HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 31. lokakuuta 2014

kuinka selvitä miehen kanssa?

Mä ole huomannut, että naisilla on joskus suuria ongelmia ymmärtää sen kaksilahkeisen logiikkaa ja ajatuksenkulkua. Parisuhdeihmisenä ja muutenkin miesten kanssa aikaa viettäneenä ajattelin antaa teille likat pari tipsiä.

1. Mies ei todellakaan huomaa, jos sä olet leikkauttanut hiusten latvoista sentin kaksi tai pudottanut saman verran kiloja. Vaikka olisi lähtenyt viisi, se kotikeijo tuskin ymmärtää. Ja ei, mies ei huomaa sun uutta paitaa, joka on samanlainen kuin kaikki muutkin sun paidat. ("EI TÄÄ OO SAMANLAINEN, TÄÄ ON SAMMALEENVIHREÄ JA NE TOISET KHAKINVIHREITÄ!"). Mies ei myöskään hoksaa, mikäli sä olet vaihtanut huulipunan sävyä aurinkopersikasta nudeluumuun tai laittanut sohvatyyynyt eri järjestykseen. Mies ymmärtää isompia kokonaisuuksia, esim. jos sohva on tulessa tai pleikkari on mystisesti kadonnut. Ymmärrä nainen tämä, niin loppuelämäsi tulee olemaan paljon helpompi.

2. Monilla naisilla on epärealistisia odotuksia kumppaninsa tai deittinsä tyylitajusta. "Kyllä se siitä vielä miehistyy ja ostaa kauluspaidan". Joo, maksimissaan isoäitinsä hautajaisiin. Jos mies on pukeutunut koko elämänsä kollareihin ja öljyisiin huppareihin, mies ei yhdessä yössä muutu tyyliniekaksi. Tuskin ikinä. Eikä ainakaan sun motkotuksesi avulla, Saattaapi olla, että kun tukit turpasi, mies saapastelee joku kaunis päivä kotiin yllään siisti neule tai bleiseri.

3. Suurin osa miehistä kuvittelee naisen ymmärtävän tai haluavan ymmärtää "miesten hommien" päälle - mutta heidän ei toki tarvitse ymmärtää saatikka osata näitä "naisten hommia". Kyllähän nyt jokaisen naisen kuuluu osata vaihtaa autoon renkaat silmät kiinni ja työkaluina ainoastaan kolme tulitikkua, mutta miehen ei tarvitse osata taitella lakanoita tai vispata kermaa oikeaoppisesti - edes teoriatasolla. Tästä ongelmasta pääsee eroon joko tekemällä täydellisen työnjaon miesten ja naisten töiden suhteen TAI sekoittamalla pakan totaalisesti.

4. Älä tyrmää heti miehen kuolleena syntynyttä ideaa tonnin kauko-ohjattavasta helikopterista tai mönkijän ostamisesta kerrostalokaksioon. Loukkaantunut mies on kaksikymmentä kertaa pahempi kuin loukkaantunut nainen, joten hymyile vain kohteliaasti ja vaihda puheenaihetta. Mikäli puhe pitäytyy edelleen olohuoneen mönkijäsafarissa tai elefantin ostamisessa, jatka hymyilyä ja sano että puhutaan tästä sitten joskus toiste, Mutta älä vain sano, että idea on täydellisen vajaa, koska sitten saat kuulla pikakelauksella kaikki typerät ideasi: "NIIN, KUKAS TÄNNE OLI OSTAMASSA SEITSEMÄN TONNIN MARMORIPATSASTA JA KOLMEN TONNIN SANDAALEJA JA KUKAS KEKSI MAALATA VAALEANPUNAISELLA AUTOTALLIN SEINÄT, KUKA!?".

Näillä vinkeillä pääsee aika pitkälle misten kanssa.19 kommenttia:

 1. "Mies ymmärtää isompia kokonaisuuksia, esim. jos sohva on tulessa tai pleikkari on mystisesti kadonnut. Ymmärrä nainen tämä, niin loppuelämäsi tulee olemaan paljon helpompi."

