HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 24. marraskuuta 2014

vähemmän olkkarii, enemmän kitchenii

Rauhallinen koti-ilta. Aika levittää takalistonsa sohvalle ja kanavasurffailla häntäluu rasitusmurtumille ja persposket makuuhaavoille. Kaukosäädin käteen, eikä muuta kuin selaamaan tarjontaa: Keijon Köökissä, Pirkko Paistaa Pullaa, Povipommin tiramisut, Idols-Esterin osterit, Leikkuulautoijen taisto, Puukkohippaa ja muikkukukkoa... 

Ainoa ajatus on: eikö jumalauta televisiosta tule mitään muuta kuin kuusisataa erilaista ruuanlaitto-ohjelmaa (ja pari kuntokuurisarjaa tyyliin Mirkun ja Markun dieetti ja Laila laihiksella)?

Mikä toi kauhee kokkailumania on? Mä vielä ymmärrän jonkun Master chefin jossa on joku pointti, mutta sitten kun joku entinen radioääni paistaa paistia ja missi pyöräyttää pullat niin mulla loppuu käsityskyky kesken. Voi pyhä äiti, miten ketään voi kiinnostaa jonkun seurapiiriliitäjän muffinssihelvetit tai jonkun randommamman helpot ja herkulliset hernekeitot?

Ja kun ne ruuat ovat tasoltaan "ruskeakastike ja lihapullat valmismuussilla", niin miten kukaan jaksaa sellaista soopaa katsoa? Varsinkin, kun suurin osa ruuista on tehty jo ennen kuin kamera edes käy, ja koko kokkailuohjelman idea on vaan heilua hehkeänä essu päällä ja vatkata kermavaahtoa Pirkan kakkupohjan päälle. Tekisivät edes nyt jotain haastavampaa tai vaihtoehtoisesti jotain, josta saisi bongailla ideoita, mutta jumalauta sitä makkaran pilkkomista ja porkkanan raastamista ei voi kenenkään pää kestää kolmea minuuttia kauempaa.

Onhan syöminen kivaa ja ruuanlaitto hauskaa, mutta ei se nyt niin jumalattoman jännää ole, että jaksaisin katsoa jonkun chat-juontajan vääntävän munakasta sössöttäen ja niinkutotasillee-mantraa toistellen. Tai sitä syömistä... Jos mä haluan katsella jonkun uppo-oudon apinan syövän kuppikakkuja, voin mennä kahvilaan kyttäämään.

Jos tää kokkailuhulluus vielä kauan jatkuu, mä vaadin, että televisiossa alkaa pyöriä seuraavat ohjelmat: Mäkikotkan mikroateriat, Davidin dyykatut dessertit ja Näin teet soppaa omasta jalasta.


Maistuvaa maanantaita!7 kommenttia:

 1. Leila bakar i Frankrike.... Jotain mitä mä en vaan kestä :D Tekopirteä pullantuoksuinen ja puhuu vielä ruotsia.

  VastaaPoista
 2. Sara Chafakin kokkausohjelma. Herranjumala. Kaikella kunnioituksella kyseistä naista kohtaan, kaunis on ja muun televisioesiintymisen perusteella mukava ihminen, mutta tuo ohjelma ei mennyt kyllä nappiin sitten ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä. Vieläpä alan ihmisenä on kauhistuttavaa katsoa, kun jakaa reseptinä maapähkinävoibanaaneita. Eli siis pilkot banaanit ja laitat päälle nokareen maapähkinävoita.

   Näitä ohjelmia on kyllä muutenkin tuskastuttavaa katsoa alan ihmisenä, lukuunottamatta nyt MasterChefiä, siitä kun voi oikeasti jopa jotain inspiraatiota löytääkin.

   Poista
 3. Idols-Esterin osterit on kyllä semmonen ohjelma, mitä kattoisin varmasti! :D

  VastaaPoista
 4. Mä en itse tykkää oikeen mistään kokkausohjelmista ja muutenkin telkkarista ei tule nykyään enää mitään hyvää katsottavaa. Kun olin synnärillä, niin aattelin ajankuluksi, että katson telkkaria, mut sieltä ei tullut mitään katsomisen arvoista + telkkari ei sit enää jossain vaiheessa enää toiminut.

  Onneks nykyään on sit ees Netflix ja HBO, jossa on katsottavia sarjoja, kun niitä ei juurikaan telkkarista enää tule. Pelkkää tositv p****a...ei jaksa kiinnostaa. Tarvis mennä 6 vuotta taaksepäin, jolloin tuli paljon hyviä sarjoja ja osa jopa samana päivänä päällekkäin eri kanavilta, että väliin harmitti, kun joku sarja jäi seuraamatta.

  VastaaPoista
 5. Juu ja sit toinen on noi lastenohjelmat. Nekin on nykyään ihan surkeita hihitys kamaa ja sanotaan, että vanhat lastenohjelmat ovat huonoksi lapsille, mutta kyllä mun näkökulmasta nää nykyiset lastenohjelmat on sellasia, että lapsi kyllä niistä kasvaa kieroon.

  Ihan ku ne hahmot niissä olis vetäny jotain huumetta naamariin tai olis muuten päästään ihan sekaisin :D

  VastaaPoista
 6. Master Chef Australiaa lukuun ottamatta kaikki ruokaohjelmat on kyllä niin surkeita :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!