HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 30. syyskuuta 2014

nainen ratissa

Jotkut Instagram-seuraajat ovatkin varmaan panneet merkille perheemme kasvun yhdellä menopelillä; Audi, fillarit ja moottoripyörä ovat saaneet uudeksi ystäväkseen ensimmäisen oman autoni! Vuoden tauon jälkeen ajaminen on samaa luokkaa kuin viisivuotiaan juottaisi humalaan ja käskisi pujotella potkulaudalla neljän ruuhkassa, mutta kaippa pikkuhiljaa Fordilla rullailu alkaa luonnistumaan. Tällä hetkellä mä kyllä olen täydellinen stereotypia naisesta ratissa.

Toisaalta nyt kun pääsee liikenteeseen autoilijan roolissa, näkee ja kokee liikenteen eri kantilta. Mä olenkin tässä jo viikon jälkeen onnistunut havainnoimaan viisi vittumaisinta autoilijatyyppiä, jollaiseksi itse en koskaan halua(isi) tulla. (Huom. eivät ole vittumaisuusjärjestyksessä, koska kaikki jakavat ykkössijan!)

1. Perseessä kiinni tönöttävät.
Jos mä ajan rajoitusten mukaan enkä vähääkään alinopeutta, en näe syytä minkä takia täytyy hiillostaa takapuskurissa kiinni. Jos sä saatana haluat mun autooni sisään, suosittelen käyttämään ovea, enkä rysäyttämään takaluukusta. Kaupunkialueella tulee helposti nopeita jarrutuksia, kun joku putkinäköinen Keimo sattuu sittenkin tulemaan kolmion takaa tai joku muu neropatti päättää tehdä jonkun äkkiratkaisun, niin sitten onkin helvetin hauskaa kun joku tampio rysäyttää perään. Eikä se herkkua ole isommillakaan teillä, kun mittarissa on sata vauhtia ja joku villieläin heittäytyykin tielle JA JOKU AIVOKÄÄPÄ VETÄÄ PERÄSSÄ KIINNI! Ohita jos on noin helvetillinen kiire!

2. Sairaat ohittelijat.
Vastaan tulee sata autoa, kymmenen rekkaa, sulla on keltainen viiva, yleisestikin vauhti omalla kaistallasi on rivakkaa MUTTA PAKKO PÄÄSTÄ OHI sillä isin megasiistillä Mesellä. Lopputulos on viiden auton äkkijarrutus, ylimääräisiä puikkelehtimisia, kolmetoista vaaratilannetta ja pahimmassa tapauksessa kolari. Mutta hei, sun oli pakko päästä ohi, että oot noin puolitoista minuuttia aiemmin perillä! Kai sitä ny kuolonkolarin aiheuttaa, kunhan vaan saa kasvattaa omaa itsetuntoaan ja kokea itsensä hetkellisesti rallikuninkaaksi!

3. Ne, jotka eivät osaa käyttää vilkkua.
Sulla on siinä autossa ratin läheisyydessä sellainen viiksi. Käytä sitä. Sen pointti on kertoa muille liikenteessä kulkeville mitä sä aiot seuraavaksi. Ihan myös sinun oman turvallisuutesi takia. Vilkulla ei ehkä käännytä, mutta vilkulla voi välttää esim. sairaalareissun. Ja jos sä käytät sitä vilkkua, tee se mielellään ajoissa. Se että sä heität vilkun päälle samaan aikaan ku jarrutat ja käännät rattia, ei ihan hirveästi auta. Kun joku rekka vyöryy niskaan kun oma vilkkukäsi ei toimi, on aika turha itkeä  ja märistä turvaväleistä. Ja kun se vilkuttaminen tekee muutenkin liikenteestä huomattavasti sujuvampaa; vittumaista odoitella risteyksessä omaa vuoroaan ja todeta sitten että ahaa, sä päätitkin kääntyä sinne, okei! Kiva! Jos käsi ei vilkulle taivu, kannattaa käydä lääkärissä näyttämässä kättään. Tai päätään.

