HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Hei älä välitä mitä susta ajatellaan

"Älä välitä muiden mielipiteistä" on kyllä ihan kärkipäässä sarjassamme "paskanlätinää". Tää nykyinen itsekeiskeinen minäminä-maailma on aivan täysin tuollaisen määteenmitähaluuneikuulumuille-ajattelun synnyttämä ilmiö. Älä nyt uniikkeihin sukkiisi sekoa, mutta joskus olisi ihan tervettä ajatella mitä muut susta kelaa ja millaisia asenteita sua kohtaan rakennetaan.

Mun mielestä on aivan normaali ja ihmiseen sisäänrakennettu asia olla kiinnostunut siitä mitä muut itsestä ajattelevat. Ja joskus senkin edessä on ihan tervettä nöyrtyä, eikä leikkiä prinsessaa ja toimia pelkän omahyväisen ajatusmaailman mukaan. Siististi tilanteen vaatiman tyylin mukaan pukeutuminen on pirun hyvä esimerkki; itse en ainakaan laittaisi paljastavaa baarikolttua mummon hautajaisiin, vaikka kuinka nykypäivänä ei sais välittää siitä mitä muut ajattelee ja pitäis toimia "oman persoonan" mukaisesti. Kyllä mä olen aivan valmis hyväksymään epäonnistumisen työnhaussa, jos painelen paikalle vetelänä naama norsunvaginana ja joku kotidarra-asu päällä paskalta haisevana. Tai en ihmettelisi, jos saisin paheksuvia katseita täyttäessäni perseelläni useamman penkin ruuhkabussissa ihan vaan omaa vittumaisuuttani.

Jos ei välitä muiden mielipiteistä ja toimii pelkkää omaa etua ajaen, on aika perkeleen selvää, että edessä on aika yksinäiset ja synkät ajat - ellei osaa manipuloida jotain selkärangattomia raukkoja omaksi ihailijajoukokseen. Olisi itseasiassa semisti tärkeää olla kiinnostunut muiden ajatuksista, jotta voisi joskus itsekin kasvaa ja kehittyä ihmisenä, sikä jämähtää omaksi uniikiksi kusipäiseksi itsekseen. Jos sulle ei ole mitään väliä mitä muiden päissä liikkuu kun sä astut paikalle, on ihminen mun mielestä hylännyt samalla kiinnostuksen itseensä ja mitätöinyt henkisen kehityksensä merkityksen. Että mä oon hyvä näin ja en aio muuttua, saatana muuttakoot muut itse ajattelutapaansa, mikäli aikovat pärjätä mun kanssa!

Muiden mielipiteistä välittäminen fiksuissa rajoissa olisi vaan niin tärkeää. Monet loukkaavat sanat, mieltä kaivamaan jääneet ikävät eleet ja asiattomat kommentit olisi varmaan jääneet tekemättä ja sanomatta, jos ihmisillä olisi enemmän kiinnostusta muiden ajatuksista. Ei se tarkoita, että ihminen on lapamadon ja aamutossun sekoitus, jos käyttää pienen hetken niin omien kuin muidenkin ajatuksille pukeutuessa, elehtiessä, puhuessa, ryhmää johtaessa ja vaikka liikenteessä. "Keijo varmaan kokee mun olleen epäkohtelias kun toimin tavalla X, olinkohan mä tosiaan?" on paljon fiksumpi ajatus kuin "no mullehan on ihan saatanan sama mitä se Keijorassukka ajattelee, tää on niinkö mun elämä!!!!!". 

Se että koko elämä pyörii siinä, mitä muut susta ajattelee on ihan eri asia. Jos ei aamulla saa sukkaa jalkaan ja leipää suuhun ilman että pelottaa muiden mielipiteet, ollaan ihan ääripäässä. 


Kerroppa tilanne, jossa joku ilmiselvästi EI ollut kiinnostunut muiden mielipiteistä, vaan surutta "toteutti itseään" mahdollisesti muiden kustannuksella! 1 kommentti:

  1. Se että ei välitä mitä muut susta kelaa ei tarkoita että pitäisi käyttäytyä tökerösti muita kohtaan tai käyttää muita hyväkseen. Se on jo sitten sitä kuuluisaa narsismia. Tai empatian puutetta. Vaan sitä että uskaltaa olla oma ittensä ja hyväksyä se että jotkut tulee aina vihaa sua teet mitä hyvänsä. Ja tässäkin pitää oivaltaa se että muiden ihmisten varsinkaan puoli tuttujen mielipiteellä ei OIKEASTI ole mitään väliä

    VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!