HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 15. tammikuuta 2015

Vähän huumoria hei

Tämä postaus on omistettu ensisijaisesti opettajille, mutta myös oppilaille, oppilaiden vanhemmille ja kaikille niille, jotka haluavat tehdä työnsä rauhassa.

Luin pari päivää takaperin eräästä kotimaisesta iltapäivälehdestä uutisen opettajasta, jota älykääpiöoppilaat olivat kiusanneet. Opettajan takapuolesta oli Whatsapp-ryhmässä jaettu otos, kuvatekstinä "huoran perse" ja ymmärrettävästi opettajalta oli palaneet päreet. Melkein enemmän kuin kakaroiden älytöntä käytöstä, ihmettelin uutista kommentoivien ihmisten älykkyysosamäärää: "kyl ny opettajalla pitäis olla huumorintajua", "ite on alansa valinnu", "kai ny opettaja tajuaa että lapset voi tehä tollee"... Taisi olla näiden päin persettä kasvatettujen mukuloiden äiskät ja iskät kommentoimassa, vai onko tällainen heikompilaatuinen ajatuksenjuoksu yleistäkin?

Se, että omassa ammatissa voi käydä jotain paskamaista, ei oikeuta muita ihmisiä toteuttamaan sitä paskamaisuutta toimimalla ainutlaatuisen typerästi. En mäkään koe, että mua saa lyödä, koska mun ammatissa voi ja joskus käykin niin. En mä silti ole mikään tunnoton säkki, jota voi kiskaista nyrkillä ihan vain siksi, kun mun ja muiden hoitohenkilökuntaan kuuluvien ihmisten täytyy ymmärtää sen olevan tällä alalla mahdollista. Tai että mä saisin käyttäytyä esimerkiksi virastossa, kaupassa, luokassa tai ravintolassa asiattomasti, koska varmasti joku muukin on joskus käyttäytynyt. Että iteppä alasi valitsit, tällaista saattaa käydä, heh heh!

Uskon, että monille opettajille se luokkahuone voi pahimpina päivinä olla verrattavissa helvetin esikartanoon näsäviisastelevine, ilkeämielisine, röyhkeine ja välillä jopa arveluttavine oppilaineen. Päänaukomista, leukojen turhanpäiväistä louskuttamista, tunnin häiritsemistä ja suoranaista vittuilua saa varmasti kuunnella jokainen opettaja aivan tarpeeksi. Onko se silti oikeutettua? Pitääkö opettajan ikuisesti vain pää kallellaan kuunnella näiden pikkupaskiaisten "itsensä toteuttamista" ja "luovaa kielenkäyttöä"? Onko joku tosiaan sitä mieltä, että se ehdottomasti kuuluu kyseiseen ammattiin?

Ja tää "vähän huumorintajua pitäis olla"-fraasi. Kyllä siinä itsekullakin alkaa huumori ja hauskuus loppua, kun huoritellaan, levitellään noloja kuvia ja tehdään systemaattisesti kiusaa. Nykyajan kakaroillakin on niin paljon valtaa ja nykyajan kakarat myös tietävät erittäin hyvin oikeutensa, joten opettaja on minimaalisten kurinpitokeinojensa kanssa aikalailla näiden apinoiden ja apinavanhempien armoilla. Ja jos joku löytää jotain huumoriin viittaavaa pilakuvien levittelystä, tuntien häiritsemisestä, nettisabotaasista tai jatkuvasta kunnianloukkauksen ylittävästä toiminnasta, niin suosittelen käymään päätohtorilla tekemässä pienen kartoituksen omasta psyykkisestä tilastaan.

Opettaja opettaa, se on opettajan työtä. Tykkäisiköhän näiden lapsikultien supermutsit ja mahtifaijat siitä, kun heidän työpisteelleen tultaisiin vittuilemaan? Villi veikkaus, että voisi olla siinä kohtaa huumori vähissä kun yrittäisi painaa duunia ja kahdeksan tuntia joku rääpisi naamaansa siinä vieressä. Mut kato hei, iteppä oot duunis valinnu, olis vissiinkin kannattanut miettiä etukäteen!


Mitä mieltä sinä olet, pitääkö opettajien sietää oppilaiden asiatonta käytöstä ja häirintää - ja ottaa se huumorilla ?

10 kommenttia:

 1. arveluttavine, ei arvelluttavine ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyydän näppäilyvirhettäni anteeksi, tää iPadilla naputtelu on välillä aikamoista sambaa ja rumbaa... 😂 nimimerkillä "tietokoneella tämänkin postauksen olisin kirjoittanut puolet nopeammin" :D

   Poista
 2. Ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta ei hitto sä oot hyvä! Oon jo pitkään nauranu vedet silmissä sun jutuille, sulla on kyllä sana hallussa. Nauran vieläkin kun joskus kirjotit tämän http://letsfake-it.blogspot.fi/2014/05/gimmojen-kivat-kannut-ja-muita.html ja siellä oli myös kommentit ihan huippuja :'D Muutenkin, hitto miten hyvä blogi. Vihdoin liityin lukijaksikin. Mun blogi on kyllä semmonen mitä varmaan vihaat, mutta mä tykkään sun tyylistä :D Jatka samalla tavalla!

  VastaaPoista
 3. No juurikin niin, mitä hauskaa on siinä että susta levitellään tuollasia kuvia kera asiattoman kuvatekstin? Miten huumorintajun puutteellisuus tai sen olemassaolo liittyy siihen kuinka hyvin kestää tollasta uskomatonta uunoilua joiltakin keskenkasvusilta kakaroilta?
  Tuollanen käytös ei vaan ole hyväksyttävää, ei yhtään keneltäkään eikä yhtään missään tilanteessa. Toivottavasti mokomat ipanat ovat saaneet kunnolla asiasta kuulla ja toivottavasti sellaiset urpot joiden mielestä kyse on vain opettajan herkkänahkaisuudesta joutuisivat itse kokemaan jotakin vastaavaa. Ei varmaan paljoa naurattaisi.

  VastaaPoista
 4. Tästä sä tykkäät ;) : http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1421456631755.html?pos=ok-nln
  Oman leukani nostin just lattialta, vaikka jotenkaan tämän ei pitäisi yllättää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs helkuttia? Onko jotkut oikeasti noin uusavuttomia? En tosin osannut kaikkea kun omilleen muutin mutta äkkiä oppi.

   Poista
  2. Apua... Ei oo todellista :D

   Poista
 5. Luin täss miss Helsinki -voittajan räävitöntä haukkumista ja että kun otti pannuun. Tää on vähän sama ilmiö, kun jos osallistut missikisoihin/tv-sarjaan/johonkin haastatteluun/liityt facebookkiin/käytät nettiä, niin se on sun "oma valintas v*tun pässi" ja sut saa haukkua maanrakoon.

  Mitäs asetit itsesi olemattomalle jalustalle, liityit internettiin tai latasit lomakuvia facebookiin. Oma vika, ja sitäpaitti, tää on niiq kritiikkii ja mun MIELIPIDE. Suomessa on sananvapaus!!!

  ... paitsi jos pilkka osuu omaan nilkkaan. Haukkujilla on usein koskemattomuus, syystä jos toisesta.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!