  Taidan siis olla mies, tai sitten yleistys ei toimi. :D Joskus oma avomies on järjestellyt kämppää, imuroinut yms. Enkä saletisti huomaa, ellei asiasta erikseen minulle kerrota. Appiukko vielä pahempi. Se huomaa jopa yksittäiset muruset keittiön lattialla, asteen vinot taulut, epäsymmetriset piparit... Lista on loputon, itse olen niitä kokonaisuusihmisiä. :)


  - Anette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä semmonen juttu että ei se ihan aina mee sukupuolen mukaan, paitsi ehkä jos puhutaan naisten kampauksesta. Mulla oli just naispuolinen kämppis eikä sekään koskaan kyllä huomannu yhtään mitään, ei ehkä edes sitä että sohva olis ollu tulessa :D

   Poista
  2. Ehkä miehillä on valikoiva näköaisti ja vakavuus riippuu yksilöittäin? :D

   Poista
 2. hah ja kahvit näppikselle taas :D

  http://loosefitlife.pallontallaajat.net/

  VastaaPoista
 3. Tästä päätellen mulla on harvinaisen ihana mies. En tunnistanut häntä mistään noista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tekstihän on faktaa ja perustuu tieteelliseen tutkimukseen.

   Poista
  2. Ja mies voi olla ihana vaikka omaisikin noi kaikki piirteet!

   Poista
  3. Anonyymia komppaan - Mies mitä todennäköisemmin on vallan ihana vaikka olisikin hölmö huonosti pukeutuva mönkijämies!

   Poista
 4. Loistavuutta taas kerran! :D
  Tosi kuin vesi, etenkin kohta 3... On se helvetti kun ihan pokalla puhutaan "joo aattelin mennä kotiin kuuden aikaan kun emäntä on yleensä tehny ruuan valmiiksi sillon" "jos pelaan tatti ojossa kolme tuntia illassa, kyllä se nainen sitten siivoaa sillävälin" arggg! :D Eikä toimi jos vain jätät siivoamatta/kokkaamatta/muistuttamatta raha-asioista tai elämän realiteeteista, lopputuloksena eletään ilman ruokaa sikolätissä maksumuistutusten ympäröimänä.. Meidänkin taloudessa ollaan molemmat vielä autoihmisiä, ja kyllä, kuka lie saa tehdä myös ne "miesten hommat" öljynvaihdosta jakopääremppoihin ja pesuvahauksiin. Ainiin ja elättää koko talous ainoana työssäkäyvänä :'D

  Ja ihan hyvä parisuhde on, luulen, että jos mies osoittaisi ylimääräisiä mielipiteitä vaikka sisustukseen tai ihan autonvalintaan liittyen, käskisin varmaan mennä takaisin sinne tietokoneelle? Ei me naisetkaan niin ihania olla, miehillä on monesti niin paljon parempi logiikka tärkeissä asioissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeessa tossa asiassa, että se toisaalta on ihanaa että mies pysyy reviirillään ja antaa naisille sisustusasiat ym hoidettavakseen - mä varmaan kiljuisin jos tässä osotteessa mun homma olis vaihtaa jarrupaloja ja miehen valita verhoja :D

   Poista
 5. "Älä tyrmää heti miehen kuolleena syntynyttä ideaa tonnin kauko-ohjattavasta helikopterista tai mönkijän ostamisesta kerrostalokaksioon. "

  Mun mies osti 35€:n kauko-ohjattavan helikopterin. Mä sanoin heti, että onko pakko kun en jaksa et keräät tommosta roinaa tänne lojumaan kunnei oo kaappitilaa ja kun et kuitenkaan jaksa sillä leikkiä kuin max. 2 kertaa. "No siis TODELLAKI käytän sitä ihan sairaan usein!" No se lensi sen kanssa kerran ja siitä asti se on lojunut viemässä kaappitilaa, sillä erotuksella että meillä ei ole antaa sille kaappitilaa ja se lojuu pöydällä! :D

  VastaaPoista
 6. Mut hei, aina tällaisiin teksteihin tulee joku heti (ylpeänä?) kommentoimaan, että kyllä MÄ aina vaihdan meillä renkaat miehen neuloessa/tiskatessa/valittaessa mun lattialle jättämistä reikäkalsareista vieressä ja oon NAINEN! Oh you're so special.. :D Missä ne kommentit on nyt?? Mä odotan..

  VastaaPoista
 7. Toi tyylikohta on niin totta. Miksi mun mies ei esimerkiksi ymmärrä, milloin vaatteet istuu ja millon ei? Tai siis et ne istuis ees kohtuullisesti..? Kaverilla voi paidan takahelma olla selän puolivälissä ja hartiakohdat riippua kyynärpäissä ja sen mielestä paita istuu ihan hyvin. :´D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monille miehille riittää, että vaate on lämmin ja pysyy päällä edes osittain. :D samankaltaisia keskusteluja käydään välillä täälläkin, varsinkin väreistä......

