa nykyään saada millään, että mikäli haluaa odottaa 50-vuotiaaksi asti esikoisen hankkimista, niin ehkä sitten ;D

   Poista
 2. Nää nimet mitä keksit on aina ihan parhaita!! Perttijantteri ja Keimoleena :''DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokasen kannattaa laittaa ylös jälkikasvua varten! Jos ei millään keksi nimee, ni ei muutaku Keimoleenaa kehiin.....

   Poista
 3. Lapsettoman ja kriisittömän 30-vuotiaan terkut täältä! Lapsettomia ollaan ihan tahallisesti. Voin vain kuvitella miltä tuntuu heistä joilla ei tärppää vaikka kuinka haluaisi. Ihmiset on niin saakelin urpoja näissä lapsiasioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin oon miettinyt. On varmaan äärimmäisen tuskallista toivoa lasta ja kuunnella muiden lätinää sikiämisestä.

   Poista
 4. KIITOS. <3 Taidankin läväyttää tämän tekstin seuraavan ihmisen nenän alle ku tulee selittämään mulle pikkujalkojen tepsuttelusta ja vihjailemaan että eikö jo olis aika... No ei ole aika ei. Ja mikäli musta tuntuu vielä muutaman vuoden päästä samalta kuin nyt niin ei tule ikinä olemaankaan. Eikä se kuulu kellekään muulle kuin mulle ja mun aviomiehelle, kiitos vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hassua, että tollanen asia ku lasten hankkiminen koetaan yhteiseksi asiaksi josta voi vaan puhua. Mun mielestä se on ihan saatanan intiimi asia, ei mikään koko naapuruston small talk -aihe.

   Poista
 5. Ollaan miehen kanssa vissiin jotenkin kovin lapsellisen oloisia, kun ei oo vielä kuulunut mitään vihjailuja vaikka yhdessäolovuosia on jo useampia. Tämä kannatti julkaista, varmaan huomenna jo tulee eka kysely :D

  VastaaPoista
 6. AAaaaa, voi oikeesti, mun verenpaineet nousi tän postauksen myötä ihan hirveenä, kun aloin miettimään omalle kohdalle. En ole vielä edes täysi-ikäinen, mutta lapsikeskustelut on käyty jo..
  Suosikkiesimerkkitapaukseni(ai luoja mikä sana :D) oli, kun keskustelimme jostain tulevaisuuteen liittyvästä asiasta yksitoista vuotta itseäni nuoremman siskoni kanssa. Totesin, että "sitten kun sä olet saman ikäinen kuin mää nyt, niin isosisko on jo melkein kolmekymmentä." Sisko sitten iloitsi kuinka varmaan mulla on sitten jo oma vauva silloin...vähän siinä sitten hampaiden välistä mumisin että no tuota kahtotaan nyt, niin äiti leväyttää paikalle ja sanoo että "kyllä sulla pitää olla ainakin yksi lapsi siihen mennessä kun oot 25!" ÖÖÖÖ? Anteeksi, se että sää sait kaks lasta ennen tuota ikää ei tarkota sitä että mun pitäisi >:l
  Huhhuh, helpottipa kummasti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai saatana voin kuvitella kuinka raivostuttavaa... Mä joskus sanoin äitille että voi olla että haluan lapsia, voi olla että en ja muiden täytyy sitten vaan elää ratkaisuni kanssa, oli se sitten mikä tahansa. Onneks äiti sillon tajus, että mulle ei kannata nyyteistä ja kääröistä vaahdota ja sieltä suunnalta oon saanu olla pari vuotta suht rauhassa ;D

   Poista
 7. Eikä se yksi lapsikaan riitä: "Teillehän tänne mahtuisi monta pikkuveljeä ja -siskoa Hellevi-Manulle." / "Koskas aioitte saada lisää lapsia?" / "Kannattaa säilyttää vanhat vauvan vaatteet, kun varmaan kohta taas tarvitsette niitä."...tai no Hellevi-Manustahan se kysely vasta alkoikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsia kannattaa hankkia lisää koska on tilaa! Ja vanhoja vaatteita! :D Mahtavia ajatuksia ihmisillä.

