HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kuinka välttää joulunajan kohoava v-käyrä?

Vaikka joulusta kovasti tykkäänkin ja sitä jännityksestä tärisevän kakaran lailla odotankin, on joulussa ne omat v-käyrää nostattavat tekijät! Mutta koska olen fiksu ja filmaattinen nuori nainen, mä olen toki vitutuksen sijaan keksinyt oivat ratkaisut joulunajan ongelmiin.

Ykkönen on joululahjaostosten tekeminen hikisissä loisteputkihelveteissä. Joululaulut raikaa kaiuttimista niin, että parin tunnin shoppailun jälkeen osaa ulkomuistista laulaa noin kolmekymmentä eri kipaletta kahdella eri kielellä. Se ihmisten sekoaminen hajuvesihyllyillä ja kalsarilaareilla on kieltämättä hulvattoman komedian kaltainen näky, mutta mä silti jätän tämän arkielämän komiikan väliin ja hikisen toppatakin sijaan shoppailen lahjat yöpaidassa tietokoneelta käsin. Ai jumankekka kuinka simppeliä. Mä vaan klikkailen "lisää ostoskoriin"-painiketta ja parin päivän päästä haen tavaravuoren kotiin paketoitavaksi. Ei hikeä, kyyneliä, tuskaa, hermoheikkoutta, traumoja tai menetettyjä tunteja, vaan klik, klik ja klik.

Ylimääräinen leipominen ja keittiössä tössöttäminen vie myös järjen varsinkin meiltä vuorotyöläisiltä - kiinnostaa hei aivan jumalattomasti iltavuoron päälle alkaa vääntämään vielä jotain joulupullia ja pipariukkoja, kun on ensin vääntänyt hiki päässä töitä! Varsinkin, kun toi joulupiparien polttaminen on mulle huomattavasti tutumpaa, kuin kytätä väsyneenä uunin edessä oikeaa poisottohetkeä. Meillä joulun tuoksu ei ole neilikka tai pomeranssi, vaan palaneen käry ja uunista kohoava musta pilvi.

No, muahan tässä auttaa Myllyn Paras ja muut kumppanit valmispipareillaan ja jouluherkuillaan. Jos haluaa oikein hifistellä, voi ostaa sen valmistaikinan. Jouluruokaa en valmiina osta vaikka olisi ase ohimolla, mutta tällainen ylimääräinen härpäke tyyliin piparit ja muut jouluherkkuset mä aivan suosiolla haen kaupasta. Näin säästyy ensiapureissulta, palokunnan kutsumiselta ja terapialta.

Joulusiivous nähdään yleensä sellaisena yhden vuorokauden helvetillisenä työleirinä, jolloin tirskuu mäntysuopa, veri ja suomalaisen naisen suolainen hiki. Yksi päivä pyhitetään yläkaappien hinkkaamiselle ja ovenkarmien luttaamiselle kaiken muun perussiivouksen lisäksi - juu ei täällä.

Joulusiivouksesta puhuessani mulle työkaveri vinkkasi joulusiivouslistasta, johon siis listataan kaikki yksinkertaisimmatkin joulusiivouksen vaiheet - rasti ruutuun, kun asia x ja y on tehty. Mulla on jo monta rastia rastitettu, kohta ei varmaan tarvi siivota ollenkaan jouluna! Näin vältetään paniikki ja munkaltainen lapsenomainen pönttö saa laitetta kiherrellen rasteja ruutuun ja tuntea olevansa niin pirun ahkera. Ja kamoon, kuka helvetti niihin yläkaappeihin ja listojen väleihin kurkkii? Joulupukki? Joulun pyhä henki? Aivan, ei kukaan!


Mikä on joulussa ja joulukuussa ylipäätään sellainen asia, joka nostaa sun verenpaineesi huippulukemiin? Ja kuinka olet oppinut sen kiertämään? ;)

5 kommenttia:

 1. Joululaulut. Ne jos mitkä saa vitutuskäyrän nousemaan :D liian pirteitä mun kuultavaksi näin pimeään aikaan. Erityisen paljon vihaan "Last Christmasia", ehkä raivostuttavin kipale ikinä :D

  Lisäksi se, että joulukrääsät ilmestyy kauppoihin jo lokakuussa.

  Onneks meillä ei tavallista enempää siivoilla ja pipareita ei kukaan enää jaksa tehdä :D ei niitä meillä ees kukaan syö, vaan kaikki vannoo luumurahkan nimeen~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans naureskelin, kun lokakuun puolella kaupassa käydessäni kuulin kahden rouvan toivottelevan toisilleen hyviä jouluja - joulukrääsä hyllyn vieressä. Meinasi multa tipahtaa koppa kädestä.

   Poista
 2. Joulusiivous. Itse en tee joulusiivousta, mutta ihmettelen miksi muut tekee. Mitä hittoo joulun aikaan voidaan siivota koti lattiasta kattoon, mutta ei muuten. Muulloin voi olla vissiin vähän likaisempaa, kun eihän se muulloin haittaa ketään, mutta jouluna kyllä.

  Ja vielä enemmän ihmettelen niiltä siivousta ketkä ei ole edes kotona jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plus, että joulun jälkeen se sotku on aika helvetillinen - lahjapapereita, kuusenneulasia, piparinmuruja, glögiläikkiä.... että kannatti siivota perse verillä vuorokauden! :D

   Poista
  2. Ite raadoin eilen hiesä tämän kaksion joulusiivon. Ei sillä muuten oo niin väliä, mutta ompahan edes kerran vuodessa joku tekosyy siivota kunnolla, kun muulloin siivoaminen on sitä, että vähän imuroidaan tuosta ja täältä ja ehkä kerran kuussa pyyhitään näkyviä pölyjä. Eli, jos en siivoais jouluna, niin seuraava lattianpesu tapahtuis todennäkösesti muuttosiivouksen yhteydessä... Ja kyllähän sitä paremmin rentoutuu jouluksi, kun tietää, että sohvan alla ei vaani koko vuoden villakoirat.

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!