   Poista
 8. Miehenä on pakko heittää tähän kommenttia. Miehen kanssa on yleensä helppo tulla toimeen, jos puhevälit ja parisuhde on muuten kunnossa. Nainen yleensä ymmärtää miestä varsin hyvin tiettyjä asioita lukuun ottamatta, eikä tässä kohtaa ole kyse miehen oudoista tavoista yms.

  Ongelmia miehen kanssa toimeen tulemisessa aiheuttaa (ainakin omassa suhteessani) naisen ja miehen erilainen käsitys seksuaalisuudesta ja sen toteuttamisesta. Erilaisiin käsityksiin tästä on syynä mm. biologiset/kulttuurilliset yms syyt. Miehelle seksi on (missä muodossa tahansa) yleensä sekä oman nautinnon tavoittelua että myös naisen nautinnon tavoittelua. Toisin sanoen seksi miehelle on hänen ja naisen nautinnon tavoittelua sekä rakkauden äärimmäistä osoittamista. Voi kuullostaa hassulta, mutta parisuhteessa seksi on valtaosalle miehistä juuri noita asioita (ihme hiihtäjiä lukuun ottamatta), koska miehet tarvitsevat seksiä antaakseen rakkautta naiselle.

  Naisen voi olla vaikea ymmärtää kuinka paljon mies tarkoittaa parisuhteessa sillä, että haluaa ja jaksaa osoittaa yhä vuosienkin jälkeen seksuaalista kiinnostusta naistaan kohtaan. Mies tarkoittaa yleensä seksillä ja sen haluamisella äsken mainitsemiani asioita eli nautinnon tavoittelua ja rakkauden osoittamista.

  Parisuhteessa on usein tilanteita, jolloin seksuaalinen kiinnostus vähenee jostain syystä (mikä ei sinällään vaarallista ole). Kuitenkin sen ollessa pitkään naiselta kadoksissa, parisuhteen seksielämä voi hiipua. Kiinnostuksen kadottamisen myötä naista voi ärsyttää ja ällöttää miehen "lääppiminen" ja koskettelu, mutta ei mies sillä ainakaan pahaa tarkoita, kunhan vain haluaisi nauttia juuri sinusta ja tehdä sinut maailman onnellisimmimmaksi naiseksi.

  Ennenkuin naiset tästä mielensä pahoittavat ja sanovat miehensä pihtaavan ja seksin olevan huonoa, on pakko todeta, että myös miehen seksin joko väliaikaiselle tai pidempiaikaiselle haluamattomuudelle on syy.

  Syyt voivat olla täysin samoja kuin naisella (ei vain kiinnosta, seksi on huonoa, hormonaaliset syyt, ikä, kumppani ei haluta/näytä hyvältä). Uskoisin yhden syyn miehen haluamattomuudelle olevan varmasti se, että seksistä puuttuu spontaaniuus. Miehet haluavat seksiä usein nopeasti ja spontaanisti mm. biologisista syistä. Toki spontaaniuus ja vähenee vuosien saatossa ja alkuaikojen "pikaiset" ravintolan vessassa yms. paikoissa ovat muisto vain.

  VastaaPoista
 9. Pitkien jaarittelujen jälkeen pääsen siihen, mitä tuohon listaan voisin esimerkiksi lisätä.

  5. Mies kaipaa spontaania seksiä (oli se sitten minkälaista seksiä tahansa). Joka kerta ei mies tällaista yleensä kaipaa, mutta edes joskus kotityöt/harrastukset/työt voisivat odottaa sen vartin, puoli tuntia pienen session takia. Ja vaikka mies niitä kotitöitä tekisikin ja ne olisi jo aiemmin päivällä tehty saattaa mies saada vastaukseksi "ei nyt, teen tämän ensin" tai "nyt pitää tiskata/imuroida/mennä salille, ei ehdi". Jokainen kunnon mies tässä kohtaa tajuaa, että vonkaaminen vain pahentaa tilannetta. Toinen asia minkä mies tajuaa on se, että nainen laittaa yhteisen ajan ja rakkauden osoittamisen muiden asioiden edelle. Tämä ei tee hyvää suhteelle, koska mies pahoittaa mielensä helposti koko päivän ajaksi (vaikka ei sitä näyttäisikään). Mies saattaa vain olla normaalia hiljaisempi ja kun nainen kysyy "onko jokin huonosti?", mies vastaa "ei ole", koska ei halua joko puhua asiasta tai ajattelee asiasta puhumattomuuden olevan parempi vaihtoehto. Kun nainen tämän kysymisen jälkeen alkaa ehdottaa seksiä (koska lupasi sitä myöhemmin), mies ei voi kieltäytyä, koska nainen pahoittaisi mielensä todennäköisesti. Ainut asia minkä nainen voi huomata on se, että miehellä ei kovene tarpeeksi ja että meno on laimeaa. Ei pahantuulista miestä vain seksi kiinnosta.