   Poista
 8. Anoppi jaksaa välillä vihjata lapsista. Mä kun en semmoisia halua, ja mieskin on aikalailla samoilla linjoilla. "Kun kyllähän teille hyvin nyt YKSI menisi! Sen voi tuoda sitten tänne hoitoon."
  Ööö... Ei menis yks eikä kaks eikä kymmenen. Plus että en mä nyt jumalauta ala mitään huutorullaa pukkaamaan itestäni siks että saan viedä sen hoitoon....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei totta kai sitä ny hankkii mukulan, että saa sitten hoidattaa sitä anopilla! Suosittelen ehdottamaan anopille, että pistää päiväkodin pystyyn, jos haluaa hoitaa muiden muksuja!

   Poista
 9. Just mentiin naimisiin mieheni kanssa ja "innolla" odotetaan näitä kyselyjä ja lausahduksia... Pari kertaa oon kohdannut lauseen, joka tästä listasta puuttuu: "Äläs ny, sun mieli voi muuttua..." ARGH.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tai sitten; "kyllä se mieli siitä kuule vielä muuttuu!" siitä ollaan niiiiiin VARMOJA, että!

   Poista
  2. Joo, tuo "Kyllä se mieli vielä muuttuu, hih hih!" on kyllä se kaikista ärsyttävin lause. Unohtamatta myöskään "Kyllä sullakin alkaa vielä se biologinen kello tikittää!"-lausetta.

   Poista
  3. Totta! Hiukan rasittavaa.... siis ihan vaan "hiukan"....

   Poista
  4. Joo niin, unohdin kokonaan biologisen kellon! Siitä sanottiin kans samaan hengenvetoon ton "kyllä se mieli siitä muuttuu" lomassa. RAAH.

   - eka ano.

   Poista
 10. Ollaan oltu nyt viisi kuukautta yhdessä, kyseessä on etäsuhde, ja ollaan vielä (juuri ja juuri) kummatkin alle 20, mutta SILTI jotkut jaksaa jo kysellä että mites ne kakarat... No jos nyt vaikka eka muutettais yhteen? Lapsiakin on aika vaikea siittää jotenkin sähköpostin tai whatsappin kautta etänä. Tosin, kumpikaan meistä ei haaveile lapsista, minä en ole koskaan haaveillutkaan. Tuo toinen kai joskus on pohtinut asiaa, mutta me ei koeta sitä nyt ajankohtaiseksi asiaksi, joten ei mietitä sitä sen enempää. Yhteisestä koirasta taas ollaan puhuttu jo paljon... :D

  Ärsyttävää tuppautumista, ja juurikin jos jotakin siihen suuntaan vihjataan että ei me nyt ihan kamalasti lapsista pidetä noin muutenkaan, niin alkaa se raivoaminen että KYLLÄ TE VIELÄ MUUTATTE MIELTÄNNE!!!1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whatsapp-lapsi olis kieltämättä aika mielenkiintoinen! ;D

   Poista
 11. Tiesin jo hyvin nuorena että lapsia en hanki. No, äiti ymmärtää eikä ahdistele mutta muuten kyllä olen saanut kuulla että "kyllä se mieli vielä muuttuu" ties kuinka monta kertaa. Etenkin näin sinkkuna ollessa. Ja kun siihen toteaa että ei kyllä mieli ole muuttunut, olen siis 26, niin väitetään vastaan ja ulistaan kuinka vastuuton ja itsekäs olen.

  Muutenkin näin moniongelmaisena ei se lapsi kyllä elämänlaatua paranna. Siitäkin ovat ihmiset vihjailleet että "entä jos hankkisit lapsen niin voisit paremmin."

  Eikä minun elämäntapaani sovi lapsi, saati lemmikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herrajee, että lapsi automaattisesti parantaa elämänlaatua, vaikka ei sellaista halua!? Ja itsekästä?? Itsekästä on "vaatia" muita hankkimaan kakaroita vaan koska "kaikki muutkin hankkii". Eiköhän tää pallo ole jo ylikansoitettu... Tsemppiä sulle!

