HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

toiveboksi

Onko mielessäsi kuuma aihe, joka vaatisi päästä blogissani ruodittavaksi? Pyöriikö päässäsi toivepostaus tai teema, josta toivoisit kirjoitettavan? Nyt mennään taas eteenpäin teidän toiveillanne, mikäli niitä mieleen juolahtaa ja haluatte ne minulle jakaa! 
Ei muuta ku sormet tulessa naputtelemaan toivetta kommenttipoksiin!

Riemukasta pakkaspäivää kaikille
toivotteleepi Jenni


ps. jätän kuitenkin poliittiset ja uskonnolliset kannanotot väliin mielipahan välttämiseksi.


14 kommenttia:

 1. se kun sattuu jokin välikohtaus jossain (esim oulun kirvessurma) niin puoli suomea alkaa lietsoa pelkoa ja varsinkin naiset vannoo että enpä enää liiku ikinä ulkona missään koskaan. asiat perspektiiviin pliis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä. Ja mua naurattaa varsinkin se, että esim. jos paikassa X (talo, kauppa, joku tie...) sattuu jotain niin, "En kyllä enää mene sinne/kävele siitä ohi.." Ihan kun siellä olisi sitten aina jotain kamalaa vastassa.

   Poista
  2. Ja tähän löyhästi liittyen myös kollektiivinen joukkonyyhkiminen, vai onko se jo käsitelty? :D

   Poista
  3. Aivan huikeeta :D tää menee varmasti toteutukseen!

   Poista
  4. Tuli heti mieleen tämä suunnaton susiviha. Oikeasti, osa ihmisistä pitää susia hirveinä demoneina jotka syö koirat, kissat, lampaat, lapset, isovanhemmat ja kaiken muunkin mikä irti lähtee, sudet valtaa naapurin talon, käyttää valtion verorahat, vie kaiken punaisen maidon kaupasta, kiusaa Maija-Liinaa koulussa, pommittaa Pohjois-Koreaa ja äänestää sitä presidenttiehdokasta jota sinä et halua presidentiksi.
   Oikeasti? Eikö ihmiset nyt vois herätä tästä hullutuksesta todellisuuteen. Muualla maailmassa ihmiset elää melkein sulassa sovussa krokotiilien, leijonien, norsujen ja myrkkyhämähäkkien kanssa, mutta suomalaiset ei kestä sitä että pari hassua koiraelukkaa asustelee jossakin korvessa?

   Tiedän, että se on surullista jos susi vie oman lemmikin ja villieläimen näkeminen saattaa pelottaa paljonkin (en ole nähnyt livenä sutta, mutta väittäisin hirven olevan ihmiselle melko paljon vaarallisempi ja sellaisen olen nähnyt kyllä useastikin), mutta ei se susi oikeasti ole kaiken pahan alku ja juuri. Pitäkää lemmikkielukkanne sisällä tai ne piskit aitauksessa, jonne se susi ei noin vain pääse.

   Poista
  5. Ei ne sudet ja karhut pelkästään niissä korvissa pysyttele. Meidän kesämökin takapihalle n. 10 km:n päässä Lohjan keskustasta tuli vielä reilu kymmenisen vuotta sitten useampana kesänä susi, joskus monta kertaa kesässä. En tiedä, oliko se yksi ja sama hukka. Oli tai ei, se joka tapauksessa tuli ja oli kuin kotonaan. Haisteli karvat pystyssä meidän koiran hajuja (koira itse ei ollut vapaana) ja kierteli pihapiirissä ravaten kukkapenkistä saunan taakse ja kaivolta etuovelle. Että olihan se ihan lepposaa! Jonkun lähitalon pihassa se oli sitten joskus aiheuttanut oikeasti vahinkoa. Ei ihmiselle - ei ihan. Eikä nyt oltu edes mitenkään kaukana vähän isommasta asutuskeskuksesta.

   Henk.koht. en siis itse todellakaan lähtisi kutsumaan sutta hassuksi koiraelukaksi, jonka kanssa pitää vaan yrittää elää sovussa. Se ei onnistu. Kun susi kiertää muristen mökkirakennusta ei ihan tule mieleen alkaa leikkiä jotain kesyttäjää. Ja vielä tuohon rinnastukseen muusta maailmasta: kyllä siellä sademetsissä ja aavikolla ja kaikkialla muuallakin sattuu ja tapahtuu eikä elämä ole mitään ihmeellistä harmoniaa tai luonnon ja ihmisen rikkumattoman rauhallista yhteiseloa. Myrkkykäärmeet tulee ovista ja ikkunoista, hämähäkit pistää ja vie hengen, krokotiilit iskee jalkaan jos erehtyy pitämään niiden suistoa kahluualtaana. "Sula sopu" ei taida olla se ihan oikea ilmaisu kuvaamaan luonnon ja ihmisen vuorovaikutusta tässä asiassa.

