HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 6. tammikuuta 2015

(teko)syistä parhaimmat

Ihminen on äärimmäisen taitava perustelemaan tekemiään (paskoja) valintoja ja keksimään mitä ihmeellisimpiä tekosyitä saadakseen käyttäytyä kuin älyvapaa oranki. Hyvä me ihmiset!

Ehdottomasti "paras" syy toimia miten toimii, on "kun kaikki muutkin". Täytyyhän sun hankkia asia X, luopua periaatteestaan Y, karttaa henkilöä Z ja käyttäytyä tavalla Ö, koska kaikki muutkin tekee niin! Kaikki kaverit, kaikki luokkalaiset,kaikki samanikäiset ja kaikki samanoloiset ihmiset käyttää piriä, ajaa kännissä, ottaa tatuoinnin otsaan ja polttaa jouluaattona saunansa, joten hyvähän se on sinunkin toimia näin - ettei vaan vaikka erotu porukasta oman järkensä vuoksi.

Mainioita ovat myös geeneihin tai kansallisuuteen vetoavat tekosyyt. No kyllähän täytyy ryypätä, kun suomalaisia kerran ollaan, kohtalon koura se taas kaataapi kirkasta kurkkuun, heh heh! Ja kyllähän sitä tulee akka hakattua ja koulu keskeytettyä, kun isäpappakin toimi näin, menee kato verissä! Me ollaan tällasia me suomalaiset Mänttilä-Ropposet, että me nyt vaan toimitaan näin, se kun on meillä vähän niinku geeneissä! Vankilassa istutaan kolmessa polvessa ja päässä vippaa kaikilla, mut hei geenit ja tää maa! Itsehän ei voida vaikuttaa käytökseemme tai valintoihimme.

"No kyllä Pertsakin/Lissumaariakin/Tsygekin teki näin!" toimii myös aina - totta kai yksittäisen henkilön aivoton tempaus täytyy kokea ihan henkilökohtaisestikin! Jos best friend Tsyge jätti muijansa päästäkseen Thaikkuihin toteuttamaan seksuaalisia aktiviteetteja tai jos Lissumaaria imppasi liimaa ja maaleja rautakaupan hämyisillä kujilla, niin onhan se lähes pakollista kokeilla itsekin. Kato ku joku muukin on ollut saatanan tyhmä, niin tätä tyhmyyden taakkaa on kivempi ja kevyempi kantaa.

Elämän lyhyyteen ja ainutkertaisuuteen perustuvat tekosyyt ovat myös aika hauskoja. Koska me eletään vain kerran ja elämä on lyhyt, kannattaa syödä itsensä kolmesataakiloiseksi, hankkiutua tahallisesti työttömäksi, pelata rahansa ja ryhtyä sukupuolitautien kantajaksi - ehdottomasti. Koska on sit kiva muistella (hävetä) vanhainkodissa omaa villiä luontoaan ja vauhdikasta nuoruuttaan.

On se ilmeisesti vaan helvetin hankalaa ajatella asioita vähän eteenpäin ja toimia itselleen edullisesti ja omaa tulevaisuuttaan ajatellen. Jokainen hullu mielihalu täytyy toteuttaa ja seurata kavereita/julkkiksia/trendejä kuin joku mykkä lammas vailla omaa tahtoa. Hohhoijjaa, missä ihmisten puhdas maalaisjärki, selkäranka ja todellisuudentaju?


Mikä on paras tekosyy, jonka sä olet kuullut? Onko ystäväsi hankkiutunut paksuksi naurettavin syin, onko kumppanisi tehnyt ääliömäisiä ratkaisuja surkuhupaisien tekosyiden varjolla vai oletko kenties itse toiminut tyhmästi mitättömän perustelun varjolla?

9 kommenttia:

 1. Entinen (silloin 18-19v.) poikaystäväni ei hakenut kesätöitä, koska asui vielä kotona eikä omien sanojensa mukaan tarvinnut rahaa mihinkään. Uusiin peleihin vinkui varoja vanhemmiltaan ja kebabranskikset kiskoi mun pussistani. Yhteenmuuttoa suunnitteli mutta hei, sehän on sen ajan murhe..?

