HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 6. marraskuuta 2015

Huomauttelijat


Mä en ymmärrä ihmisiä, joilla on tapana huomautella joistain pikkuasioista mahdollisimman suuren yleisön edessä, siis ihan jumalattoman rasittavaa. Saako siitä jotain tyydytystä vai mikä siinä on se pointti?

Esimerkiksi "sä oot eilen syönyt valkosipulia". Siis ensinnäkin a) kai kaikki tietää mitä ovat minäkin päivänä syöneet, että helvetin tärkeä informaatio sinänsä ja b) mun mielestä toisen ihmisen hajun kommentoiminen jossain porukassa on täysin ala-arvoista. Se on ihan helvetin kiusallista jossain kahvipöydässä kun joku valopää alkaa oikein neropetterinä luettelemaan mitä ruoka-aineita kukakin on hiljattain syönyt. Että hehee, sää haiset juustolle, sää pippurille ja sää kossulle. Joo ja sä et ehkä haise, mut oot ihan täys lehmä. 

Tai nää, joilla on kamala tarve kertoa voitonriemuisesti hymyillen, mitä kenelläkin on naamassa tai muuten vaan ihossa. Ai katos, enpäs olekaan tajunnut sairastavani aknea tai että mulla on viistoista tikkiä nenässä. Ihan kuule todella sydämelliset kiitokset, kun jaksoit ottaa asian esille. "Sullon hei tossa tollanen kaheksansenttinen avohaava, jäätävä finni ja pari rakkulaa! Tuu ny sääki Raijamaija kattoon, et eiks tolla Lillikaijalla oo viä vähän jotain herpeksentyylistä rykäelmää huulessa!!" Älä saatana, suosittelen kyllä sun ottavan yhteyttä vaikka paikalliseen poliisilaitokseen, ku sun tarkkaavaisuudesta vois olla ihan sikana hyötyä! Alat kuule vaikka vainukoiraksi.

Nämä ihmiset kaiken hauskan päälle vielä muistavat kaikki vähääkään nolot asiat vuosienkin takaa, joita on sitten aivan välttämätöntä puida porukassa. "Niinku sääki sillon kutosella laitoit sun äidin jakun discoon ja voi että me naurettiin sulle, sit ku se Tanelirasmus ei halunnu tanssia sun kanssa hitaita ku sul oli tosiaan se ylisuuri jakku, hei muistatsä hei, muistattekste muut?" Ja kas näin tuikitavanomaisesta lapsuusmuistosta saatiin oikein kiva pieni nöyryytystuokio! Kaikki katselee vaivaantuneena ympärilleen, kun tää tanopää lyö tahtia ja suu vaahdossa hokee "hei kuka muistaa!?!".

Mutta muisteleppa näiden Neiti Etsivien omia noloja hetkiä tai huomauta jostain kuraläntistä housunperseessä; nehän loukkaantuu! "Siis tosi lapsellista vetää mut tähän mukaan hei oikeesti, vähä jotain tilannetajua!" -vinkuna alkaa samantien kun heittää vähän omaa settiä kehiin. Ja se "siis mulla on tähän tosi hyvä syy!!"-puolustelu alkaa heti, kun vihjaisee myös hänessä leijailevan vienon valkosipulin hajun tai että myös hänen naamaansa koristaa pari näppylää. "Jotenkin tosi alhaista heti mua alkaa arvosteleen tässä, ku vähän vaan laskin leikkiä!"

Miksei vaan voi olla hiljaa, jos ei suusta tule kuin etukäteen tiedossa olevaa lätinää ja kettuilua?

5 kommenttia:

 1. Hahaa, tää on niin totta :D

  Varsinkin toi jos on jotain naamassa tai ihossa. Tulee ihan anoppi mieleen, kun mulle pukkas kerran kunnon hormonifinnin poskeen, niin tämä toteaa että "sullapa on hirvee finni tuossa poskessa, voi kauheeta!!!!11" mitäpä siihen muuta hämmentyneenä sanomaan kun että no niinpä on, oon kyllä huomannu...

  VastaaPoista
 2. Ois niin kiva jos ihmiset huomauttelisivat silloin kun on oikeasti tarvetta esim. risparit poskilla tai lokinpaskaa olkapäällä tai jotain muuta mitä ei ole sattunut itse huomaamaan mutta kun ei.

  Ja toi jos huomattelijalle huomauttaa niin alkaa ininä. Muissa vikaa mutta itsessä ei -tapauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties narsisteja, tai sitten niitä surullisia tapauksia joiden itsetuntoa pönkittää vaan se jos pääsevät tallaamaan muita. Anyway just sitä porukkaa josta kantsii pysyä kaukana. On elämä paljon mieluisampaa ilman moisia tekopyhiä kuspäitä :)

   Poista
 3. "Mä en ymmärrä ihmisiä, joilla on tapana huomautella joistain pikkuasioista mahdollisimman suuren yleisön edessä."

  Eikös tuossa kiteydy tän blogin idea aika hyvin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko ihan luonnostasi noin tyhmä, vai vain helvetin lahjakas näyttelijä?

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!