   Poista
  2. Mä todennäköisesti kärjistän aika rankasti mutta voisin silti sanoa että se lapsi ei tuu parantamaan jo valmiiksi ongelmaisen ihmisen elämänlaatua. Se vastuun ja huolen määrä on terveellekin ihmiselle paljon. Puhumattakaan semmoisesta jolla ehkä oma elämänhallinta ei ole hanskassa (en sano että kaikki esim. mt-potilaat olis semmosia mutta se lapsi kuitenkin sekoittaa pakkaa aika lailla) tai jos syntyy esim. pahasti allerginen tai koliikkilapsi. Musta toi "entä jos hankkisit lapsen niin voisit paremmin" on kyllä niin syvää shittiä että miten kukaan semmosta edes keksii laukoa. :D

   Poista
 12. oot kirjottanu aiheesta aiemmin. alkaako aiheet loppumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomauttaisin että oon kirjoittanut 937 tekstiä tähän mennessä tähän blogiin, mä en TODELLAKAAN voi muistaa kaikkia postauksia jotka oon kirjoittanut enkä todellakaan ala ennen postaamista inspiraatiossani selaamaan kaikkia läpi, ettei vaan missään postauksessa sattuisi olemaan samaa asiaa. :D Suosittelen myös vilkaisemaan Postausehdotukset-laatikkoa tuolla ylhäällä; mulla ei ole pelkoa aiheiden loppumisesta, kiitos lukijoiden :)

   Poista
 13. Asiaa! Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä pian kymmenen vuotta, ja voi jeesus sitä lapsista kiinnostuneiden utelijoiden ja "asiantuntijoiden" määrää meidän lähipiirissä! Kaikki tekstissä mainitut lässytykset on kuultu ja asiallisesti on pyritty vastaamaan, että ei lapsia haluta. Hauskin kommentti tähän mennessä on kuultu tutun kautta: Kyllä niitä lapsia pitää tehdä. Ai pitää vai?! Kuka sen päättää? Minä kun luulin, että mulla on vapaus valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei pitää pitää, koska teillä on lapsentekovälineet! Kato ku me eletään 1800-luvulla uskonnollisessa lahkossa! ...eiku!

   Poista
 14. Meillä sukulaiset on alkanu kans lapsia kärttämään ja puhuman koirista luopumisesta. Eihän koiria, etenkään metsästyskoiria voi olla samaan aikaan kun on pieni tenava! Itte oon vastannu aina, että lapsia ei tule, mutta vielä yks käyttökoira menis siinä missä nuo kolmekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei helvetti, että teidän täytyis luopua teille rakkaista eläimistä ja hankkia vasten tahtoa lapsia? MITÄ! :D Mä en tiedä miten mä ja veli ollaan kasvettu kunnon kansalaisiksi dreeverien ja jackrusselin kanssa, mutta niin on vaan päässyt käymään. ;D Uhkaa sukulaisia kennelin perustamisella!

   Poista
  2. ... Mutta teillähän on koiria, kun meillä on noita saatanasta seuraavia, eli kissoja.

   Mikä tahansa käytösvikanen sekarotunen kouluttamaton koira olis parempi, mutta noi kissat. Kissathan tukehduttaa ja raatelee vauvan heti kun katsot muualle, ja jos ei sitä, niin pissaa vaatteet kehdot vaunut ja vaipat kaikki pilalle!
   Lisäksi kissat kuuluu ulos vapaana vahtimatta, ja jos ne kuolee niin aina saa uuden ilmaisek --- ai siis mitä, maksoit sun tavallisesta kissasta?! Ja mitenniin et syötä sitä markettiruokaa, sehän tekee hyvää hampaille?? Ei tuommoiseen perheeseen kuule vauvaa sovi tuoda, teidän pitää vähän nyt laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, ei teillä ole varaa vauvaan tolla menolla...

   Mitenkään teidän tilannetta aliarvioimatta. Hermot vaan menee, lemmikit ja vauvat eivät sulje toisiaan mitenkään pois. Hnnngh.
   Ja rahallinen puoli - niin. Olisko siihen vauvaan varaa ilman kissojakaan, joihin uppoaa alle satanen kuukaudessa...

   Poista
  3. Äitini myös jaksaa jankuttaa, että jos vauva tulee, niin kissat ja koira lähtee. Oikeesti, mitä helvettiä? Mä en pysty millään ymmärtämään miksi jo olemassaolevasta perheestä pitäisi luopua vauvan takia, koska perheenjäseniksi me eläinrakkaat yksilöt nuo lemmikkimme miellämme. Lisäksi pitäisi olla parempi palkka ja isompi asunto ehdottomasti. Tekisi mieli jättäytyä lapsettomaksi ihan v****illessaan.