4. Mun on pakko päästä JUST TÄHÄN väliin -apinat.
Sulla on laivankokoinen kiesi, jonka sä haluat saada siihen pienimpään rakoon mitä parkkipaikalta tai ihan mistä vaan löytyy. Sulle sopivan kokoinen paikka olisi noin kolmen metrin päästä, mutta PAKKO, aivan pakko päästä JUURI TÄHÄN! Sitten vekslataan ja venkslataan eestaas ja lopputuloksena pari kolhaisua, eikä naapuriautojen kuskit pääse omiin menopeleihinsä. Sama pätee kaistanvaihtoihin. Sulla olisi ollut noin sata mahdollisuutta vaihtaa kaistaa viimeisen puolen minuutin aikana, mutta JUST NYT kun on vähän jo liian myöhäistä, sun täytyy päästä siihen rakoon ILMAN VILKKUA! Maalaisjärki, ennakointi, käytöstavat?

5. Ihan sama -autoilijat.
"Mä ajan taajamas kahtasataa, iha sama. Iha sama jotkut kuolonkolarit ja vaaratilanteet ja sakot. Kato jos mä haluun vetää kolmion takaa satasta muiden eteen ni mä vedän. Kato ei paljoo kiinnosta, yolo ja sillee. Ja vittu jou mään. Mä teen mitä haluun, oon niin pro kuski ja elän vaan kerran. Vedän invapaikalle ku mua ny huvittaa. Oikeestaan vedän tän mun autoni vaikka Koskikeskuksen aulaan jos mua sattuu huvittaa. Kato mul ei o midi menetettävää ja paljo nappaa jotkut kävelijät ja suojatiet ja pyöräilevät lapset ja poliisit ja lait. Poppi soi ja talla pohjaan!"
Ihanaa että sä oot saanut kortin ja rikastutat tätä liikennettä muiden kaltaistesi apinoiden kanssa!Ei ehkä kuitenkaan tässä ratissa...


Mikä SUA ottaa eniten kupoliin liikenteessä?

12 kommenttia:

 1. Allekirjoitan! Hullut ohittelijat ja perässäroikkujat vituttaa mua ja aika rankasti :D samoin suurin osa takseista ajaa täällä meilläpäin ihan omilla säännöillä. Ja pahimmat ohittelijat on niitä joilla on joku iso auto tai vaihtoehtoisesti joko BMW, mersu, Audi tai Volvo. Mua harmittaa tollaset mulkut mut noihin ehkä tottuu sitteku saa enemmän kokemusta, nimim. kaks viikkoa sit sain kortin :D
  PS. Ajan kyl sellasel pienel (ja näppärällä!!) autolla ni se voi vaikuttaa siihen et joittenkii on vaa pakko päästä ohi. Opettelin ajamaan opetusluvalla ja tuntu et missää ei saanu ajaa rauhassa ku perässäroikkujia ja ohittelijoita tuli vastaan aina ku olin ajamassa! Oon monesti miettinyt et miks tääl Suomessa on niin vaikeeta kunnioittaa muita autoilijoita ja ajaa sääntöjen mukaan? Missään muualla en oo törmännyt tälläseen ku suomessa. Olen puhunut.

  VastaaPoista
 2. Ah. Mulla nousee verenpaina joka ikinen kerta kun ajan motaria. Tän kesän ehdoton helmi oli itänaapurin kilvissä 160 kulkeva tappomaasturi, jonka mielestä mun ois pitäny pienellä suzukillani vetästä 2 täysperävaunullisen rekan väliin.. Rekat tööttäili sille, mä vilautin jarruvaloja ja hän on ihan perseessä kii ja vilauttelee pitkiä ja tööttää :D ja vaikka kuinka painoin kaasua että pääsisin alta pois ni ei, se sika paino kanssa :D onneks sain ees pientä tyydytystä siitä, että soitin sen jälkeen häkeen, ja hah, jokusen kilometrin jälkeen se samainen auto nökötyi ratsiassa :D mutta löytyy noita samaisia laholatvoja suomalaisistakin..

