HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 4. elokuuta 2015

elokuun tuska

Mä en ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään vitutusaiheista (anteeksi v-sanan holtiton käyttö heti postauksen alussa!), mutta nyt on vähän sellainen tunne, että täytyy. Tää vuodenaika sivuilmiöineen aiheuttaa mussa erilaisia negatiivisia tuntemuksia joista haluan purkaa teille ainakin puolet.

Eniten mua raastaa nää säästä vikisevät urpot. Ne kun nyt sattuu olemaan niitä samoja, jotka vinkuu niin helteestä kuin kylmästäkin kelistä. Että voi perse kun on taas niin kurjaa keliä kun ei rannallekaan viitti mennä ja joutuu ihan tuulitakki päällä olemaan ja voi harmi ja lässynlää. Mutta heitetäänpä viis astetta lisää, niin voi kun onkin kuuma ja perse ihan hiessä ja ei voi mitään tehdä ja mitä mää tua rannallakin makaisin, ei jaksa edes sisällä olla ja ilmalämpöpumppu puhaltaa kylmää ja jäätelökin saatana sulaa käsille.

Ja sateella kastuu ja tuulessa jäätyy korvat. Tasaisella kelillä harmittaa, kun joku hirmumyrsky olis niin vaikuttava kokemus. Lumi paleltaa ja loskasta tulee paha mieli. Aurinko polttaa olkapäät ja ei näitä läskireisiä viitti shortseissa näyttää, niin joutuu oleen kuumassa pitkät kalsarit jalassa. Voi että kun olis ihan päinvastainen keli, niin olis ihmisen hyvä olla! Ei jumalauta, muuta maan alle, niin ei sääilmiöt haittaa tasaista marisemista.

Elokuun alku on muutenkin ihan tuskaista aikaa. Kouluvillitys on huipussaan, vaikka varmaan yksikään ihminen ei ole astunut vielä yhteenkään koulurakennukseen reppu selässä valmiina oppimaan. "Meidän Kimmo-Kaija aloittaa koulutien 6 vuoden päästä, että varokaa autoilijat, juoksijat, kävelijät, matelijat ja löntystelijät, meidän reppusankari omistaa kylän kaikki kadut!"-päivitykset ja hysteeriset tilitykset täyttää sosiaalisen median. "Varo leikkiviä lapsia!"- ja "LAPSIA KOULUTIELLÄ!"-julisteita tursuaa joka kulman takana, mutta missään ei lue "opettakaa vanhemmat lapsillenne liikennesäännöt" tai vaikka "Älkää juosko yhtäkkiä tielle kuolemaa halveksuen!".

Ihan kuin se olisi koko muun liikenteen vastuulla huolehtia pikkupirjot ja minimaurit turvallisesti perille vetämällä jarruja pohjaan (aiheuttaen lisää vaaratilanteita), kun päätetäänkin pistää leikki pystyyn keskellä risteystä tai potkia palloa tienvarressa. Surkeinta on, että eniten näitä äksidenttejä ei aiheuta yleensä ne pienet ekaluokkalaiset (jotka pääsääntöisesti kulkevat pelko perseessä tien sivussa kauhusta jäykkänä - oppi mennyt siis joillakin kotona perille), vaan ne plus 10-vuotiaat, joilla luulisi olevan jo vähän jotain järkeä päässä ja kokemusta kulkemisesta. Ei kukaan voi oikeasti kuvitella, että muu liikenne lukee jokaisen kadunkäyttäjän ajatuksia, ja on refleksit valmiina painamaan liinat kiinni yhtäkkiä jos joku villi vaisto alitajunnassa näin käskee tekemään.

Mä itse olen äärimmäisen pahoillani, mutta minä en ainakaan tiedä mitä ne kaikki koulusta pääseet mukularyhmät päättävät tehdä seuraavan kolmen sekunnin päästä. En myöskään tiedä mitä liikkuu pyöräilevän rouvan, rollaattoripapan, mopoautoilevan jantterin tai koiraa kusettavan sedän päässä. Mä en pysty muuta kuin ajamaan liikennesääntöjen mukaan ja olemaan astetta tarkkaavaisempi kun lapsia on suuria joukkoja lähettyvillä kikkailemassa. Sen enempään mä en pysty, eikä kyllä pysty moni muukaan kanssakulkija. Mä myös toivon, että siellä kotona opetetaan parit perusasiat ja jos vaikuttaa siltä että se perheen pikkuvillieläin ei pärjää yksin koulumatkaa aiheuttamatta tuhatta vaaratilannetta, täytyy keksiä jotain. Eikä potkaista pientä ihmislasta yksin reppuselässä pihalle ja toivota, että kyllä ne rekat ja junat väistää tätä polvenkorkuista sankaria! Mua säälittää ne pienet, joille ei kerrota mitä siellä liikenteessä ihan oikeasti voi tapahtua.

