HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 19. helmikuuta 2015

Mää oon somessa, missä sää oot?

Mä joskus mietin, että olisiko mun pitänyt syntyä jokunen vuosikymmen aiemmin, olisikohan silloin esimerkiksi keskustelujen aiheet olleet astetta järkevämpiä kuin nykypäivänä? Kaikki pyörii somen ja kaiken muun mediapaskan ympärillä ja se oikea elämä (tiettekste, että ihminen voi myös konkreettisesti tehdä jotain, eikä vaan tykkäillä ja tökkäillä tietsikalla?) jää hiljalleen muistojen joukkoon. No, mitäs sitä mennä esimerkiksi ulos, kun voi vaikka tsekkailla jotain säätutkaa ja kattella juutuubista eläinvideoita? Tai vaikka ajaa kuvitteellista autoa ja ryöstää ilotyttöjä pleikkariohjaimen avustuksella. Kuinsiistii, ei tartte ees pukee kalsareita jalkaan!

Enää ei puhuta siitä mitä ollaan tehty reippaassa ulkoilmassa, vaan siitä kuka tykkäs Instakeijon throwback-kuvasta ja kuinka kätsy se Minskuliinan belfiekepakko onkaan. Ja kuinka Pena paino ihan väärälle tsirbulalle sydäntä Tinderissä ja melkein joutu sen kanssa seksitouhuihin - niinku viestien muodossa. Ja sit vielä oli se kahakka siellä Facen sisustuskirpparilla! Ai kauhee, vähänkö villiä. 

Ihmiset kuvittelee olevansa niin pirskatin villejä ja sosiaalisia, kun riidellään nettikirppiksillä kukkahattutätien kanssa ja taistellaan Demissä kaikenmaailman pätijöiden kanssa siitä, että pettääkse poikkis vaikös eikös (netin tai viestien välityksellä toki...). Kuvilla ja statuksilla Facessa tai muissa vastaavassa sosiaalisen median palveluissa voidaan todistella, että kyllä, uskokaa tai älkää, mulla on elämä! Että tänään oli kaveri kylässä ja ostin uudet sukat! Ja tässä vielä belfiekuvakollaasi päälle! Että kyllä, mulla myös on toistaiseksi kaikki ruumiinosat paikoillaan.

Onhan se kiva tätäkin tekstiä nyt näpytellä netin ihmeelliseen maailmaan ennemmin kuin pöytälaatikkoon, ja on se myös jees googletella keskustelupalstoilta vinkkejä hyvään pullataikinaan - en mä kuitenkaan toivo paluuta mihinkään kivikaudelle. Mutta siinä vaiheessa kun kaikki keskustelunaiheet koostuu jonkun tilapäivityksistä, blogiavautumisista, keskustelupalstan helmistä tai jonkun persetissikuvasta, niin voi morjes! Olisko aika avata vaikka se ulko-ovi ja etsiä niitä kokemuksia vaikka sieltä? 

Toisaalta jos se oven avaaminen tuntuu liian raskaalta, niin ei muuta kuin Youtuben kisumirrivideoiden kautta pelaamaan jotain farmaripeliä Faceen, sitten parin kaverin tilapäivitysten ylianalysointia, rankkaa kuvien tykkäilyä, villiä nettishoppailua ja Ilmatieteenlaitoksen sivuston kautta peiton alle katselemaan ilmaista jyystöä. Jossain välissä voi sitten vilkuilla mitä loistavaa matskua Fiidi onkaan tuottanut ja mitä iltapäivälehtien mukaan "olet aina tehnyt väärin". Aamuyön pikkutunneilla pari mätsiä Tinderissä ja taistelu ostamyyvaihda-sivustolla. Meneehän se päivä niinkin.


5 kommenttia:

 1. AIVAN NIIN!! SIIS JUURI!! KYLLÄ! KIITOS! HEI HEI!

  VastaaPoista
 2. Onneks en itse ole missään somessa.Pääsee elämässä paljon helpommalla piste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no siis tarkotin että en oo missään lärvikirjassa.

   Poista
 3. Aina vaan ihmettelen, miten ihmiset ehtivät koko ajan seurata kaikkia mahdollisia some-kanavia. Itselläni on työ ja sen jälkeen kotityöt.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!