HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 1. tammikuuta 2015

viime vuosi pakettiin

Facebook ja muu some tulvii tällä hetkellä osittain humalanhuuruisia päivityksiä, joissa summataan mennyt vuosi ja suunnitellaan tulevaa. Ensimmäisen tällaisen luettuani ajattelin, että vau, olipas ihana tekstinpätkä - aidon rehellinen, täynnä toivoa ja elämäniloa, mutta myös tilkka puhdasta nöyryyttä. Sitten kun silmiini oli osunut 10+ väkisinväännettyä ja yltiöteennäistä lässynlää-tekstiä, multa meni maku.

Se on ihan kiva, että mennyt vuosi pistetään pakettiin ja jaetaan ajatuksia, ollaan itselle rehellisiä. Se on myös kiva, että tehdään positiivisessa hengessä lupauksia ja lähdetään kohti tulevaa intoa puhkuen. Mutta kun se sun lirkunlärkynlässytys on pääpiirteittäin sadan muunkin ihmisen tilapäivityksenä kliseisin korulausein höystettynä, alkaa maistua oksennus suussa.

"Vuosi 2014 oli mahtava, vaikka menetin rakkaita, löysin uusia, sillat paloivat takanani roihuten, kun tein vaikeita päätöksiä - satutin myös sieluni mutta toisaalta nousin kuin itse Feeniks-lintu tuhkasta kohti tulevaa. Nyt toivotan sokerinhuuruiset onnentoivotukset kaikille rakkailleni vuodelle 2015, ilman teitä en olisi tässä, näin vahvana ja voimakkaana. Ensi vuonna aion mennä kohti uusia haasteita, rakastaa, olla ystävä ja ihminen toiselle ihmiselle ja avoin uusille haasteille! Ystäviä, hemmotteluhetkiä, kovaa työtä, rakastamista, elämänvoimaa, uusia kenkiä ja paljon kaikkea ihanaa on täynnä tuleva vuosi!!"

...on mun silmissä yhtä kuin:

"Öö, no niinku vuonna 2014 tappelin ystävieni kanssa kännissä x 50 (sovittiin sit niinku aina seuraavana päivänä selvänä), meni välit mutsiin (varastin siltä satasen piriin) ja mun poikkis jätti mut ku petin sitä sen salibandyjoukkueen kanssa. Silti löysin uusia lorttokavereita ja säätöjä ku oon niin sosiaalinen tsirbula. Mut ny ku mullon tää kuohari tässä kädessä ja naputtelen tätä lätinää humalaisin sormin baarin vessassa (meikit poskilla, koska tuli riitaa bestiksen kaa), mullon tosi voittamaton olo ja tiiän et musta tulee viä jotai suurta! Ens vuonna alan maksaan niit röökivelkoja ja aion suorittaa viis kertaa keskeytetyn catering-linjan loppuun. Täältä tullaan uudet haasteet! Ps. kiitti Lissu ku aina pidät mun tukasta kii ku oksennan, oot ihanin ever <3"

Ihan kuin noiden päivitysten ainoa tarkoitus olisi kertoa, että "MULLA OLI SALEE RANKEMPI (mutta myös kokemusrikkaampi) VUOSI KU SULLA, MUTTA MINÄ SE VAIN JAKSOIN!!!". Että eipä kukaan muu olisi selvinnyt niistä pettymyksistä, joita kylmä maailma heitteli kasvoilleni. Mutta kun minä oon vaan niin vahva ja valmis kaikkeen, tästä alkaa uusi aikakausi ja lässynlää. Onneksi tällainenkin juhlapyhä on, niin pääsee ihmiset latelemaan kliseitä ja värittämään harmaata elämäänsä oikein glitterkynin.

Ai että kun ihmiset tosielämässäkin olisivat yhtä elämäniloisia ja ihania, kuin nuo keinotekoisesti makeutetut päivityksensä.Mukavaa vuotta 2015 kaikille lukijoille! 

PS. Oma lupaukseni on olla ahkerampi bloggaaja tänä vuonna - lätinääni on siis luvassa tänä vuonna entistä enemmän!

6 kommenttia:

 1. Mietin ihan samaa sitä lätinää lukiessa. Kirkkaimman kruunun saa silti jokainen "ens vuonna alan pitää itsestäni huolta, terveellinen elämä 2015 here i come! Huomenna vielä vikat darrapizzat ja sit alkaa!" NO JEP JEP :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä. Ja huomenna (kun ihmiset ensin ovat kärsineet krapulansa pois) on jokaikinen kuntosalin poikanen täynnä, ja viimeistään parin viikon päästä ihmiset kyllästyy.

   Poista
  2. Jep, taas saa kuukauden jonottaa laitteisiin ennen ku taas rauhoittuu :D

   Poista
  3. Ihanaa että jaatte ärsytykseni! Just tänään miehelleni hehkutin kun sain olla aamulla salilla aivan ylhäisessä yksinäisyydessäni, huomenna se ryysis sit alkaa. Viikonloppu aamuna varmaan turha kuvitella sekaan mahtuvansa edes.. :D

   Poista
 2. Ja nää perinteiset tipaton tammikuu-lupaukset ottaa silmiin ja korviin. -.- Koska se tarkoittaa yleensä, ei, AINA sitä, että helmikuussa vedetään sit kaksin verroin enemmän kuin ennen tammikuuta niinku palkkioks, että "hehhehshehe jaksoinpas kokonaisen kuukauden ilman viinaa, pienet sille!"

  Ja jee hyvä Jenni, määkin lupasin epäsuorasti blogissani blogata tänä vuonna useammin! :) Pitäis olla kyllä helposti toteutettavissa, koska bloggasin viime vuonna 42 kertaa, kun yleensä merkintöjen määrä on ollut 100-200... Hups. :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!