  Näiden tilanteiden toistuminen useita kymmeniä kertoja suhteen aikana (esim. 10-15 vuoden suhteessa) ei tee hyvää suhteelle. Torjutuksi tuleminen ja aina sen tajuaminen, että naiselle olikin jokin muu asiaa tärkeämpää kuin yhteinen nautinto, saa miehen ajan saatossa karttamaan seksiä.

  Tässä kohtaa herää varmasti kysymys eikö rakkautta voisi osoittaa pussaamalla, halaamalla, lahjoilla jne. Kyllä voi ja mies hyvässä parisuhteessa todennäköisesti tekeekin niin. Seksi on vain miehelle se "äärimmäisin" tapa osoittaa naisilleen rakastavan tätä ja hyvässä suhteessa usein myös helppo ja erittäin toimiva tapa.

  Pointti lähinnä tässä oli se että, jos miestäsi haluttaa ja ehkä itseäsikin, niin anna mennä. Muut ei niin kiireelliset asiat saavat odottaa, jos miehelläsi on tarve osoittaa rakkautta ja saada nautintoa. Tulet toimeen miehesi kanssa paljon paremmin, jos esimerkiksi kerran kuussa seksi olisi mahdollisimman spontaania.

  6. Miehen pornon/muiden naisten katsomisesta ei kannata pahastua. Tähän perusteluna käytän naisten vihaamaa perustelua, että mies ei voi haluilleen mitään. Ei vaan voi.

  Tulet miehesi kanssa paljon paremmin toimeen kun et pahastu siitä, jos mies kaupungilla katsoo edessä kävelevän naisen (mallikasta) peppua. Todennäköisesti teet myös itse saman, jos edessäsi kävelee mies varustettuna hyvällä pepulla.

  Mitä pornon katsomiseen tulee, niin miehillä on usein erilaisia ja monipuolisia fantasioita naisista ja fantasiat eivät rajoitu vain omaan kumppaniin. Tuskin omat fantasiasikaan rajoittuvat pelkästään mieheesi. Vai onko useiden suosittujen miesartistien suosion taustalla vain hyvä musiikki vai onko artisti myös naisten "märkä päiväuni"?

  Tervettä ja itseensä tyytyväistä
  miestä todennäköisesti vain helpottaa tieto, että hän ei ole suhteessa ainut joka katsoo pornoa/fantasioi muista. Itse asiassa tieto siitä, että nainen katsoo pornoa tai muita miehiä voi saada miehen hulluksi sinuun (mies alkaa "kilpailla" sinusta). Miehelle pornon katselusi kertoo myös halujesi olevan kohdillaan.

  Muiden haluamisesta/fantasioinnista voi olla tiettyyn rajaan asti hyötyä, mutta oman ja suhteen seksielämän kannattaa toki olla muutakin.

  Jos huomaat miehesi katselevan muita naisia, älä pahastu. Säästytte suhteessanne monelta pahalta, sillä mies ei tarkoita sillä mitään pahaa. Miehillä vain katse eksyy välillä väärään paikkaan ja jos itselläskin eksyy, niin anna se itsellesi anteeksi. Olemme vain ihmisiä.

  VastaaPoista
 10. Nämä olivat vain omia pohdintojani aiheesta ja perustuvat lähinnä omiin kokemuksiin ja havaintoihin. Jos joku tämän jaksaa lukea, niin hyvä ja jos tämä jollekin avasi uusia näkökulmia, niin vielä parempi. Tämän romaanin tarkoitus oli lähinnä selkeyttää itselleni näitä juttuja ja ehkä avata muillekin omia ajatuksiani.

  Laitoin tämän blogiisi, koska olen jo vuoden verran seurannut sitä ja tähän päivitykseen tuntui luontevalta tämä laittaa. Blogisi on todella hyvä, koska päivityksillä on asiasisällön lisäksi myös viihdearvoa ja myös miehillekin sopivaa sisältöä. Jatka ihmeessä samaan malliin! :)

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!