HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

lietsokaamme pelkoa

Toivepostaus taas kyseessä! Toivottavasti nautitte.

Mä en tiedä onko tämä joku suomalaisten juttu vai ihan maailmanlaajuinen ilmiö, mutta sen kerran kun jossain päin kotimaata tapahtuu jotain hurjaa, alkaa hillitön hysteria - varsinkin naisten keskuudessa. Hysterian lähde on tietenkin iltapäivälehdet, joista se solisevina virtoina valuu ympäri internettiä ja tätä kautta syöpyy ihmisten korvien väliin:
Imatralla puukkohippaa - "EN ENÄÄ IKINÄ MENE IMATRALLE!".
Kuopiossa hukkui nainen - "APUA EI TÄSSÄ ENÄÄ USKALLA EDES VETTEN ÄÄRELLE MENNÄ!".
Rovaniemen elintarvikekioskilla rähinä - "AI KAUHEE MÄÄ EN ENÄÄ IKINÄ OSTA LOTTOA SIELTÄ!"
...Jep. Tuo kyseinen tapahtumahan varmasti uusiutuu lukemattomia kertoja, että sietääkin olla varuillaan.

Kyllähän se on helvetin pelottavaa, jos kotinurkilla pyörii jotain hämärähemmoja tai joku iso onnettomuus sattuu lähitienoilla. Ja kyllähän se puistattaa, jos lähikauppa ryöstetään tai lenkkipoluilta on napattu pippelinvilauttelija. Mutta kamoon! Jos jokainen rikos- tai onnettomuuspaikka tulee kiertää kaukaa suurin piirtein koko loppuelämän ajan, on aika nihkeesti tilaa elää ja olla.

Ja sitten kun ne tapahtuvat tuppaavat paisumaan onnistuneen pullataikinan lailla varsinkin somessa. Facebookit ja keskustelupalstat ovat täysin verrattavissa rikkinäinen puhelin -leikkiin, jossa tarina muuttuu matkan varrella leviten lopulta täydellisesti käsiin. Keijo ajaa pakulla päiväkodin ohitse ja morjestaa keinussa killuvalle siskonpojalle - voipi olla että Keijo on tunnissa parissa kylmäverinen tappajapedari, mikäli paikalliset tantat kirppariryhmissään pääsevät tästä hurjasta episodista vihille. "Mä niin arvasin että se on sellanen, siis oksettavaa, nyt kyllä kierrän sen Keijon kaukaa!"

Tai illanhämärässä puolisokeaa Penaa kävelee lenkillä vastaan iso koira. Se on kolme tuntia ja susi/karhu/leijona-jahti on käynnissä koko kylän raavaiden miesten voimin. Ja tokihan tätä kyseistä lenkkipolkua tulee välttää viimeiseen asti, koska siellä asustelee varmasti verenhimoinen susilauma, joka syö pääsääntöisesti hysteerisiä keski-ikäisiä naisia ja viattomia lapsia.

Ja entäs kun sattuu isompaa ja maailmanlaajuista! Ai jumankauta, pidelkäämme niin folio- kuin kukkahatuistammekin kiinni! Kaiken maailman eläin-liitteellä muodostetut influenssat ovat moneen kertaan tappaneet koko Suomen väestön pelkoa lietsovien tätien mielissä. Ebolakin lähes tulkoon rantautui meille, ei ihan mutta melkein! Tiedän myös ihmisiä, jotka ovat odottaneet erilaisia sotia ja luonnonkatastrofeja suu vaahdossa vuosikymmeniä. Onhan se varsin kunnioitettavaa, että elämälleen saa sisältöä lietsomalla pelkoa ja kauhistelemalla silmät mollollaan uutisia.

