HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 9. joulukuuta 2014

Pahanmielenosoittajat

Mä olen seurannut mielenkiinnolla tässä pari päivää tätä itsenäisyyspäivän jälkipuintia - enkä nyt puhu valloittavista mekkokankaista ja graafisista leikkauksista - ja ihmettelen edelleen, että mikä kumma laittaa aikuisen ihmisen omaa asuinympäristöään sotkemaan.

Sisälläni joku pieni paha ihminen purskahtaa nauruun aina, kun luen tähän sotkemiseen ja paikkojen rikkomiseen liittyvää uutisointia ja varsikin sen uutisoinnin kommentointia. Kommentoinnissa lähes poikkeuksetta toistuu sama kaava:

Henkilö X: On se saatana kumma kun täytyy tolla tavalla paikkoja töhriä, pitäis kyllä noille kakaroille vähän opettaa käytöstapoja!
Henkilö Y: AHA! SELVÄ! HYVÄKSY SINÄ VAIN TÄMÄ SUOMESSA VALLITSEVA ERIARVOISUUS JA KAIKKI PASKA MITÄ VALTIO SULLE SYÖTÄÄ! OKEI, ole lammas! JOTKUT sentään yrittää, eikä vain vingu täällä!!
Henkilö Z: OLI JOTKUT IHAN RAUHASSAKIN, EI KAIKKI RIKKONU!!
Henkilö X: Puhunkin nyt näistä, jotka rikkoivat.
Henkilö Z: JOO IHAN SAMA MÄ EN PUHU TOLLASTEN KANSSA VITU SAMA.
Henkilö Y: Joo iha turha noitten kaa puhuu mitää me sentää tiedetää kui tää valtio kusee meitä silmää...

Tässä  vaiheessa mielessäni lähtee aina rullailemaan vanha kuuluisa sananlasku kalikasta ja älähtämisestä...

Kyllä munkin mielestä tässä kaupungissa, maassa ja ylipäätään koko maailmassa olisi ihan hirveän paljon parannettavaa. Kaikki ei vaan ole kivaa ja fantsua ja oikeidenmukaista mun silmääni. Sehän on selvä asia, että aina on ja tulee olemaan erilaisia puutteita, eteenpäin kehitettävää, kokonaan muutettavaa, päiväjärjestyksestä poistettavaa ja täten toki myös lisättävää. Enkä mä silti vedä huppua päähän ja lähde tuhoamaan muiden ihmisten omaisuutta itkupotkuraivarihysteriassa, koska mulla nyt vaan on niin painavaa sanottavaa.

Jos joku tosissaan ja ihan pokkana kokee että tuollainen (pahan)mielenosoittaminen kaikkine sivutoimineen sotkemisesta rikkomiseen tosissaan auttaa tai vie tätä yhteiskuntaa eteenpäin, niin mä totisesti haluan kuulla perustelut! Mulle tulee väkisinkin mieleen sellainen hädin tuskin 15-vuotias roikkohousuinen kovisimagonsa takaa pelokkaasti pälyilevä ressukka, joka kokee että äiskä, iskä, kuraattori ja kaverit huomaavat hänet paremmin, jos hän kirjoittaa koulun seinään "huora" ja kaataa roskiksen. Kun ei muuten kukaan huomaa tai välitä.

Mun mielestä ei paljoa vaadi munaa lähteä tonne kylille sekoilemaan (päivänä jolloin veteraanit ynnä muut maallemme merkittävät henkilöt viettävät juhlapäivää...), se vaatii vain ja ainoastaan äärimmäistä puutetta kommunikointikyvyssä. Tuollainen häiriintyneen eläimen lailla käyttäytyminen viestii ainoastaan siitä, että ei oikein tiedetä mitä halutaan ja miksi halutaan, eikä ole käsityksen häivää siitä, kuinka tämä oma halu saadaan tuotua esille. Ja kun sitä mieltä voi osoittaa myös rauhallisin menoin, ilman että se tulee maksamaan maltaita. Unohtamatta sitä faktaa, että asioihin voi toki myös vaikuttaa muillakin tavoin kuin hihhuloimalla kylillä kiljuen. Osallistukaa itse politiikkaan, äänestäkää, olkaa mukana, aktivoitukaa. Ja lopettajaa se itsenne häpäiseminen.

Toisaalta mä en halua nähdä päättäjien joukossa ihmisiä, jotka kuvittelevat muuttavansa tätä yhteiskuntaa ryömimällä koloistaan kerran vuodessa huput silmillä viskomaan pyörätelineitä yritysten ikkunoista.

