HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

kielletty hupi

Koska Suomessa on nykyään sellainen trendi, että kaikki vähääkään riskialtis toiminta tulee kieltää (joulukuussa luin lehdestä mm. päiväkodeista, joissa kiellettiin kaneli riisipuurosta mahdollisen kanelimyrkytyksen vuoksi.... jep, tokihan sitä kanelia syödään riisipuuron kanssa kilotolkulla itsensä hengiltä), mä olen nyt tässä pohdiskellut asioita, jotka tulee ensitilassa kieltää tai lakkauttaa.

Liian nopea kävely ja varsinkin juoksuaskeleet. Juostessa tai nopeasti kävellessä ihminen altistuu moniin - jopa kuolemaan johtaviin - riskitilanteisiin. Ajatteleppa tätä: juokset vauhdikkaasti vaikkapa auton alle tai seinää päin! Kävellessä ehdit tarkistaa tilanteen ja varmistaa turvallisen ympäristön, mutta juostessa harkintakyky heikkenee kovan vauhdin takia. Tai jos vaikka kaatuu - hitaasti askeltaessa askel on varmempi kuin nopeassa vauhdissa. Sitten voi vaikka lyödä päänsä ja kuolla. Nopeuskamerat myös kävelyteille, kiitos!!

Vapaana istuminen tuoleilla - toisin sanottuna tuoleihin on asennettava turvavyö. On todella suuri mahdollisuus, että tuolilta tipahtaa ja loukkaa itsensä. Pahimmassa tapauksessa voi jopa saada kuolemaan johtavia vammoja. Olisi myös suotavaa, että tuolien maksimikorkeus olisi 25 senttiä, että jos tuoli jostain syystä (esim. maanjäristys, holtiton seura...) kaatuu huolimatta maltillisesta käytöksestä ja turvavyöstä, ei matka maahan ole pitkä.

Tuli. Tuli polttaa, satuttaa ja tappaa, senhän nyt tietää jokainen. Talot palaa, ihmiset saa vammoja, tuli levittää vaarallista savua... Tarviiko tätä edes perustella? Tulisijat, takat, leivinuunit ja nuotiot ovat ensitilassa vaihdettava sähköpattereihin ja muihin turvallisempiin lämmityskeinoihin (esim. villa-alusvaatteet). Tulitikut ja sytyttimet tulee viedä lähimmälle palolaitokselle, jossa ne hävitetään turvallisesti. Kynttilät saa hävittää kotioloissa heittämällä molokkiin. Tulitarkastaja tekee sitten lopputarkastuksen kuukausi tulikiellon aloittamispäivämäärän jälkeen ja katsoo, ettei kiellettyjä välineitä löydy kodeista ja mökeiltä.

Viinanhuuruiset juhlapyhät. Juhannus ja vappu lähtee ensimmäisenä kalentereista, uuden vuoden juhlintakin täytyy rajoittaa raketittomaksi ja alkoholittomaksi. Näinä kirottuina päivinä tapahtuu paljon rikoksia, tapaturmia ja ennen kaikkea pahaa mieltä, joten on kaikkien edun mukaista poistattaa ne kokonaan kalenterista. Myös joka toinen perjantai lakkautetaan varmuuden vuoksi.

Nesteen nauttiminen. On todella suuri riski vetää mehua väärään kurkkuun tai pahimmassa tapauksessa HUKKUA aamukahviin. Olisi kaikkien edun mukaista, että kaikkiin ihmisiin kytkettäisiin tippaletku ja kehon vaativa nesteytys tapahtuisi ihmisen huomaamatta, suoraan kehoon ilman tukehtumis- tai hukkumisriskiä.

Myös liikuntatunnit, makeiset, liian isot koirat ja yhdyntä ennen avioliittoa tulee kieltää sakkojen - tai jopa vankeuden - uhalla. Mitä sun mielestä pitäisi kieltää/lakkauttaa/lopettaa ihan ensitilassa?

13 kommenttia:

 1. Kaikki nauramiseen johtava toiminta. Siinähän voi vaikka tukehtua kun nauraa liian kovaa ja liian nopeesti eikä ehdi vetää happea välissä. :( allthetastesoflife.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, komediat, hyvä seura ja sketsit pannaan!!! Allekirjoitukseni on taattu tällaiselle kansalaisaloitteelle!

   Poista
 2. No, internet nyt ekana pitäs kieltää. Tai pitäs tänne joku raju sensuuri ainakin saada, kun niin monille tulee netissä paha mieli. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä netti sais jäädä ainoastaan kirkon tiedoitukseen, asiauutisten lukemiseen ja pankkiasioiden hoitoon, ja kaikki kommunikointi, hömppä ja viihde ym tyhjänpäiväinen tulisi ensitilassa kieltää!!

   Poista
 3. Kaikki kova tai terävä. Vuorataan pyöreät huonekalut paksulla sametilla, ja vaihdetaan seinät, lattiat, pihakivetys pehmeihin patjoihin tai ilmatyynyihin niin ei vahingossa satu keneenkään...paitsi jos se on liian karvaista pehmomateriaalia, pölyttyy ja sitten aiheuttaa astman ja sitten joku kuolee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi karvainen materiaali on muuten paha... Samoin kaikki paksut peitot ja viltit ja koristetyynyt... Pölyallergia maksimoituu!!

   Poista
 4. Omien mielipiteiden julkaisu tulisi kieltää.Siitä saattaa jopa joku mielensä pahoittaa, jos ei kestä, että joku on asioista eri mieltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Pitäis julkasta joku lakikirja vol 2 jossa on kaikki hyväksytyt mielipiteet!

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus! Lisään lusikkani soppaan ja ehdotan, että kun....

  Seksi ihan ylipäätään on toimintana sen verran riskialtista (esim. heikko sydän voi pettää tai voi tulla pettymyksiä kun partneri tai akti ei täytäkään odotuksia) niin melkein pitäis tehdä siitäkin luvanvaraista. Parasta olis kieltää turha lahnaaminen kokonaan, mutta ikävä totuus on, että sillä tavallahan me ihmiskuntana lisäännytään, joten poikkeuksia lienee pakko suvaita.

  Tiukka lääkärintarkastus olisi ensinnäkin tarpeen peitonpaukuttamisen luvallistamiseksi. Sillä mitattais kunkin henkistä ja fyysistä kykenevyyttä ko. aktiviteettiin ja se uusittais vuosittain. Asiantuntijaryhmän myöntämän lääkärintodistuksen kanssa vois sitten hakea jotain ajokortin tapaista osa-aikaista lupaa jostain aluevirastosta - sitä voisi aina vilauttaa, jos joku epäilisi sun harrastaneen laitonta kivaa. Luvattomasta yhdynnästä kärähtäneiltä laitettais kortti kuivumaan eikä uutta saisi vähään aikaan.

  Mä olisin kyllä hyvä tässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 6. Rappuset pitäis kieltää, tulee aika pahaa jälkeä kun niissä kaatuu. Hisseihin voi jäädä jumiin joten kieltäisin hissitkin. Nämä luonnollisesti poissulkee kerrostaloissa asumisen, joten kielletään nekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrostalojen ohella kielletään rivi - ja paritalot, koska niiden seinien läpi voi kuulua toisten ihmisten ääniä. Eli omakotitalot ainoaksi sallituksi asumismuodoksi:D

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!