HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Remontin huumaa

En muista olenko maininnut vielä  tekemistämme talokaupoista, mutta näin tosiaan pääsi käymään ja nyt käsissämme on melkein 80 vuotta vanha talonkäppyrä. Siitä syystä tää blogitouhu on jäänyt ihan täysin sivuun, yksinkertaisesti aika ei meinaa riittää. Ja sanomattakin taitaa olla selvää, että remppa ei ihan kuulu kategoriaan "maalia pintaan ja sohvaa sisälle", vaan lähinnä "puretaan, raivataan, raivotaan, rakennetaan"-sarjaan.  Varsinkin kun kaksi tulisielua (okei toi oli vähän romantisoitu termi, suoraan sanottuna toinen on millien kanssa rakasteleva ja mistään tinkimätön luupää ja toinen suurpiirteinen ja laiska raivohullu) raksalla minimaalisella budjetilla ja epäselvällä aikataululla ei ole varsinaisesti mikään rakkaudentäyteinen ja lempeä tihkuva combo.

Tähän mennessä jännittävintä tässä on, että remontin aikana kumpikaan meistä ei ole joutunut käymään ensiavussa hupsistakeikkaa-vammojen takia, joita ylipäätään on tullut yllättävän vähän (ainoastaan isäpappa sai mustan silmäkulman vatupassista ja kaikilla on vain kevyitä ruhjeita ympäri vartaloa). Otetaan vielä huomioon, että allekirjoittanut, todella tapaturma-altis aivokääpiö käyttää sirkkeliä ja muita työkaluja ja Petja taiteilee yksinään rakennustikkailla puukkosahojen ja naulapyssyjen kanssa pilkkopimeässä. Myöskään emme ole muuranneet toisiamme seinän sisään tai myrkyttäneet  tärpätillä toisetemme raksaeväitä, mikä olisi hyvin mahdollista kuumenevien tunteiden ohessa. Täytynee koputtaa puuta, tai jompikumpi istuu tänään Acutassa vatupassi otsalohkosta törröttäen...

No, kaiken kaikkiaan kaikki on siis mennyt niin mallikkaasti kuin on vain mahdollista näissä olosuhteissa. Petja on ollut äärimmäisen joustava ja ahkera, mä olen saanut lähinnä pelleillä ja opetella. Enhän mää urpo osaa mitään materiaalimääriä ja -kustannuksia laskea, saatikka iskee niitä paikoilleen! Jos vetovastuu olis mulla, me oltais todennäköisesti henkilökohtaisessa konkurssissa ja talo olis palanut noin viistoista kertaa tän kuukauden aikana. Onneks on mies, kenen kanssa saa rauhassa olla tyhmä ja avuton. Loppuun mä liitän vielä pari kuvaa, jotka puhelimen sisuksista löytyi, jotta tekin pääsette fiilikseen (niitä kauheimpia purku- ja  kaaoskuvia en jaa, niistä kun ei kukaan kostu):

Tämän projektin jälkeen mä en maalaa kymmeneen vuoteen edes vesiväreillä.

Olohuone lattiaa vaille valmis!

Paneelihelvettimakuuhuoneen viimeistelyä.

Keittiö ennen....

... ja keittiö purkamisen jälkeen, koolaustouhut meneillään.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Voi kun itselläkin olisi varaa ostaa omakotitalo.Olisi niin siistii alkaa rempata siitä oman näköstä :) Oon ihan kade :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kun on kuukauden vetäny tätä touhua niin allaa allekirjoittaneella jo loppua huumori :D pintaremontti viä on ihan jees mutta kaikki kattojen suoristelut ja vessojen rakentamiset alkaa tulla korvista pihalle :'D plus päälle velkahelvetti ;D

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Ooo, onnea talon hankinnasta <3 Mahtava edistysaskel, vaikka mä kyllä repisin varmaan hiukset päästä siinä vaiheessa, kun tuntuu että remontti ei ikinä valmistu :D Mutta tarkoituksena olis ostaa myöskin joko omakoti tai rivitaloasunto ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)<3 mä oon kans ihan valmis lähes tulkoo lopettaa tän projektin, mutta onneks petja on työnjohtaja ja tsemppari :D onnea sulle myös asunnonetsintään (:

   Poista
 3. Ihanaa, lisää remonttijuttuja! <3 Meilläkin on meneillään joskus 1900-luvun alussa rakennetun hirsitalon kunnostus, joten muitten projekteja on mielenkiintosta seurata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Teilläkin vissiin aika massiivinen urakka?

   Poista
  2. Joo kyllä on, ku kaikki pitää tehdä uudestaan pohjatöistä lähtien. :( Edellinen talon asukas oli päästäny sen niin huonoon kuntoon, että ei riittänyt vaan tapettien uusiminen niinkun aluksi luultiin... :D

   Poista
  3. Meillä on kans saanu purkaa ihan kiitettävästi ja no, suuri osa oli jo purettu :D parissa huoneessa pääsi maalitonkalla, mutta kyllä sitä on saanu tyhjästä tehdä ihan.riittävästi mun mittapuulla :D taino, Petja on tehny..........

   Poista
 4. Ai että, ei käy kateeks nimim. oman asunnon lähes puoli vuotta kestäneen remontin hiljattain valmiiksi saanut. Helvettiähän se oli, ei voi kieltää. Ja meidän ei edes tarvinnut rakentaa tyhjästä mitään, uusittiin vaan kaikki lattiat ja seinäpinnat, sekä maalattiin, hiottiin, maalattiin, hiottiin, maalattiin, hiottiin, maalattiin... portaat.

  Mutta joka tapauksessa, onnea uudesta, omasta kodista ja tsemppiä remonttihelvettiin! :) Kyllä se palkitsee sitten kun lopulta on valmista. Saataisko muuten jossain vaiheessa tänne jotain kuvia lopputuloksesta, vaikkei tää mikään lifestyleblogi olekaan?

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!