7 kommenttia:

 1. Hauskinta mun mielestä noissa tyypeissä on se, että ollaan niin valtiota vastaan niin valtiota vastaan ja 99% ajasta tyytyväisenä (tai tyytymättömänä mutta kuitenkin) elellään valtion maksamilla tuilla, jotka kustannetaan juurikin niiden rikkaiden, pienyrittäjien ja tavallisten kansalaisten maksamista veroista. Sitä kaksinaismoralismin määrää..

  Ja mun mielestä jokainen sotaveteraani on bileensä ansainnu, erittäin epäkunnioittavaa myös heitä kohtaan tollanen käytös.

  VastaaPoista
 2. Oon kyllä täysin samaa mieltä.. Erityisesti vituttaa tässä se, että monet esim. niistä rikotuista ikkunoista olivat pienyrittäjien liiketiloja, jotka ei millään lailla liity koko asiaan. Riehumalla ja rikkomalla nuo mielenosoittajat eivät ainoastaan aiheuta mielipahaa ja vahinkoa sivullisille, mutta tekevät myös hallaa itselleen ja koko yhteiskunnalle. Nämä kyseiset idiootit eivät vaan näytä tajuavan, että näillä toimilla yhteiskunta tulee entistä eriarvoisemmaksi ja epäoikeudenmukaisemmaksi..

  VastaaPoista
 3. Niin täysin samaa mieltä kanssasi, amen. Hitto että mua ärsyttää tommonen, luuleeko ne että kukaan ottaa mitään niiden juttuja tosissaan, kun käytös tosiaan on mitä on. Ihan ok ois ollut pelkkä mielenosoitus, rauhallisena, mutta sitten se että rikotaan toisten omaisuutta ni joo.. Menkää takasin sinne äitienne kainaloihin.

  VastaaPoista
 4. En itse todellakaan ole sitä mieltä että ikkunoiden rikkominen on oikein, mutta tiiätkö mua ärsytti keskusteluissa juuri se, että kaikkia mielenosoittajia pidettiin sossupummikakaroina, jotka pitäis lähettää junalla Siperiaan... Että tuoko on sitten hyvää perustelua, medianlukutaitoa tai asioista selvää ottamista? Yllättävää oli se, että media levitti vain niiden idioottien mielipiteitä jotka sano tyyliin " Joo mä oon täällä rikkomassa ikkunoita koska en jaksa mennä duuniin!" Mediassa ei pyydetty mielipiteitä ja kannanottoja asiallisesti käyttäytyneiltä mielenosoittajilta, jotka perustelivat miksi olivat mieltään osoittamassa... eivät siksi, että he eivät kunnioittaisi veteraaneja, vaan sen takia, että veteraanien avulla rakennettu hyvinvointivaltio ajetaan leikkauksien kautta alas. On naurettavaa väittää, että peruspalvelut pysyisivät edelleen turvattuina kuin koko ajan kaikesta leikataan. EI, minä EN puolusta väkivaltaisia mielenosoituksia, mutta on myös uskomaton lyhytnäköistä ja kapeakasvoista väittää, että joillakin ihmisillä mielenosoituksessa ei ollut hyvää syytä olla siellä. Jännä, ettei heidän kantaansa paljoa kuultu. Äänestän itse vasemmistoa ja leimaudun sen takia välittömästi väkivaltaiseksi kommunistiksi. Vaikka äänestän vasemmistoa siitä syystä, että työpaikat ja palvelut turvattaisiin, kaikkea ei kilpailutettaisi, eikä yritykset veisi työpaikkoja kiinaan!! Paikalla oli varmasti myös fiksuja ihmisiä. Ja ymmärsin Jenni, että tarkoititkin sitä että mieltään saa ja pitää osoittaa kun sen tekee kunnolla :) Harmittaa vain, että aina natistaan tyyliin "Minun verorahoilla kaikki pummit vaan hengaa" Vaikka totuus on se, että se on häviävän pieni summa, kun mietitään paljon verorahoja on veroparatiiseissa ja muualla, ja tästä on vielä todisteita!! Mutta ei tunnu ihmisiä liikuttava, nau`utaan vaan, että mun verorahat menee pummeille...!"

  Meni hieman ohi aiheen, mutta liippas ehkä läheltä. Eli Väkivaltaa en hyväksy, mutta en hyväksy sitäkään, että mielenosoituksista ei annettu puolueetonta tietoa, vaan luotiin semmonen kuva, että siellä oli vain ja ainoastaan sekopäitä. Syytän siis mediaa ;)

  VastaaPoista
 5. ei sua jaksais kukaa jätkä katella vitun mäkättäjä :D onks sul tullu joku 30 kriisi jo ku pitää joka asiast menkata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää blogi perustuu mäkättämiseen, jenni tuskin blogin ulkopuolella menkkaa näin paljon.

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!