HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Voihan maahanmuutto

Mua pyydettiin kirjoittamaan mielipidettäni maahanmuutosta, mutta mä en tiedä olenko ollenkaan oikea ihminen kirjoittamaan siitä mitään - mä kun en ole asian puolesta, enkä vastaankaan. Mun puolesta tänne saa tulla ja täällä saa olla, kunhan käyttäytyy hyvin ja kantaa kortensa kekoon tämän maan ja yhteiskunnan ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Ja mun mielestä sama pätee muihinkin, ei me suomalaiset olla etuoikeutettuja tekemään rikoksia tai laiskottelemaan sen enempää, kuin ketkään muutkaan.

Ihmisillä on tästä asiasta niin mustavalkoiset ajatukset, eikä osata yhtään laajentaa sitä omaa näkökulmaansa. On ainakin mun mielestä aika naiivi ajatus luokitella ihmiset tiettyihin kategorioihin erilaisten oletusten perusteella. Tällä tyylillä ajatellen kaikki suomalaiset polttavat jouluaattona saunansa ja ajavat vaimonsa kirveen kanssa hankeen, kun on ensin tuhottu litra Koskenkorvaa ja syöty pari pakettia hookoonsinistä. Kukaan ei myöskään puhu ja jos puhuu, niin se on katkeraa tilitystä ja sekin tapahtuu puuvajassa kännissä. Tällaisiahan me kaikki ollaan, eikö? Sauna, viina, terva ja perkele?

Mä itse henkilökohtaisesti entisessä työssäni tutustuin pariin maahanmuuttajaan ja voi veljet, sen työmoraalin ja ilon ja halun kuulua tähän yhteiskuntaan kun sais monelle suomalaisellekin taottua päähän. Siltikään mä en voi sanoa kaikkien kyseisestä maasta tulleiden ihmisten olevan samanlaisia, koska ikävä kyllä heitä tunnen vain sen kolme kipaletta, joka on varmaan jokaisen mielestä aika helvetin vähän. En myöskään voi arvioida jokaista vastaantulevaa suomalaista, että onkos tuo raiskari, ryöstäjä, kiltti perheenisä tai vaikka huikea uraohjus - enkä voi myöskään olettaa yhtään mitään taustoja tietämättä. Uskokaa tai älkää, mutta ihmiset ovat kaikki yksilöitä!

Toki tilastot puhuu puolestaan ja meillä täällä Suomessa on liian paljon ulkomailta tulleiden toimesta toteutettua rikollisuutta - mutta niinpä on myös suomalaistenkin. Yksikin raiskaus, ryöstö, pahoinpitely tai mikä vaan rikos on liikaa, teki sen kuka tahansa. On yksinkertaisesti täydellistä tyhmyyttä kokea, että joku saa tehdä enemmän pahaa kuin toinen, koska on vaikkapa oman maan mies. Ei Jormalla tai Joukolla ole mitään vip-passia pahoille teille, "vaan koska hehän asuvat täällä!!11".

Mun mielestä kaikki huonosti käyttäytyvät ja pahojaan tekevät saisi lähettää vaikka jonnekin kasvatuslaitokseen opettelemaan sääntöjä ja lakeja, oli sitten alkuperä mikä tahansa. Sitten kun käytös on mallikelpoista, niin pääsee vapaalle jalalle. Piste.1 kommentti:

Ei muutaku kommenttia tiskii!