HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 17. tammikuuta 2015

Kevyemmät herkut ja muuta kuraa lautasella

Mistä tietää että on tammikuu? No, toki asian voi todeta joko kalenterista tai vilkaisemalla ulos ikkunasta, mutta selville sen saa myös lukaisemalla naistenlehtien otsikot läpi: "KEVYEMMIN KOHTI KESÄÄ!!!", "SEKSYT PAKARAT MOCOJACATSOKO-UUTTEELLA!!!", "VIISITOISTA KILOA KOLMESSA VIIKOSSA POIS HIRMU HELPOLLA!!". Jep, on tää varmasti tammikuu.

Jumppaohjeita ja kevyitä ruokavinkkejä vastaan mulla ei ole mitään - oikeastaan päinvastoin, mä selaan innolla liikunta-aiheiset artikkelit läpi ja kokeilen joka toinen päivä väsätä jotain omia lähes kalorittomia sössöjäni. Mutta mun mielestä jossain välissä tämäkin hypetys on mennyt korkealta ja kovaa yli -  siinä vaiheessa kun tavallisen akkalehden ruokaohjeista puolet ovat jostain Indokiinasta ja Afrikan sademetsistä rahdattuja juuriuutteita ja heimopäälliköiden suosikkisiemensekoituksia sisältäviä epämääräisiä sössöjä, alkaa epätoivo hiipiä keittiöön. Minne mä nää sokerit, voit ja suklaarouheet tungen, kun kakkuohje sisältää vain uutteita, juuri ja versoja!?

Tuntuu kuin mitään hyvää ei saisi enää syödä. "Lue, kuinka Sini-Tuulia-Auroora-Matilda blogissaan/artikkelissaan/keittokirjassaan teki sammakonkudusta sorbettia!" "Kokeile sinäkin paistaa anorektinen kana kalorittomasti!!" "Keijon kakkuvinkit - näin leivot hyönteisistä protskupitoisen unelmatortun ilman unelmaa ja torttua!" Ai että, melkein herahtaa vesi kielelle. Kyllä se mun mielestä niin on, että jos suklaakakku leivotaan, niin siihen tulee myöskin sitä suklaata. Ei jotain ruskeaa puuhaketta Amazonilta. Ja miksi ylipäätään pitäisi? Eikö olisi himpun verran enemmän tolkkua touhussa, jos keskityttäisiin niihin arkipäiväisiin valintoihin sen sijaan, että se kerran kuukaudessa nautittu kakunpala vaihdetaan johonkin helvetin raakapuurohyydykkeeseen?

Ehkä sellainen totaalikieltäytyminen ja oman kurinalaisuuden esille tuominen on se tämän päivän juttu: "Mepäs herkutellaan porkkana-avokado-raasteella, jossa on vähän Steviaa päällä, että vetäkää te läskit vaan jätskiä!". Ennen kevyemmän ruuan tai leivonnaisen väsäämiseen riittikun vähensi sokeria ja voita ja vähän katsoi mitä jauhoa sekaan tunkee, mutta tämän hetken pointti on tehdä mahdollisimman vähäkalorista mutta ravintorikasta ruokaa, joka etäisesti näyttää piirakalta. Maku ja koostumus voi olla sitten ihan mitä vaan paskaa, kunhan siinä nyt vaan on tsikitsikijauhoja ja locopocosiemeniä.

Hyvähän se on, että ihmiset pyrkii syömään terveellisesti, mutta joku helvetin järki tohonkin touhuun olisi ihan suotavaa saada. Tai sanotaanko näin, että jokainen saa syödä mitä kaarnaa ja jäkälää mieli tekee, mutta antakaa ny muiden ihmisten edes nautiskella ilman huonoa omatuntoa. Ei se teidän perse leviä, jos allekirjoittanut syö ihan venhäjauhoon, voihin ja sokeriin leivotun kanelipullan.9 kommenttia:

 1. Mua ärsyttää sama homma. Nykyään normaali, terveellinen ruoka ei oo enää terveellistä vaan "terveellinen" tuntuu tarkoittavan just näitä pocoloco - jauhoja tsikitsiki - marjojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja melkein kivitetään, kun menee lipsauttamaan syöneensä perunamuussia nakeilla... :D

   Poista
 2. Mua inhottaa miten nykyään tää terveellinen ruoka on ainostaan näitä bakabukahedelmiä ja tsukutsukumarjoja maapallon toiselta puolelta. Kyllä meillä täällä Suomessakin on terveellisiä raaka-aineita! Mutta ei, pitää olla näitä kaukaa rahdattuja kun ei lähellä tuotettu kelpaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä!! Kotimaista kauraa, mustikoita, maitotuotteita, vihanneksia... Mutta ei, jotenki tosi so last season.

   Poista
 3. Samaa mieltä! Jos syö jotain herkkua kerran viikossa, niin mieluummin kunnon voista ja sokerista tehty leivonnainen kuin joku jauhepähkinäavokado-mössö, mitä sitten syö irvistellen! + ne jauheet ja muut raakavoit maksaa triplasti enemmän kuin perus jauhot ja sokerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ja joo, kyllä multakin löytyy macajauhetta ja chiansiemeniä kaapista, mutta siinä menee mun raja, että alkaisin vääntäö niistä jotain helvetin "herkkua" :D korvapuusti viikossa pitää vitutuksen loitolla. Parikin puustia...

   Poista
 4. Kun porukka tajuais että jos perusruokavalio on kunnossa ja jaksaa sitä ahteriaan muutamasti viikossa nostaa sieltä sohvalta niin voi hyvällä omallatunnolla syödä vaikka joka päivä sen pullan kahvin kanssa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma äiti on hyvä esimerkki tästä. Tosin kyseinen mami reenaa parhaimmillaan viittä tuntia päivässä, mutta karkkia ja pullaa menee joka päivä myös :D ja ei munkaan painoni heilu, vaikka hillitön sokerihiiri oonkin. Kunhan on perusasiat kunnossa, kuten sanoit!

   Poista
 5. Tämä!!!! Ja sit tosiaankin se kun nykyään normaalia kotiruokaakaan, esim. makaroonilaatikkoo, ei sais enää syödä muuta kun cheat mealina... Huoh.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!