   Eikä se susi ole kaiken pahan alku ja juuri (siis ah tätä logiikkaa), mut kannattaa se silti ottaa vakavasti, kuten muutkin villieläimet, esim. se hirvi, meidän maassa. Suurimmalla osalla meitä metsäsuomalaisia ei ole edes mahdollisuutta saati halua muuttaa jostain Kainuun pikkupaikkakunnalta minnekään pääkaupunkiseutulaiseen lähiöön "turvaan". Ja pitäisikö ollakaan? Mieluummin susi lähtee kuin minä - vaikka sitten kantaa harventamalla. Kyllä niitä sieltä Venäjältä ehtii tänne lisää laukata! Ja kai sitä pitää voidakin saada asua edes suunnilleen missä huvittaa ilman, että pitää kerätä joka kerta rohkeutensa, ennen kuin uskaltaa pistää päänsä ulko-ovesta.

   Poista
  6. Susi on pelokas eläin eikä yksinäinen laumaton hukka kykene kaatamaan helposti esim. hirveä. Se tulee ihmisten lähelle vain kun on oikeesti nälkä ja tämän takia susi takapihalla huolestuttaa. Et sinäkään olisi puheistasi huolimatta kovin mielissäsi, jos pitäis aina pelko perseessä mennä pihalle tai et vois mennä koirasi kanssa lenkille suden takia.

   Mun suunnilla susi on useamman kerran tempaissut koiria ja kissoja mukaansa. Olen myös kohdannut ko. eläimen. Pitääkö tämän takia lopettaa talosta poistuminen ja koiran ulkoiluttaminen ja lehmien pito laitumella? Muuttaa pois? Ei. Luovun mieluummin pihalla norkoilevasta sudesta kuin yhdestäkään tilan elukasta. Susi on hieno ja kaunis eläin, mutta mikään erityinen Jumala se ei ole vaan arvaamaton eläin vaistojensa varassa siinä missä muutkin. Lähimetsissä sudet ei pelota, vaan ne jotka uskaltautuvat pihalle. Silloin ollaan liian kesyjä/nälkäisiä.

   Poista
  7. Muiden maiden villielukoista sanoinkin, että ihmiset elävät melkein sulassa sovussa niiden kanssa. Tarkoitin tällä sitä, että ihmiset tulevat toimeen vaikka ympärillä liikkuu vaarallisia eläimiä. Tiedän, että siellä kuolee ihmisiä näiden elukoiden takia enkä väitä että se nyt vaan on niin ja sillä hyvä, mutta yritin tällä nyt jotakin perspektiiviä tuoda tähän susien vainoamiseen. Sudesta kuitenkin melko harvoin on harmia ihmiselle.

   En missään nimessä väittänyt, että ihmisten pitäisi väistää sutta viimeiseen asti ja yrittää tulla väkisin juttuun pihassa liikuskelevan eläimen kanssa. Puhuin kommentissani juuri nimen omaan siitä järjettömästä susivihasta, joka saa ihmiset vaatimaan että sudet pitäisi hävittää Suomesta kokonaan.
   Kuten totesitte, susi on hieno ja kaunis eläin, jota tulee kunnioittaa ja varoa kuten muitakin eläimiä. En minä itsekään menisi käsi ojossa tarjoamaan ruokaa, jos pihassa alkaisi susi pörräämään. Ehkä kommenttini oli vähän liian kärjistetty enkä tehnyt mielipidettäni aivan kokonaan selväksi.

   Poista
 2. Tuleva tv ohjelma 'Äitien sota'
  Itsellä ainakin mainos saa jo veren maun suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täällä sama reaktio, kun nyt menin ja etin sen ohjelman Googlesta. Mikä noita TV-tuottajia riivaa..

   Poista
 3. Mä toivoisin postausta ruokapäiväkirjasta, vaikkapa esim. viikon ajalta. Mua kiinnostaa ihan hirveesti mitä ihmiset syö. :D Siitä voisi myös saada kivoja vinkkejä ruokiin, kun itseä ainakin moni kyllästyttää enkä ikinä oikeen tuppaa keksiä mitä sitä tänään syötäisiin. :)

  VastaaPoista
 4. ASK.FM FEIMIT :D mm. Sofku, Fia, Mentaalisavuke jne.

  VastaaPoista
 5. Ylihygieenisyys! Mua vituttaa se automaattinen saippuapumppu "Näin häviää pöpöt, kun ei tarvitse koskea pumppuun" ööö, kädethän pestään sillä kyseisellä saippualla sen oton jälkeen niin mikä järki? Tai "tämä pesuaine desinfioi vaatteesi, tulee varmasti puhasta" Vaikka olenkin lähihoitaja, en todellakaan ole pöpökammoinen. Jos lattialle putoaa kastiketta, voin aivan hyvin laappasta sen sormella suuhun tai jos kadulle putoaa karkki, voin aivan hyvin syödä sen jos siinä ei ole näkyvää likaa. Kaiken pitää nykyään olla niin desinfioitua ja kliiniä! -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä. Tuo automaattinen saippuapumppu on vähän omituinen keksintö.

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!