  VastaaPoista
 2. "en voi vielä hakea töitä, kun pitää suunnitella tyttären syntymäpäivät"
  "en voinut vielä hakea töitä, kun aviomies oli siinä autokolarissa, vaikkei mitään pahempaa kuin solisluun murtuma tapahtunut, niin se järkyttää vieläkin, että jos menisin töihin, niin joutuisin melko pian jäämään sairaslomalle"

  Joo o. Tää ihminen on yksi omista kavereistani. Ei ole päivääkään ollut missään töissä, jos ei lasketa lapsena tehtyjä töitä isänsä hiilifirmassa. Lasta alkoi päräyttää, kun oli 17v. ku vaan nyt haluun lapsen. Jätti koulut kesken ja jatkoi sit ku lapsi oli isompi. Piti mennä opiskelemaan nyt lähihoitajaksi, tosin onneksi ei, kun ei oikein sovellu alalle. No nyt odottaa kuitenkin toista lasta, jota ei vielä pitänyt voida hankkia. Koko ajan ne asiat muuttuu eikä oikein tiedä mitä tekisi :)

  VastaaPoista
 3. Mun mutsin kaverin tyttö (20) kokee, et jos hän hakee töitä nii hänen ituhippielämäntyylinsä häiriintyy! Feng shui menee kuule sekasin, eikä hän muutekaa rahaa tarvii ku asuu kotona ja syö tyylii käpyjä ynnä muuta mitä luonto tarjoo. :D oon joutunu useemma kerra poistuu huoneesta ku se on alkanu selittää tästä.. ei sais joo olla ilkee mut... :D
  allthetastesoflife.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Mun veli opiskelee kuskiksi amiksessa, täyttää tänä vuonna 18.

  Viime vuonna hän ei voinut hakea kesätöitä, koska hän ei alle 18-vuotiaana voi tehdä OMAN ALAN hommia. Ja näin ollen kohtalon uhrina, muiden olis hänen mopobensansa ynnä muut maksaa koska hänen sosiaalinen elämä kuolee ja se olis meidän paskan perheen vika :D nyyh. Aiemmin sama herra keksi idean, että valehtelee olevansa autisti että saa tukea 400e tms. enemmän kuussa. Äiti riemastui, mutkun koulu on nii raskasta ja ei opintotuella elä (kotona).
  Asiasta kun hänelle huomautin, niin alko jäätävä tilitys, aiheesta mun tuleva työttömyys (olen puheterapian opiskelija) ja köyhyys. Korjasin faktat kuntoon ja alko huuto, kuinka naisen paikka on keittiössä nyrkin ja hellan välissä ja Raamattukin käskee kaikkien vaginaeläinten pitää turpansa kiinni. Ei olla siis uskiksia (ja veljen mielestä ne on homoja :Dd).

  ... Meen äiti on pienen armeijan yh ja sattu tän keskustelun kuulemaan. Jotain siihen väliin tuli ja veli lähti ovet dramaattisesti paukkuen ja marttyyrin viitta lepattaen. Kun Hänen Ylhäisyytensä suvaitsi tulla yöllä kotiin 3h myöhässä, hän päätti herättää koko perheen huutosirkukseen - ruoka ei ole valmista kun HÄN on kotona!!! Paskat äidit siskot ja horot sentään. Äiti heräsi, huomautti että jääkaapissa on ruokaa kunhan lämmittää. Ongelma olikin toisen luokkaista; ruoka ei ollut VALMIINA LAUTASELLA LÄMPIMÄNÄ.

  Nykyään veli vielä vuodenkin jälkeen kokkaa ateriansa itse. Äiti periaatteen ihmisenä mittaa ruoan niin, ettei Suurelle Uhrille jää mitään. Äiti ei myöskään auttanut sen kesän kesätyön haussa, vaikka työkkärissä onkin töissä, ja nakitti veljen lapsenvahdiksi naapurille

  Ollappa nuori, tyhmä ja teiniangst, mutta veikalla on parhaat ongelmat ja tekosyyt omalle saamattomuudelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhhuh! Mun mielestä sun äidillä on kyllä oikee asenne tollaseen touhuun, koska miten se voiskaa sit muuten ikinä oppia :)

   Poista
 5. Ulkomaalaiselle miehelleni on sanottu, että "Hei, älä juo vaan yhtä, juo enemmän. Mehän olemme Suomessa!". Myös kaverinikin ovat ihmetelleet vähäistä ja kohtuullista alkoholin käyttöäni tyyliin "Oot tylsä, ku juot niin vähän.". Onko se niin vitun vaikeaa ymmärtää, etten halua juoda itseäni humalaan? Liiallinen alkoholin käyttökään ei ole hyväksi mulle suolistosairauteni takia, mutta muutaman pystyn kyllä ottamaan, mutta joisin ilman sairauttanikin kohtuullisesti. En vaan tykkää olla humalassa.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!