Mä en oikeastaan osaa sanoa pelkäävätkö vai toivovatko ihmiset näitä ikäviä tapahtumia. Saako siitä jotain uutta poweria, kun pääsee raivon vimmalla julistamaan, kuinka nyt kierretään se Roposten kioski, Penttilänpolku ja koko Länsi-Suomi kaukaa, koska siellä niin kamalia asioita tapahtuu? Onko se jotenkin voimaannuttavaa lietsoa jotain hysteriaa sosiaalisessa mediassa - joka on kuin tehty tähän kyseiseen harrastukseen. Vai pelottaako ihmisiä todella kaikki? Koko maailmansivun on tapahtunut kamalia asioita, eikä niitä voi kokonaan välttää - kannattaako siis linnoittautua sisälle pesäpallomailan kanssa vai astua ihan rohkeasti ulos?

4 kommenttia:

 1. Kirjoituksestasi tulikin mieleen tämä vanha kunnan sikainfluenssahysteria. Silloin oli näitä uutisia: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288336935001.html
  Osa noista ruuhkista ja nyrkkitappeluista johtui kai siitä, että jonoissa oli laumoittain väkeä, jotka eivät olleet sillä hetkellä riskiluokituksensa mukaan edes oikeutettuja rokotukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua.... :D villin lännen malliin!

   Poista
  2. No mut hei, kaikkimullenyheti. Eihän sitä koskaan tiedä josko vaikka päästäisivät jonon ohi.

   Sain rokotteen mutta vähän tuntuu siltä että sairastin sen ennen kuin rokotettiin.

   Poista
  3. Itse en oo koskaan pystyny käsittää sitä miten monet naiset pelkää lähestulkoon kaikkea mitä vaan voi pelätä. Samaan aikaan joka paikassa (naistenlehdissä yms.) toitotetaan naisille että pitää olla vahva ja itsenäinen, mutta silti pelätään jos kadulla kävelee vastaan mies (99% tapauksista todennäköisesti täysin vaaraton mies). Pelätään että kotiin murtautuu joku, ei saada unta, jos pitää yksin nukkua. Pelätään kulkea yksin pimeällä kaupungin keskustassa. Pelätään puskaraiskaajia (Suomessa erittäin harvinainen raiskaustapa ylipäätään).

   Pelko sinällään on ymmärrettävää, jos siihen on aihetta, mutta tiedän itse useita naisia jotka rajoittavat elämäänsä noiden mielestäni aiheettomien pelkojen takia. En näe järkeä pelätä tuollasia asioita, koska Suomi on yksi maailman rauhallismpia maita ja oikeasti lintukoto moniin muihin maihin verrattuna. Ja jos naiset pelkäävät jotain, he pelkäävät yleensä miehiä, että mies hyökkäisi kimppuuni/raiskaisi/murtautuisi kotiini. Olen aina ihmettelyt mistä tuollainen miehen pelko on tullut? Kuitenkin suurin osa miehistä on oikeasti täysin kunnon porukkaa eikä mitään raiskaajia yms.

   Mitä tuohon joukkohysterian lietsomiseen tulee niin aina juuri raiskaukset yms. ovat sellasia joiden pelkoa lietsotaan oikein kunnolla. Ylipäätään edes epäily jostakin raiskauksesta jossakin Suomen kaupungissa saa varmasti monet naiset pysymään visusti kotonaan ja pelkäämään ulkona liikkumista entistä enemmän.

   Yksi syy varmaan sille miksi naiset pelkäävät miehiä on yksinkertaisesti se, että miehet ovat yleensä isompia ja vahvempia tai ainakin näin naiset yleensä ajattelevat. Kuitenkin tosiasiassa nainenkin voi miehelle pärjätä täysin ja jos on ylitsepääsemättömia pelkotiloja niin voi harkita jonkin itsepuolustuskurssin tms. käymistä.

   Miksi naiset siis toisaalta haluavat olla vahvoja, mutta pelkäävät miehiä? Mistä tuollainen miehen pelko on ylipäätään tänne maailmaan tullut? Onko vain feminismin (miesvihan) ja yksittäistapausten laajan uutisoinnin ansiota?

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!