HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 5. toukokuuta 2015

Ei tuskaa, ei tuloksia

Treenaamiseen - siis ihan tavalliseen kuntoliikuntaan ja sunnuntaiurheiluunkin - liitetään tämänhetkisen fitnessmanian takia toinen toistaan tarttuvampia motivaatiolauseita ja tsemppitekstejä. Ja jos multa kysytään, yli puolet niistä on pelkkää teennäistä kuraa.

Joku "ei tuskaa, ei tuloksia" on niinku ehkä kaikkein idiootein. Tai "kipu on vain tunne, jota mieli hallitsee". Että perse kasvaa ja rasva palaa vasta, kun tuntuu pahalta? Kaikki rehkiminen on turhaa, jos ei kuulu nivelsiteiden paskaksi pamahtelua? Että vasta kun on paikat niin hellänä, että laatta lentää jalkaprässissä, ollaan treenin ytimessä? Tällainen tuskan kautta -ajattelutapa on mun mielestä lähinnä masentava, ei tsemppaava. Eihän jumalauta liikunnan kuulu tehdä kipeää, vaikka lihaksissa kihelmöisikin?! Vai olenko mä nyt epäonnistunut täysin, kun ei ole tarvinnut hengailla ensiavussa jalkapäivän jälkeen? 

Samaan sarjaan kuuluu "treeni alkaa vasta siinä vaiheessa, kun haluat lopettaa". MITÄ?! Eikö saman tien vaikka naulata lenkkitossuja rautanauloilla jalkoihin ja palkata personal trainerin sijaan ruoskija, jos vaikka sitten alkais tuloksia näkymään? Punnerretaan lasinsirpaleissa ja viillellään sarjojen välissä? Tässä tullaan siihen lopputulemaan, että hyvältä tuntuva rento liikunta on pelkkää ajanhukkaa, kun ei tee mieli polttaa salikorttia roviolla, vaan jatkaa hymyssä suin seuraavanakin päivänä?  "Tuskaa, verta, teho-osasto, amputaatio, vihaa, inhoa, kipua - niistä on mainio sikspäkki tehty!!!!! :---)"

Sitten nää lirkunlärkynlässynlääiskulauseet... " Treenaa hiljaisuudessa ja anna tuloksien puhua puolestasi". Mä en nyt vaan yksinkertaisesti ymmärrä miksi treenaamisesta pitäisi joko pitää kovaa meteliä tai vastaavasti turpa tukossa. Jos se kuuluu olennaisesti ihmisen arkeen, niin eikö se ole ihan normaalia että asia tulee ilmi? Jos joku haluaa mekastaa suorituksillaan, se hänelle suotakoon. Mieluummin mä kuuntelen iloisia tarinoita onnistuneista maratoneista, kuin vikinää ja valitusta paskasta elämästä.

 Ja kyllähän ihmiset puhuu lapsistaan, lemmikeistään, parisuhteistaan ja harrastuksistaan, niin eikö liikuntakin mene siihen samaan syssyyn? Vai pitääkö sen suhteen olla jotenkin helvetin salaperäinen? Mä itse tunnen runsaasti himourheilijoita joiden pääpuheenaihe on treenaaminen - mitä sitten? Ei se ole sen enempää leuhkimista tai itsensä jalustalle nostamista, kuin lapsensa valokuvien lisääminen Facebookiin tai ihanasta työpaikasta hehkuttaminen. Joku postailee nettiin kuvia neuletöistään, leipomuksistaan ja autostaan, toiset lenkkipolulta, polkupyörästä tai jalkaprässistä. Miksi liikunta on jossain epämääräisessä erityisasemassa? 

Myös itsestäänselvyyksien levittely tekotaiteellisissa sporttiotoksissa rasittaa. "Et koskaan saavuta haluamaasi, jos et yritä" - älä helvetissä? Hyvä ku tulikin puheeksi, oonkin tässä maannu sohvalla vuosia ja odotellut vyötärön kapenemista! Tai joku "Tekosyyt eivät polta kaloreita!"... Täytyy olla kyllä aika urpo, jos tollainen läpäläpä avaa silmät ja iskee treeni-innon päälle. Itse en ainakaan vedä lenkkareita jalkaan luettuani jonkun "Roomaakaan ei rakennettu päivässä, usko itseesi, olet huomenna vahvempi kuin tänään ja tee vielä yksi toisto!!!11"-lätinän kuvasta, jossa iso-Arska poseeraa öljyttynä. 

Noiden puhkikulutettujen tilalle ajattelin ehdottaa seuraavia:

"Jos peräsuolesi ei luiskahda ulos kyykätessä, et tee sitä oikein!"
"Mitä pienemmät lenkkitossut, sitä parempi lenkki!"
"Kämmenet eivät vuoda verta? Jatka vielä tunti!"
"Ota selkään antiikkisenkki - ja juokse vielä kympin lenkki!"
"Mikäli pystyt kävelemään jalkapäivän jälkeen, tangossa ei ollut tarpeeksi rautaa!!!"
"Nivelsiteet kunnossa? Vielä kymmenen toistoa."
"Nosta rautaa, kunnes koristaa kivi hautaa!!"
"Vihaa treeniä, ennen kuin treeni vihaa sinua!!!"


Leppoisaa tiistaita kamut! 


ps. Mä en todellakaan tiedä miksi toi fontti vaihtuu kesken postauksen toiseksi, mutta muokkausvaiheessa se näyttää ihan normaalilta.... Ja mää en ole mikään koodaaja, ni antaa olla! Pieni epätäydellisyys sopii helkkarin hyvin mun teksteihini.

7 kommenttia:

 1. "Jos peräsuolesi ei luiskahda ulos kyykätessä, et tee sitä oikein!" En kestä! Kuolen nauruun! :D

  VastaaPoista
 2. henkilökohtainen inhokkini: "Älä palkitse itseäsi ruualla, et ole koira" ou looord!

  VastaaPoista
 3. "Ota selkään antiikkisenkki - ja juokse vielä kympin lenkki!" :D

  Itelle tulee mieleen "tsemppi"fraasi ""wow, i really regret that workout" - said no one ever", mutta sittemmin törmäsin netissä myös onneks korjattuun versioon, joka meni vapaasti suomennettuna "- sanoi joku, joka kuntoili sairaana ja sai sydänlihastulehduksen, joka kuntoili kipeällä jalalla ja sai elinikäisen vamman, jne jne. Pointtina siis, että aina ei oo pakko treenata ja on olemassa myös päteviä "teko"syitä.
  Tulipassekavaselitys.

  VastaaPoista
 4. Odottelen vaan että vaatevalmistajat keksii alkaa painaa näitä tsemmpilauseita toppeihin ja juoksuhousuihin, ite kyllä ostaisin heti t-paidan "nosta rautaa kunnes koristaa kivi hautaa" - tekstillä.

  VastaaPoista
 5. JENNI!! Katsoin instaasi ja TUO TEIDÄN TALO ON IHANA!!!<3 Onko se omakotitalo vai rivari? Heitän ilmoille toiveen talopostauksesta ja remontoimisen tuskasta! Verta, hikeä, maalia ja kyyneleitä sahanpuruun sekoitettuna.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!