HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Kuinka käyttäytyä Minfossa

Mä oon kova salapoliisi ja sairaalloisen kiinnostunut kaikista mysteereistä ja murhista, eikä ole siis yllättävää, että vierailen asiaan liittyvillä sivustoilla säännöllisesti. Ja että Frii on uusi suosikkikanavani kaikkien murhatappokatoamisrikos-dokkariensa takia, joita tulee melkein 24/7. Tai että luen Alibia, Seppo Jokista ja aivan liikaa uutisia. Mua nyt vaan sattuu kiinnostamaan kaikki sarjamurhaajista mystisesti kadonneisiin henkilöihin, vaikka olen helvetillinen vellihousu. Enkä ole ainoa kiinnostunut, sen olen huomannut Murha.infossa.

Minfon keskustelufoorumilla on tarkat kirjoittamattoman käyttäytymissäännöt, joita tulee noudattaa tai sun kykysi keittiösherlokkina otetaan ivailun kohteeksi. Näitä sääntöjä vahtii omasta mielestään Euroopan parhaat kotisalapoliisit, jotka ovat mielessään ratkaisseet noin 95 prosenttia kaikista Suomen rikoksista. Heidän silmilleen - tai no, suurennuslasilleen - ei kannata hyppiä.

Säännöt menevät jokseenkin näin:

1. Älä toista
Kaksisataasivuisessa ja vilkkaassa keskustelussa voi normaali ihminen seota ja mainita asian, jota joku on jo sivuuttanut puolessa lauseessa sivulla kaksikymmentäkuusi. MUTTA TÄMÄ EI KÄY! Etkö osaa lukea koko keskustelua?! Tästä on sanottu jo?!! Sinulla ei ole oikeutta tuoda ilmi jo mainittua asiaa myös omana mielipiteenäsi, koska se on jo kirjoitettu sivulla seitsemän ja netistä  loppuu tila kesken!! Itse osaan hypätä jonkun toistetun asian ylitse, mutta monille se on hankalaa. Joo mä ymmärrän että olisi tuskallista lukea "öö en jaxanu lukee kaikkee mut voix joku kertoo mitä on tapahtunu"-lätinää, mutta kun pääsääntöisesti kyse ei ole tästä, vaan joku asia on vain yksinkertaisesti mennyt ohi. 

2. Käytä mielikuvitusta
Toistaa ei saa, mutta kaikki spekulaatiot psykoottisista avaruusolioista maanalaisen tunneliverkoston kaivamiseen hammastikuilla kyllä ovat ihan okei. Selvänäkijät "mä näin unen jossa koira ja joulupukki kulki metsän kautta järvelle, järveltä Intiaan ja sieltä kellariin, et oon siis niin varma että Hukka-Heikki on hukkunut järveen tai on metsässä, Intiassa tai kellarissa!"-juttuineen ovat tervetulleita yleensä, joskin jokunen ottaa heidän mielenterveytensä kyseenalaistamisen tehtäväkseen. Vaikka juttu olisi käytännössä mahdotonta, niin sehän ei menoa haittaa - siitä voidaan rupatella seuraavat viisi sivua!

3. Syytä lähipiiriä
Joku katoaa tai kuolee, niin sen takana on aina perheenjäsen tai ystävä, koska "sen Facebookissa sillä on syyllinen ilme" tai "se siinä haastattelussa näytti ihan psykopaatilta!". Joo, se on totta, että usein tällaisissa jutuissa on ikävä kyllä lähipiiriin kuuluvalla henkilöllä osuutta, mutta jotenkin mautonta haukkua joku suruun hukkuva vaimo tai veli ensikättelyssä tappajaksi jonkun Instagram-kuvan perusteella. Tai no, ei Minfossa.

4. Hauku poliisia
Minfolaisethan ovat Suomen poliisivoimia pätevämpää sakkia läppäriensä takana - heidän kuulustelutaktiikat, etsintätavat ja rikospaikkatutkinta olisivat ratkaisseet vartissa mysteerin kuin mysteerin. Mitäny ite sotkevat, kun uteliaisuuden vimmassa painavat "koiraa ulkoiluttamaan" keskelle suuretsintää tms... Pari jenkkileffaa ja rikosdekkari, niin kirjekurssi FBI:n joukkoihin on suoritettu! Ja miksi natsisikapoliisi ei anna lisää tietoa?! Se, että miten kukakin on lahdattu ja pilkottu, kuuluu verenhimoiselle kansalle! Kaikki likaiset yksityiskohdat tiskiin, kiitos!Lukijoissa muita, jotka lukevat Minfoa kuin Raamattua? Mitä muita "sääntöjä" kyseisellä sivulla on? Entä mitä muita asiaan liittyviä sivustoja seuraat?

4 kommenttia:

 1. Voin kuvitella miten moneen kertaan tuolla on jotkut Ulvilan surmatkin ratkaistu jo ennen kuin koko rikosta on tapahtunutkaan :D

  VastaaPoista
 2. saitko kenties idean tähän postaukseen kadonneen Nelan tapauksesta minfossa? :D siellä noi kaikki edellämainitut ilmenee moneen kertaan.....
  mä seuraan kanssa kaikkia mahollisia mysteereitä ihan hulluuteen asti. harvemmin mitkään jutut tulee uniin asti, mutta jostain syystä toi Nela-juttu on ahdistanu mua tosi paljon ja oon nähny painajaisiakin siitä. siinä ei oo mitään logiikkaa missään, mikään ei täsmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nela-keissin seuraaminen on vähän jääny mulla, liian monta sataa sivua turhaa lätinää, tais mielenkiinto loppua jossain sadannen sivun kohdalla :D se on kieltämättä tosi epäloogista ja siinä on liikaa toisiaan vastaan sotivia juttuja, mutta se ei oo sellanen mikä hirveesti enää kiinnostaa mua. Muuta ku siltä kantilta, että toivon löytyvän, niin sais perhe rauhan! :( mä tykkään vanhemmista jutuista enemmän! Vähän moraalitonta sanoa tykkäävänsä, mut siis u know mitä tarkoitan :D

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!