HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 4. syyskuuta 2015

Nettiin nöyryyttämään

Mitä kaikkea netissä voi tehdä? Hankkia uusia ihmissuhteita, jopa rakastua, ostaa ja myydä tavaraa, hankkia informaatiota, etsiä samanhenkistä keskusteluseuraa.... Ja sit voi myös nöyryyttää ihmisiä.

Niin kauan kun on ollut netti, on ollut anonyymia netti-ilkeilyä ja kasvotonta veemäistä perseilyä. Mutta tattadadaa, nyt niin fiksut ja edistyneet ihmiset ovat löytäneet uuden tavan viihdyttää tylsiä iltojaan: uusi hohdokas harrastus kaikille persenaamoille - omalla naamalla ja omalla nimellä vieraiden ihmisten nöyryyttäminen! No, jos kengän koko on älykkyysosamäärää suurempi, niin tuskinpa sellaisilta Facebook-ameeboilta voi vaatiakaan mitään monimutkaisempaa harrastusta.

Tätä tapahtuu koko ajan kaikenmaailman FB-ryhmissä, varsinkin kesän villitys oli harrastaa tätä nolaamista eri festari-sivujen yhteydessä. Milloin oli vääränpituiset shortsit ja milloin joku oli kännissä ja voi voi lässynlää. Huvittavinta tässä touhussa kuitenkin on, että melkein joka kerta nolausketjun aloittaja nolaakin itsensä, kun yrittää väkisin vääntää jotain mukahauskaa vittuilutekstiä nappaamansa kuvan kaveriksi. Oikeesti, jonkun pissiksen "hei muru, ota ens kerral vähä vähemmä selluliittii mukaa ku lähet Ruissii ;)))))"-sönkötys valokuvan kera  luo mulle tarpeen kaivautua maan alle pelkästä myötähäpeästä. Ei ihan tuu sellasta fiilistä, että hurraa, oletpas sä sanavalmis kaveri! 

Luuleeko ne ihan oikeasti olevansa jotenkin nokkelia ja erityisen hauskoja? Oikeesti? Ne tykkäyskalastelua varten rakennetut epätoivoiset "vitsit" on jotain niin häpeänpunan poskille nostavaa, että apua. Sitten kun joku järkevä ihminen huomauttaa kyseisen toiminnan olevan törkeää ja muistuttaa empatian olemassaolosta, alkaa "HEI EI KUKAA EES TUNNISTA!!!"-raivo ja "mitäs läksi ton näkösenä/noin humalassa/noilla kengillä,oma vika"-itsensä puolustelu. No, ilmeisesti tuo logiikka antaa luvan kiskaista kyseisiä mukahauskoja virtsa-aivoja  nekkuun jos kävelee vastaan, koska hei, mitäs läksitte kotoanne! (Suosittelen silti lämpimästi ettei kukaan vedä ketään nekkuun! Ikävästi siinä voi vajota sen mulkeron tasolle.)

Ja ihmettelen myös sitä, kenellä on jossain festareilla tai muussa tapahtumassa aikaa tai kiinnostusta kytätä jonkun persettä, kävelytyyliä, puhetapaa tai ihan mitä vaan? Ja kaiken tämän päälle KUVATA SITÄ. Ja vielä JAKAA SE NETTIIN! Ai jumalauta, itte ainakin keskityn omiin ystäviini, omaan humalaiseen käytökseeni, omaan perseeseeni ja esiintyjiin (siis kyllä, festareilla esiintyy ihmisiä joille maksetaan siitä, ei tarvitse kuvata vieraita tavallisia ihmisiä vessajonoissa tai ruokakojuissa) tuonkaltaisssa tapahtumissa. Toki jos kiinnostaa tehdä tuttavuutta siihen lyhytshortsiseen tai huterasti askeltavaan tyyppii , sen voi tehdä face to face -tyyliin, ei pilkkaan Facebookissa -tyyliin. 


Että joskos opeteltais sellaiset perinteiset hyvät tavat ennen kuin lähdetään bailaamaan, niin päästään kaikki paljon helpommalla! Toki voi myös jatkaa tällä samalla nolaamisen tiellä ja tehdä itsestään vieläkin suuremman pellen, se on ihan susta kiinni. Itse kylläkin arvostan enemmän sellaista rehtiä ja reipasta menoa, mutta meitähän on moneen junaan ja asemalle tuntuu jäävän päivä päivältä enemmän sakkia!
5 kommenttia:

 1. Aamen ja hurraa huuto. Ei kyllä paljoa naurattanut kun facebookin seinälle tosiaan jaettiin kuva siitä tytöstä jolla oli lyhyet shortsit ja sille sitten ihmiset naureskelivat vailla mitään häpeää. Onneksi tämä kuva taidettiin poistaa(?) Toi "ei näy kasvoja" on niin paska perustelu! Kyllä itellä varmaan tulis itku silmään jos joku julkaisis musta tollasen kuvan, vaikka kasvot ei näkyiskään, ja siellä sitten ihmiset yhdessä arvostelisivat kuinka idiootti, typerä ja muotitiedoton olen...

  VastaaPoista
 2. Kiitos postaustoiveen toteuttamisesta! Jes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ideasta <3!! Itsekin asiaa pohtinut koko kesän vihaa täynnä, ymmärrän ärtymyksesi!

   Poista
 3. Varmaan jengillä aika tylsää ittellään siellä festareilla, kun on aikaa kattoa ja oikein KUVATA mitä muut tekee :D vähän sama juttu kävi kerran baarissa: oltiin kaverin kaa siinä vähän tai vähän enemmänkin jo ehitty ottamaan, ja tanssiminen oli tietty aika hurjaa, kuten kuvitella saattaa. Yks tuttu sitten myöhemmin sanoi, että sen kaveri oli saanut hyvät naurut meidän tanssista. No hyvä jos naurattaa eikä itketä! :D mut tietty vähän erikoista bongata sieltä tanssilattialta kymmenien ihmisten joukosta just meidät. Itsehän tää tyyppi siis istu sohvalla koko illan, ja näpräs kännykkää.

  VastaaPoista
 4. Toi "ei tosta ees tunnista!!1" argumentti on niin paska, ite kyllä tunnistan itteni tai jonku tutun ihmisen takaapäin otetusta kuvasta

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!