   Poista
 15. Mä en ole koskaan vauvoja halunnut, enkä usko että mieli tulee muuttumaan ellen kohtaa miestä, kenen takia olisin valmis kompromissiin. Vielä ei oo näkynyt, ja miehetkin on tähän mennessä olleet hyvin tyytyväisiä, kun ei oo vauvatuoksuista huumaantunutta, pillereitä "syövää" naikkosta neula ja kortsut kädessä kotona :D

  Sukulaiset kuitenkin tivasi ja painosti, etenkin nyt kun on uusi suhde sai muutama vuosi sitten virallisemman ja vakavemman leiman.
  Kun kuulkaas, se vauva tois teitä edelleen läheisimmäks ja olisitte OIKEITA aikuisia! Että hiiteen tommoset lapselliset haaveet kuin Jenkeissä laskuvarjohyppy ja reppureissut Thaimaassa, Maailmanympäri matkaaminen, pah, kyllä se vauva sitten sais teidät tajuamaan mikä on OIKEESTI tärkeetä. Vauvankin kanssa voi matkustaa - esim. VR:lla Helsinkiin huutamaan kilpaa, sekin on hei jännittävää!

  Korjattiin tilanne valehtelemalla, että minä olen lapseton (anteeksi jos tää jotakuta loukkaa, tämä oli katalien äitiemme idea). Se vaivaantuneisuuden määrä, kun pari krokotiilin kyyneltä vuodatti, otti kultaa kädestä katse maassa ja tokasi, kun paha lääkärisetä sanoi, että pitäisi alkaa adoptiota harkitsemaan ja kun nyt on niin vaikeeta...
  Ja nyt jos sitten muksu tuleekin, olisi se entistä isompi ihme/Jumalan merkki/ihmeellinen pikkunyytti/isotädin serkun melkeen saamatta jäänyt rakas, joka halutaan kylään vähintään joka viikonloppu.

  Lapset ja lapsettomuus on jokaisen parin henkilökohtainen asia. Itse arvostaisin, jos asiaa olisi alusta alkaen kysytty kunnioittavasti ja vilpittömästi, ilman oletusta pakollisesta lisääntymisestä (joka olisikin vauvalle hieno ympäristö syntyä; hommattiin sut, kun toi iskän serkun ex-vaimon tytär käski).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "hommattiin sut, kun toi iskän serkun ex-vaimon tytär käski" Nauroin niin lujaa :'

   Mut oikeesti, mää en tajua, miten joidenkin mielestä vasta vauvan saanti saa ihmisen tajuamaan, että mikä on oikeesti tärkeetä ja että vasta lapsi tekee elämästä merkityksellisen?

   Poista
 16. Minusta myös tahattomasti lapsettomille lauotaan mitä kummallisimpia kommentteja. Kokoan tähän ehkä pahiten loukanneita tai muuten vain tökeröitä möläytyksiä:

  "Ootteko kokeilleen silleen, että sulla on jalat ylhäällä?"

  "Ai, no ethän sä muutenkaan olis sopinut äidiksi."

  "Hyvä vaan, eiköhän sun sisarukset kuitenkin jatka sukua. Sä voit keskittyä töihin."

  "No ehkä teitä ei ole tarkoitettu vanhemmiksi."

  "Munkin kaveri söi pari nappia niin se tuli heti raskaaksi!"
  ((Tässä vaiheessa hoitoja ja tutkimuksia takana oli ollut kaksi vuotta.))

  "Syö - (( lisää tähän mikä tahansa kummallinen ruoka-aine ))."

  "Ootteko kokeilleet niitä bluu-juttuja, joita telkkarissakin mainostetaan?"

  "Etkö sä voi vaihtaa sitä sun miestä?"
  - - Vika on minussa, joten kiva kuulla, että sinun mielestäsi mieheni pitäisi jättää minut, jotta hän voi saada lapsia.

  Aaaargh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan järkyttävää. Menin kylmille väreille. Miten kukaan voi sanoa tuollaisia asioita?

   Poista
  2. Mitä ihmettä? Miten kukaan järkevä ja normaali ihminen voi tollasia päästää suustaan?! Otan osaa siihen, että oot joutunut kohtaamaan moista törkeyttä, ja tsemppiä!

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!