HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 14. helmikuuta 2015

Yhdessä asumisen ilo ja autuus

Ystävänpäivän kunniaksi ajattelin koota teille listan yhdessäasumisen positiivisista puolista. Että jos se oma hanipöö ei ole toistaiseksi vielä suostunut muuttamaan saman katon alle, näytä ihmeessä tämä postaus hänelle, voi olla että mieli muuttuu nanosekunnissa!

1. Yksinäisyydestä ei tarvitse kärsiä ja käsite "oma rauha" saa aivan uuden merkityksen. Jossain tapauksissa kumppani voi olla kuin huomionkipeä lapsi, jonka täytyy tulla selostamaan asiansa vaikka vessanoven läpi tai avata suunsa juuri kun olet nukahtamassa. "HEI MÄ TÄSSÄ MIETIN KUULE!" - kiitos, sullahan ei ole ollut aikaa tuota asiaa sanoa kuin vaivaiset 12 tuntia. Se ihana hetki kun ovi sulkeutuu ja raksupoksusta näkyy vain loittoneva selkä... Tämä tunne korostuu mm. lomamatkoilla.

2. Saat oman hoitajan - ja olla hoitaja. Kaikkihan tietää, että kun mies on sairas niin mies sitten on sairas. Pieni aivastelu tai paperihaava voi kaataa sänkyyn ronskimmatkin kaverit. Ja jopa urheimmatkin naiset saattavat olla ällistyttävän huonovointisia pikkunuhassa, kun oma kumppani on läsnä. Mikähän siinä on? Itsekin pesen vaikka kontillani lattian 39-asteen kuumeessa, mutta miehen ollessa paikalla voin olla vuoteen oma hyvinkin pienestä. Saako se oma rakas jotkut taudinaiheuttajat villiintymään kehossamme vai onko seurustelevilla ihmisillä vain vikaa päässä?

3. Vikoja voi puolihuomaamatta vierittää pikkuisen toisenkin harteille. Kun asuu yksin, on aivan selvä homma kuka kaatoi maitopurkin tai unohti maksaa sähkölaskun. Jokainen vajakkihan sen tietää, että itseppä jätin suoristusraudan seinään aamulla, tai että ihan omin pikkukätösin kaadoin tomaattikeiton valkoiselle nukkamatolle. Kun taas samassa pirtissä kökkii kaksi, voi aivan hyvin muistuttaa myös toisen osapuolen mahdollisesta osallistumisesta tapahtuneeseen katastrofiin: "Se kyllä taisit olla sinä, jonka kengistä tuo kura eteiseen tuli..." - Vai olisitko se kuitenkin ollut sinä?

4. Ei tarvitse lähteä treffeille tai tavata kumppania jossain epämääräisessä kahvilassa tai vaikkapa anoppilassa, vaan voi kohdata omassa keittiössä pitkissä kalsareissa aamupuuron parissa tai sopia tapaaminen siivouskomerolla, jossa tapahtuu työvälinearvonta. Ei kalliita elokuvalippuja, seitsemän ruokalajin kynttiläillallisia ja etiopialaisista uhanalaisista kasveista kyhäiltyjä messeviä kukkapuskia, vaan pikaisia aamukahveja, tiskaustuokioita ja tappeluja Aamulehden sarjakuvaosiosta.

5. Olemassaolosi merkitys korostuu: "SIIS ETKÖ SÄ PESSYT MUN TYÖHOUSUJA/BALETTITUTUA/SADEVIITTAA!?", "ETKÖ SÄ OLE KOTONA, MISSÄ OLET, EN OSAA VAIHTAA LAMPPUA/KEITTÄÄ PERUNOITA/LAITTAA SUKKIA JALKAAN!"... Tunnet olevasi tärkeä, samoin kumppanisi.

6. Jossain vaiheessa - jopa teidän kanssa samanaikaisesti - yhteiseen kotiinne muuttaa kolmas osapuoli, jota ette ikävä kyllä näe. Tämä kaveri on sen verran vikkelä ja toisaalta taas helvetin laiska. Parhaimmassa tapauksessa liittoudutte yhdessä tätä kolmatta pyörää vastaan ja saatte suhteenne kukoistamaan aivan uudella tavalla. Tämän kolmannen kaverin nimi on "joku" tai kuka": "Kukahan unohti ton maidon pöydälle?" "En kans tiä... eiks hei kukaan oo käyny kaupassa?".


Kuka tämän listan jälkeen EI haluaisi muuttaa yhteen?

Oma koti kullan kallis.


Rakkaudentäyteistä ystävänpäivää kaikille ja ennen kaikkea mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Tää on nyt ihan off topic, mutta mikä on Petjan ammatti? Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metallihommia tekee (se on joko levyseppähitsari tai koneenasentaja :D en muista :D) ja opiskelee parhaillaan yms :)

   Poista
 2. Ihan tällee puuntakaa, mut toi arkku on ihan superkiva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että itsekin pidän c; jyskissä niitä on :)

   Poista
 3. Mä oon just toi ykköskohdan ääliö, jolla on aina asiaa ku oot nukahtamassa :D yleensä viel aika tärkeetä, kuten "mihin salkkarit muuten tänää loppukaan??"

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!