  VastaaPoista
 3. Mun verenpaine nousee lähinnä alinopeutta ajavien kanssa, ja juuu, eihän periaatteessa sellaista olekaan kuin alinopeus, mutta kyllä vaan, jos rajoitus on 100km/t ja joku nysvää siellä 70km/t vauhdilla, ni hän saa kärsiä musta siellä takakonttinsa läheisyydessä. Ihmiset vois myös tarkistaa mittarivirheensä...

  VastaaPoista
 4. "Sehän ei vittu kuulu muille minne mä menen!!!"

  Yhdyn tekstiin ja lisään luisuttajat. Onhan se kieltämättä ihan hauskaa tyhjällä parkkiksella talvella käydä vähän pyörimässä autolla mutta sitten on näitä ääliöitä jotka tekee sitä missä vaan. Kerran jouduin yhden koulukaverin kyytiin. Oli talvi ja herralla ei ollut nastoja alla koska auto oli jenkkiläinen vitun ruma paku. Noo lähdimmä täydeltä koulun parkkipaikalta niin eiköhän tämä tampio vedä vittu luisulla siellä toisten autojen välissä. Keskustaan kun päästiin niin pitihän sitä vähän omalla kaistalla sivuluisussa vetää menevään vaikka vastaan nyt sattuu vähän autoja tulemaan. Kyllä mä nyt uskon että tollanen amis osaa sitä autoa hallita mutta mitäpä sitten ku eteen hyppää suojatielle varomaton lapsi TAI JOS SE AUTO NYT LÄHTEEKIN KÄSISTÄ. Kuoppa tiessä, suolattu sula tien pätkä, mitä vaan muutosta niin et sinä pysty mittään tekemään siinä vaiheessa. Oli viimenen kerta tämän sankarin kyydissä.

  "Eikö oo makiata vetää luisua tuolleen!!!" "Ööö ei ole, onneksi ei tapettu ketää."

  VastaaPoista
 5. Juur näin! Ylivarovaiset kuskit, jotka ajaa jarru pohjassa. Nämä jotka ruuhkissa jää jonottamaan keskelle risteystä niin, että koko kortteli on tukossa. Ohittelijat, joiden on pakko päästä edelle, mutta ajaa silti samaa nopeutta sitten siinä eessä. Jälkimmäistä saan todistaa aika usein, pikkuruisella ja ei-ihan-tuliterällä autolla kun ajelen, miksi oi miksi vanhemmista autoista on pakko aina päästä ohi, pelkääkö se takana ajava, että se auto räjähtää siinä edellä ja sinkoutuu oman tuulilasin läpi vai mitä?

  VastaaPoista
 6. Komppaan kyllä niin täysin tätä !!!

  VastaaPoista
 7. Perässäroikkujat. Ite ajan nopeusrajotusten mukaan, enemmänkin vähän ylä- kuin alakanttiin, ja silti siel perseessä on aina joku roikkumassa. Mikä siin on ettei voi ajaa muutamaa metrii taaempana ku ohi et pääse kuitenkaan ison kaupungin taajamassa?

  Toinen asia: ne kuskit jotka näkee että punanen valo just vaihtunu edessäpäin mut silti painetaan sinne kaasu pohjassa ja viimiset viis metriä ennen valoja jäätävä äkkijarrutus. Vähän yllättävää on et bussikuskit tekee tätä ihan hirveesti. Kun sä näät jo vähän kauempaa et valot vaihtu just punaseks, niin sitä kaasujalkaa voi alkaa höllentää jo siellä...

  VastaaPoista
 8. Ihmiset jotka ei tajua, että Lapin syrjäkylissäkin vois sitä vilkkua käyttää, mutta ei kun kyllähän kaikki tämän minun auton tunnistaa ja kaikkihan tietää että mie asun tuossa talossa niin kyllä ne arvaa mihin mie olen menossa...

