HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

huomiohuoraus ja kehujenkerjäys

Harrastus, jota on harrastettu aivan varmasti niin kauan, kuin vain ihmisiä on tällä pallolla saapastellut. Ja mahdollisuuksia harrastuksen jatkamiseen suorastaan satelee erilaisten nettisivustojen ja somevillitysten muodossa. Mutta mitkä ovatkaan ne suosituimmat heitot, jolla huomio on taattu?

"Vitsi mä oon ihan täynnä, en tod jaksa syödä enempää"-vikinä littanaa vatsaa taputellen, kun lautaselta on lapikoitu suuhun noin kolme ja puoli teelusikkallista jäävuorisalaattia. Ruokaseurue tässä vaiheessa vilkaisee noloina tyhjiksi nuoltuja lautasiaan ja yrittää selitellä, että eivät hekään yleensä syö niin paljoa.

"Vitun vasikat tiätte kyl mitä tapahtuu jos laulaa!!"-tyylinen sekoilu, ilmenee lähinnä teinipoikaporukoissa ja Facebookissa. Tämänkaltaisen egouhoilun idea on viestittää muille ihmisille, että "olen tehnyt jotain todella hurjaa, olen kova jätkä!". Herää kyllä kysymys, että miksi syytät muita siitä että olet itse tehnyt jotain väärää, mutta no. Ei aina voi ymmärtää.

"Oon niin paska tässä, en osaa mitään"-sönköttäminen asiasta, jossa on aivan saatanan hyvä. Kun tiedossa on kymppi matikasta tai kultamitali pituushypystä, on aika turvallista heittää "vähäks oon huono"-kortti pöytään.

"Oon niin iljettävä läski" ja taas taputellaan sitä littanaa mahaa ja vilkaistaan lähellä seisoskelevia pulleroita. Joo, jokainen näkee vartalonsa miten näkee ja jokaisella on omat kauneusihanteensa, se on ihan ok. Mutta silloin kun kyseinen heitto ajoitetaan siihen kun itse on verhonnut luisevan ruotonsa kireään sukkahousuasuun ja ympärillä on vähän pyöreämpää tai omaan makuun huonokroppaisempaa sakkia, niin aika törppöä toimintaa.

Ja erilaiset kampanjat ja somevillitykset. Esimerkiksi #kutsumua-kampanja kuulosti ihan hyvältä, mutta kun itse runsaskätisesti kiusanneet pikkulortot ottavat itsestään selfieitä "en ole kusipää, vaan kaunis ja ihana"-kyltit kädessä omahyväisesti hymyillen, menee pikkuisen mauttomaksi.

Myös blogit ovat oiva keino saada hetken valokeilassa - varsinkin jos blogilla on joku messevä ydin. Yhdessä vaiheessa tuntui, että yläkouluikäiset hankkiutuivat paksuiksi vain saadakseen puitteet kuntoon teiniäitiblogia varten. Ja päälle vielä vihjailevat postaukset! "Tässä on sattunut kaikenlaista. en voi kertoa, aihe liian kipeä, mutta se liittyy... no, en voi kertoa. Haluaisin kyllä kertoa. No okei, se liittyy pettämisdraamaan. Tai ei. Haluan olla yksin asian kanssa, älkää vain kyselkö lisätietoja!"

Mutta onhan tällä asialla kääntöpuolensakin. Tuntuu, että saavutuksistaan nauttiminenkin lasketaan nykyään huomiohuoraamiseksi. Iloista tapahtumaa ylivstävä päivitys, omasta mielestään itsestä kaunis kuva tai muuten vain omasta onnistuneesta suorituksestaan kertominen katsotaan kehujenkerjäämiseksi ja retosteluksi: "Mitähä vittuu toiki lääsää tosta sen puolimaraton ajasta/yo-tuloksista/lomakuvista, vittu ketää kiinnosta!!!". No, kaippa se on niin, että sanoit mitä sanoit, aina se voidaan tulkita väärin ja kääntää sua vastaan. 


Huomiohuoratonta päivää kaikille!

"Mä oon IHAN täynnä!"

5 kommenttia:

 1. Aamen! En kans käsitä noita #kutsumua-kusipäitä

  VastaaPoista
 2. Hahahahaa :DD
  Toi on kyllä niiiin raskasta toi ahjavoihoonniinläski -valitukset. Itse oman kaveriporukan "isoimpana" (iihan normikokoinen oon kuitenkin) en oikein aina jaksa kuunnella kun kaikki oikeasti tosi hyväkroppaset kaverit valittaa möhömahoistaan ja sellureisistään. Murr. Ja sit ne suuttuu kun läpällä heittää että "no joo oot sä kyllä kieltämättä paisunutkin sitten viimenäkemän xD No okei, ei oo ehkä kovin kivaa mutta loppuupahan se valitus ainakin hetkeksi.

  Sulla on kyllä hauskoja juttuja ja kirjotat kivalla tyylillä :) Hyvää syksyn jatkoa!

  Iida

  VastaaPoista
 3. Joo toi vitun #kutsumua. Mahtava idea mut ei se toiminu. Osuin sattumalta (okei, stalkkasin) entisen kiusaajani facebookkii nii siel oli kunnon itkutarina siitä kuinka "mua kiusattiin ja niin kovasti, mutta kiitos äidille kun jaksoit mun tukena ♥". Ja sit oli pitkä sepustus siitä miten kaikin eri tavoin sitä oli kiusattu. Siel oli sit tsemppikommentteja "voi miten oot jaksanu nuorena, tsemppiä ♥" ja jakojakin melken sata. Totuus on kuitenkin, että tää henkilö kiusas mua aivan tajuttomasti enkä KOSKAAN nähny et sitä itteensä ois kiusattu millään tavalla.

  VastaaPoista
 4. Aamen todellakin! Juuri hetko sitten kirjoitin vastaavaa omaan päivyriini aiheeseen liittyen.. Oon kanssa kova valittamaan, mutta se on lähinnä tapavalitusta (koska se on vaan niin kivaa, sillä ei kalastella mitään säälejä jne). Aina on jotain mistä valittaa (:

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!