HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 18. marraskuuta 2014

sano suoraan

Ihmiset ne vaan valittaa, kitisee, vinkuu, reklamoi, vaatii, vinkuu vähän lisää ja inisee - mutta ei itse kohteelle.

Nykypäivän malli on se, että esimerkiksi tuotteessa tai palvelussa havaitusta viasta ei kerrota sille taholle joka asiaan voisi vaikuttaa, vaan aivan muille tahoille. Vähän harmittaa pakasteaterian laatu, epäasiallinen kohtelu asiakaspalvelutilanteessa, tiessä oleva monttu tai naapurin parveketupakointi, niin ei muuta kuin  kiivasta naputtelua somessa tai yksinkertaisesti piuhaa paikallislehden toimitukseen! Ehkäpä Facebook-kamut tai roskalehtiä lukevat kansalaiset osaavat auttaa sua pilaantuneen leikkeleen tai myöhässä olevan postinjakajan kanssa!

Eikö ihmisillä ole munaa ottaa sitä telefoonia käteen ja rimpauttaa siihen numeroon, josta oikeasti voitaisiin auttaa? Asiakaspalveluihin, virastoihin, yksityishenkilöille tai firmoille? Herääkö kenellekään sellainen vaihtoehto mieleen? Ei jumalauta se höpöhöpö-lehden shokkitoimittaja sitä sun naapurin koiraa hiljennä tai poista hakanneulaa valmismaksalaatikosta!

Mä en oikein ymmärrä mitä ihmiset luulevat voittavansa sillä, kun haukkuvat sometilillään tai Iltahöpöhöpössä  tuttavansa epäsiistin puutarhan tai nettinsä hitauden. Eikö siinä vaiheessa kannattaisi avata Facebookin sijaan turpa ja osoittaa asiansa sen tahon suuntaan, joka voisi sinua pulmassasi auttaa? Vai ajatteleeko ihmiset, että kyllä se naapuri ruman autotallinsa maalaa tai kyllä se etuajassa pilaantunut kissanruoka menee Mirrille paremmin alas, kun laittaa vähän kiivasta runontynkää lehteen tai nettiin?

Aivan turha vinkua kurjasta kohtelusta kaupan kassalla tai saman kylän Keijon ylinopeudesta, jos se vinkuminen tapahtuu jossain muualla kuin asiallisessa sähköpostissa tai puhelussa itse asianomaiseen! Tuntuu välillä, että porukka oikein etsii shokeeraavia epäkohtia, joita jakaa mediassa jossain edeltäkävijän tai totuudentorven ominaisuudessa. On eri asia tuoda ilmi mielipide, kuin tehdä julkinen reklamaatio liian väkevästä sinapista tai hammashoitolan tädin nyrpeästä ilmeestä.

Jos ei ole edes pokkaa reklamoida/valittaa/huomauttaa asianomaisille tai tehdä asialle ylipäätään mitään mainittavaa, niin kannattaisiko silloin vain laskea hiljaa kymmeneen ja miettiä kuinka pienten ongelmien kanssa sitä tuleekaan painittua.

15 kommenttia:

 1. Luetko Mutsis on -blogia? Tuli vaan jostain syystä mieleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy myöntää, että en lue tai muutenkaan en ole kyseisessä blogissa viime aikoina (kenties ikinä?) vieraillut :D

   Poista
  2. Kyseinen henkilö tämän blogin takaa jakaa paskat kokemuksensa somessa REKLAMOINNIN jälkeen, esim tänään Onnibussista. Joten, Ano 17.59, turpa kiinni siellä.

   Poista
  3. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa

   Poista
  4. Mä en tiedä mistä te puhutte mutta eisevväliä :D

   Poista
 2. Aamen! Saan lukea jatkuvasti tätini ruikutusta Facebookista, kun yläkerran teineillä on bileet ja koko kerrostalo raikaa. Mutta sitten ei voida esimerkiksi soittaa virkavaltaa paikalle vaan valitetaan joka ilta samasta. Ymmärrän sen, ettei itse uskalla mennä ovelle sanomaan kun ei tiedä mitä sieltä tulee, mutta poliisit nyt voisi ihan hyvin soittaa ja kertoa vuokranantajalle, kyllä häätö tulee jos siitä melusta jaksaa vain valittaa. Mutta kun ei, joka asiasta pitää vain vinkua somessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätihän voisi laittaa lapun ihan päiväsaikaan jos olisi kiinnostunut asialle jotain tekemään :D jos ei poliiseja halua soitella. Täti taitaa oikeasti nauttia metelistä :D

   Poista
  2. No mitäs sä ite just teit? :D
   Voisithan säkin ihan hyvin vinkata noi ohjeet suoraan tädilles, sen sijaan, että avaudut täällä ;)

   Poista
  3. Ano, olen kyllä suoraan sanonut, että poliiseille soittoa vaan ja on moni ystäväkin sanonut samaa, mutta näköjään ei vain viitsitä. Ja minä en saisi jakaa kokemustani täällä asiaan liittyvässä aiheessa? :D Kyllä olen asiasta sanonut, älä siitä huolehdi.

   Poista
 3. Jos ei viitsi tehdä asialle mitään, mistä olisi hyötyäkin, niin sitten se ei varmaan haittaa tarpeeksi (ja voi pitää asian omana tietonaan)?

  VastaaPoista
 4. Luin just demi.fi:stä (kyllä, olen pian 23v ja viihdytän itseäni kyseisen sivun "suhteet"- osiolla) ja siellä joku valitti kuinka naapuri oli vallannut hänen vuorollaan pyykkien kuivaushuoneen. Hän oli jopa paikalla mutta ei voinut siinä tilanteessa kysyä/sanoa mitään vaan päätti tehä demiin keskustelun. -.- En käsitä näitä, aina ei myöskään tarvi valittaa vaan asiallisesti mainita, luulis olevan kaikilla siihen pokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kohta 27v. ja yhä viihdytän itseäni Demi.fi:n surkuhupaisilla keskusteluilla :D

   Poista
 5. JENNI! Missä sun verkkarit on :O

  VastaaPoista
 6. Niin ja samaan kategoriaan menee nää "tyrmistynyt äiti"-skandaalit kun mesotaan jostain ihan itsestään selvästä asiasta ja otetaan minuutin video siitä kuinka yhteiskunta taas pilaa lapset :D esim. Se ilmapalloskandaali hulluilla päivillä pari vuotta sitte :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!