  VastaaPoista
 9. Mua ärsyttää kerta kaikkiaan ne jotka ei vaan osaa ajaa :D ts. kaikki menee siis pieleen siinä ajamisessa. Liian hidasta, liian nopeaa, vilkku väärässä kohtaa liikenneympyrää, jarrutetaan 3km ennen punaista valoa, ja sitten ne pikku kotterot jotka ajaa 120 tiellä 80 ilman syytä(ei peräkärryä ym)...

  VastaaPoista
 10. Raskaassa sarjassa ku tuolla työkseen painaa menemään, ei yhtäkkiä ärsytä (ainakaan töissä..) mikään. Aina on joku jonka mielestä käännyin eteen, kiihdytän liian hiljaa, vien liikaa tilaa, kääntyessäki vien tilaa ja meen hiljaa ja mitähän vielä... Ei sitä kohta enää edes välitä niistä muista niin paljoa. Jos on pokkaa roikkua sen kokosen auton perässä ni siitä vaan :D

  Jos taas ärsyttäis kaikki mahdollinen, ni toteisin et henkilöautot pois ammattiliikenteen tieltä. Ei ammattilaisillakaa mee aina putkeen, mut helpottais silti paljon ettei muita liiku :D et kyllä, voisin huutaa pää punasena että "etkö sä tajua et tää painaa hel**tisti enemmän ku toi sun kippos joten a)ei oo sama kiihtyvyys b)eikä myöskään kääntyvyys c)näkyvyyski on heikompi ku sulla ja d)toi sun kippos ei näy eikä tunnu jos ihan perässä kiinni ajaa". Mut mitä turhia, ei kaikki vaan osaa tai tiedä. Aina pitää vaan toivoo ettei ketää satu jos lähtee ihan käsistä se liikennekäyttäytyminen...

  VastaaPoista
 11. Ajan melko paljon, tosin en ammatikseni vaan työmatkan takia. Siinä ehtii nähdä kaikenlaista ja tottuakin vaikka mihin. Ei siis enää oikein mikään ihmetytä, muiden törttöily lähinnä naurattaa. Takapuskurin nuolijat tosin hieman ärsyttää, koska siinä vaarannetaan minunkin turvallisuuteni.

  Jätän itse aina turvavälin ja ajan myös moottoritien vasenta kaistaa korkeintaan SUURINTA SALLITTUA nopeutta, se ei siis ole mikään vähimmäisvaatimus. Anonyymi tuossa aiemmin ihmetteli pikkuautoja, jotka ilman syytä ajavat alle tuon suurimman sallitun. Voin kertoa, että pikkuauto (1,2-1,4 koneella) vie ihan helvetisti bensaa jos sillä luukuttaa 120km/h. Jokaisella on syynsä ajaa kuten ajavat, itse voi vain omalta osaltaan olla joustava ja muut huomioiva, noudattaa lakeja ja pitää välit turvallisina. Moottoritiellä on ihan ok ajaa myös sitä kahdeksaakymppiä, kyllä siellä aina ohi pääsee. Että jäitä hattuun vaan.

  VastaaPoista
 12. Allekirjotan kans nää. Ja ehkä eniten nyppii noi perässäroikkujat, siis jumalauta. Jos mä ajan motarilla satasta vaik sais mennä sataakahtakytä NIIN MUT VOI OHITTAA JOS NYPPII. Sama maantiellä, satasen rajotus, yöllä vesisateessa ajaesaa hirvivaara-alueella minä meen kaheksaakytä. Se ei oikeuta siihen että perseeseen saa tulla nyhjäämään. Myös nää perännuolija mopopojat on ollu aika yleisiä. Taajama-alueella menin tasan viittäkymppiä suoralla tiellä missä on _monet_ suojatiet ni ei, kolme mopopoikaa siinä cooleina ihailemas takapuskuria. Noin 10 sekunnin ajaks autto jarruvalojen vilkautus ja ei ku takasi.
  Ykski jos mun Fordia (eikö ookki hyvän merkkinen auto!) kolhii sen takia et turvaväli on hepreaa, pistän mä yön pimeinä tunteina sen saatanan coolin vm. 2013 pappa betalar mesen paskaks.
  Alko kiukuttaa :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!