HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 2. lokakuuta 2015

Vaikeeta on

Jokainen varmasti tuntee ns. vaikean ihmisen, jolle kaikki on aina niin ylitsepääsemättömän hankalaa. Vaikeat ihmiset anovat neuvoja, tukea ja apua, mutta eivät kelpuuta niistä mitään. Mieluummin piehtaroivat itsesäälissä ja harmittelevat elämän monimutkaisuutta.

Eniten vaikeita ihmisiä tapaa netissä. Vaikeilla ihmisillä on yleensä monenlaisia mutta helposti ratkaistavia ongelmia, joista he haluavat kuitenkin pitää kiinni kynsin ja hampain. Ajatellaan, että imuri menee rikki. Tilillä on kome euroa, mutta siivota pitäisi. Vaikea ihminen valittaa asiasta Facebookiin, jossa sitten jalo ystävä tarjoaa vanhaa imuriaan ilmaiseksi. No, eihän se nyt käy, koska ei ole autoa jolla voisi imurin noutaa. Jalo ystävä tarjoutuu tuomaan imurin työmatkallaan, koska ymmärtää ystävän hädän. Vaikealle ihmiselle se ei kuitenkaan sovi, koska juuri silloin hän ei ehkä ole kotona. Vaikea ihminen jatkaa imurivikinäänsä seuraavat kaksi viikkoa, kunnes hänelle tuodaan kaverin vanha Miele kotiin puoliväkisin, ettei kenenkään enää tarvitsisi kuunnella valitusta ja tuskailua. Sen sijaan että kyseinen heppu olisi kiitollinen, hän harmittelee, kun ei osaa käyttää kyseistä laitetta eikä ole edes oikeita pölypusseja. 

Vaikeat ihmiset ovat seurustelukumppaneina ja ystävinä äärimmäisen kuluttavia. Aina on agendalla joku ongelma, johon pitäisi muiden antaa ratkaisu. Poikaystävä on törppö tai poikaystävää ei ole. Ystävä ei ole tarpeeksi aktiivinen tai suku rasittaa. Naapurit morjestelee liian tuttavallisesti ja koira kuseskelee matoille. Kättä särkee ja väsyttää. Ja kun näihin maailmanluokan superongelmiin tarjotaan neuvoja, keksitään miljoona syytä miksi neuvo on paska ja kelvoton. Ei oo rahaa, ei oo aikaa, ei kiinnosta, ei pysty, ei huvita.... Kaikki on niin saatanan hankalaa!

Vaikeat ihmiset ovat usein myös uusavuttomia ja laiskoja, mutta joissain tapauksissa elämän vaikeus koskettaa vain tiettyä elämän osa-aluetta. Esimerkiksi kaikki muu sujuu kuin tanssi, mutta ihmissuhteet takkuaa. Toisille taas kaikki on vaikeaa, ihan kahvinkeittämisestä treffikutsun esittämiseen. Vaikeita ihmisiä yhdistää usein myös valtava pessimistisyys. Kaikki on paskaa ja päin persettä menee kuitenkin. Turha edes hakea yliopistoon, kun ei kuitenkaan tärppää. Aivan ajanhukkaa lähteä treffeille, kun ei kuitenkaan pääse naimisiin ensi kesänä.  Ei viitti leipoa, kun menee pilalle sekin yritys ja lapsiakaan kannata kasvattaa, kun kuitenkin kieroon menevät. 


Kerro sun lähipiirisi vaikeasta ihmisestä, onko kyseessä joku jolle kaikki on hankalaa, vai sellainen heppu, jolle joku tietty asia aiheuttaa vaikean ihmisen piirteitä ?

Hyvää viikonloppua toivottelee yksi vaikea ihminen täältä ruudun takaa!

3 kommenttia:

 1. mä tiedän tämmösen ihmisen - joka kaikenlisäks kerjää jaksuhaleja olemattomilla burnouteilla jne, just kuten tossa sun uudemmassa kirjotuksessa. Niiden ihmistyyppien yhdistelmä, ai kamala..ja vielä lähipiirissä, ettei eroonkaan pääse. Oon ottanu sen kannan, että yksinkertaisesti teeskentelen etten kuule, ku tämä lässytys alkaa, ja muutkin keskustelut on pidettävä hyvin pintapuolisina, ettei hän vaan saa aihetta vikinälleen ja "mulla on kaikki vielä paljon pahemmin" -jauhannalleen.
  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusen voimiavievä ihminen, olettaisin.... Apua.... Ei siinä oikein muu auta, ku olla vaan neutraalisti ja leikkiä kuuroa :D

   Poista
 2. Mulla oli joskus tuttu joka oli niin saatanan pessimistinen negaaja etten IKINÄ ole törmännyt vastaavaan. Kaikki oli niin vaikeeta ja kamalaa, oltiin oltu koulukiusattuja ala-asteella (niin muuten olin minäkin, ja koska siitä on aikaa nyt mitä, 30 vuotta, niin en ihan jaksa enää märehtiä asiaa. Life is bitch and then you go on, you know), ei oo poikaystävää (aika jännä, ootko kokeillu vaikka hymyillä joskus? Tai puhua muusta kuin äärettömästä kurjuudesta? Kukapa nyt tosiaan moista voisi vastustaa.....) jne. jne. jne. Jos sille joskus yritti sanoa vaikka että Onpas kiva ilma, aurinkokin paistaa, niin TAKUULLA se löysi aiheesta AINA jotain negatiivista; "No ihan kohta alkaa kyllä sataa". Vaihdoin onneksi duunipaikkaa ja tämä elämän päähänpotkima katkeruusmoottori jäi vanhaan (sanomattakin varmaan selvää että duunipaikkakin oli "ihan kauhea, ei saa tarpeeksi palkkaa/huono ilmapiiri/huonot esimiehet" jaada jaada jaada). Poistin tyypin myös Face-kavereista. Oikeasti, ei JAKSA tollasia tyyppejä, aivan äärettömän raskaita. Kyllä mullakin (ja varmasti kaikilla) elämässä on tullut kakkaa lapaseen my fair share, mutta mitä mä voittaisin sillä että märehtisin niitä asioita joka päivä, loppuelämäni?! Ja siihen päälle vielä maalailisin valmiiksi kuinka tulevaisuudessakin kaikki takuulla tulee menemään päin helvettiä. Oon pitkälti sitä mieltä, että jos suhtaudut asioihin niin että ne tulevat menemään pieleen, niin niin ne aika varmasti kyllä tulevatkin. Ja vice versa. En voi käsittää miksi jotkut ihmiset haluavat oikein piehtaroida negatiivisissa fiiliksissä ja ajatuksissa, sairasta!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!