Mulla olisi mielessä lisääkin kommentoitavaa mm. Tuurin reissulta (läpileikkaus suomalaiseen kansaan on aina vaikuttava kokemus), pihahommista (tää piha on ku jostain kauhukertomuksesta....) ja remontin plus muuton viimeisistä tunnelmista (ihme että en riipu kaulakiikussa, vaan olen mielenterveyden säilyttäneenä tässä näpyttelemässä tätä tekstiä), mutta taidan jättää seuraavaan kertaan... Liikaa tilitystä voi aiheuttaa vaikka pienen sydänkohtauksen tai katkoa päästä verisuonia. Niin kirjoittajalta kuin lukijoiltakin.

Mutta koska mä olen luonteeltani peruspositiivinen ihminen, haluan päättää tämän postauksen iloisin sanoin ja ajatuksin. Ensinnäkin mun lomalla on ollut ihan hyvä keli, ei ole tullut räntää tai katto ei ole vuotanut sateen seurauksena. Pihatöitä tehdessä ei ole varpaat jäätyneet tai kukkaistutukset eivät ole hukkuneet lumeen. Mustikkametsässä oli kiva olla sateella, kun ei tarvinnut pelätä käärmeitä tai muita noukkijoita. Myös ihanista lapsista liikenteessä on hauska tapaus mielessä, kun pari hurjapäätä painoi täysiä pikkupyörillään ohi ja hymyillen huusivat "ei me tehdä mitään pahaa hei!". <3

Hauskaa viikon alkupuolta kaikille pontsoille!


8 kommenttia:

 1. Noiden "opettakaa vanhemmat lapsillenne liikennesäännöt" ja "Älkää juosko yhtäkkiä tielle kuolemaa halveksuen!" porukkaan lisäisin kans "älä hurjastele, vaikka olisitkin juuri saanut vietyä lapsesi kouluun ja seuraava pysäkkisi on työpaikka". Meinaan vaan. etten jaksa edes laskea kuinka monta kertaa olen melkein jäänyt auton alle, kun joku kaasuttaa koulun pihasta -kolmion takaa- melkeimpä hullunkiilto silmissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta! En oo ikinä edes ajatellut, mutta ihan noinhan se menee.

   Poista
 2. Hei ehdottomasti tilitystä Tuurin reissusta, voin vaan kuvitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kasata inhimillisen tekstin aiheesta ;D

   Poista
 3. Mulle tuli elokuun tuskista mieleen myös kaikki "näin poistat kesäherkkujen aiheuttaman turvotuksen" / "kesäkilot pois" -tekstit ja vinkit, joita nyt viljellään eri lehdissä ja blogeissa tosi paljon. Samat jutut toistetaan sitten joulun jälkeen taas. Sisältö näissä kaikissa on jotakuinkin sama ja suuri osa vinkeistä ihan järjellä ajateltavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano... Ihan uskomatonta lotinaa ja lätinää kevyistä keitoista ja smoothieista plus ne saatanan hauskat laiturijumpat päälle.

   Poista
 4. Huikeaa että olet palannut!

  VastaaPoista
 5. Mun puolesta koko Back to School- menon voisi kieltää lailla. Vähän sama kuin jouluhässäkkämainontaperseilyn aikaistaminen vuosi vuodelta. Masentaa katsoa hienoja, uusia ja kalliita reppuja jo heinäkuun ekalla viikolla jossain paikallisessa Prismassa.

  No joo mutta komppaan kaikkea mitä sanot. Ihan oikeassa oot siinä, että ekaluokkalaisille on nykyään niin tehokkaat kampanjat että ne - kuten sanoit - ovat oikeasti pelko perseessä jokaisessa kulmassa katsomassa tuleeko autoja oikealta, tuleeko vasemmalta, tuleeko vielä oikealta... 10-vuotiaana toki sitten otetaan jo riskejä, mutta jumalauta. Ei ole yks eikä kaks kertaa, kun oon meinannut ajaa sellaisten jonnealkujen päälle. Sitä keulitaan ties minkä kulman takaa ja sit näytetään hihittäen kesoa autoilijalle, ikään kuin olisi maailman kuningas. HNNNNGH.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!