HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 23. heinäkuuta 2015

Lömällä

Koska mä jään huomenna lomalle, mä päätinkin postata teille lomailun huonoja puolia - ettei vaan totuus unohdu...

Ihan ensimmäisenä huonona puolena on tää tän hetken sää. Vettä tulee ku saavista kaatais ja muut lohduttelee muka niin helvetin vilpittöminä "No mut hei loma on aina loma, sato tai paisto!". Joo on se hirveen hauskaa seistä sateessa rannalla, eläintarhassa tai terassilla ja nauttia vapauden huumasta. Kato ku tällanen köyhä raukka mihinkään Espanjaan pääse, vaan ottaa nöyränä vastaan sen mitä nää leveyspiirit tarjoaa!

Tokana tulee muiden oletukset. Se että on loma, ei tarkoita että on aikaa tai kiinnostusta kiertää joka sukulaisen kahvipöytä, maalata puolitutun talo ja  vetää kännit joka kesäkarkeloissa. "Hei kiva ku sulla sattuukin oleen loma JUST sillon kun meillä on saunanrakennustalkoot, häät ja lapsenvahtikin sairaana, pääset sit varppina paikanpäälle!! " - Yeah right. Lomalla levätään, ei vedetä itteensä piippuun ja vietetä loppuvuotta lepositeissä.

Kolmas on pitkästymisen mahdollisuus. Jossain välissä suattaapi olla niin, että alkaa kaipaamaan järkevää tekemistä, rutiineja ja vastuuta. Se että pyrkii ylös sängystä ennen kolmea ja juo viidettä päivää viiniä ei varsinaisesti oo ihan niitä mun ykkösjuttuja edes lomalla. Toki onhan siinä vastuuta ja puuhaa, kun pyrkii kasvattamaan kesäkaljamahaa ja leikkaa pikkukännissä nurmikkoa joka toinen päivä, mutta mä jätän silti ne touhut toisille ja pyrin pitämään kiinni normaalielämän syrjästä.

Neljäntenä tulee kauhulla töidenalun odottaminen. Kolmantena lomapäivävä muiden "loma menee niin äkkiä, varo vaan!!"-jankkaus alkaa tuntua uskottavalta ja silität jo työpaitaa valmiiksi kolmen viikon päähän ja teet eväsleipiä. Otappa siinä rennosti, kun muut lomansa jo pitäneet katkeraperseet pelottelee!

Mikä on sun mielestä loman huonoin puoli? Entä paras?

4 kommenttia:

 1. Loma? :'D Mikä se on? Oon kuullut tästä urbaanista legendasta. Nimimerkillä töissäkäyvä opiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki eka kunnon loma sitten vuoden 2011, tuntuu aika mehevältä :D

   Poista
 2. Ylppärit tiedossa nyt syksyllä (ja keväällä), niihin tietenkin pitäisi lukea. Ja mitä teen? Vilkaisen pari sivua parin päivän välein ja heivaan kirjan, menen Youtubeen katsomaan kissavideoita. On se elämä abiturienttina kivaa :D

  Mutta siis juu, tuo aikaansaamattomuuden tunne kesässä on hirvein. Jäin ilman kesätöitä, eli makaan kotona, tuosta lukemisesta ei tule mitään, sosiaalinen elämä on minimissä... eli mitään ei tapahdu. Pelkkää sitä kotona makaamista ja pyörimistä.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!