HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 12. helmikuuta 2016

Ootsä mun valenttiino

Pari viikkoa on netti tursunnut erilaisia yliampuvia kuvia autonkokoisista kukkakimpuista ja  pilipalitimanttisormuksista, jonka feikkikivi peittäisi taakseen kokonaisen päiväkotiryhmän - toki höystettynä nyyhkyteksteillä, tyyliin "mix mä en saa" ja "mäki haluuuuuuun". Ja suklaamansikkakuohuviinikuvakollaaseja ja mahtipontisia kosintavideoita, joita epätoivoiset naiset jakaa somessa kevyenä vinkkinä pahaa-aavistamattomille miesparoille. Tykkäyksiä hääaiheisiin kuviin, kynttiläillallisarvontoihin ja matkatoimistojen lemmenlomiin.  Se olis niinku ystävänpäivä ovella, näköjään.

Ystävänpäivään liittyvä sekoilu huvittaa mua monellakin tapaa. Päähuvitus on se, että luukeeko hysteerisesti ystävänpäivään seonneet naisraukat tosiaan sen amisjampan edes muistavan koko päivän olemassaoloa? Saatikka saavansa jotain Ferrareita ja päänkokoisia timantteja? Ai perkele, kyllä monessa kodissa sunnuntaina galaksit räjähtää, kun se hanipöö saapuu paikalle krapulaisena, taskussaan ruttaantunut Geisha-patukka, eikä lentoliput Bahamalle.

Toinen mikä mua huvittaa, on naisten epämääräinen oletus ystävänpäivän olevan joku naistenpäivä vol kaksi. Että minä voin vaatia shamppanjaa satiinilakanoihin ystävänpäivänä koska minulla on pimppi, mutta itsehän annan kumppanille vastalahjaksi pelkkää olemassaoloani. Se että minä yllättäisin sen poikaystävän sillä kynttiläillallisella tai elokuvalipulla (tai överillä kosinnalla, Mersulla tai kultaharkolla...) on täysin absurdi ajatus. Että paras lahja mitä voi saada, on saada olla koko elämä kaltaiseni pintaliitäjämaterialistinartun kanssa! Miehen tehtävä on hankkia itsensä vaikka velkahelvettiin jonkun hemmottelua kaipaavan plotkon takia!

Musta olis valtavan hauskaa, jos miehet tajuaisivat aloittaa samankaltaisen "hienovaraisen" somevihjailun ystävänpäivän alla, niin kuin monet naiset: poskeenottokuvakollaaseja, mietelauseita uuden moottoripyörän tarpeellisuudesta ja videoita paidattomasta naisihmisestä, joka tarjoilee pekonia ja uusia porakoneita jenkkisänkyyn. Sehän olisi mautonta ja lapsellista. Timanttisormukset ja koiranpennut "i love u"-pyjamissa eivät onneksi ole, vaan täysin realistisia haaveita.

Mä toivon koko sydämestäni, että kyseinen "juhla" pysyy Suomessa vielä pitkään pienessä mittakaavassa, ettei ihan vedetä övereitä jenkkistailiin. Ystävänpäiväkortti on kiva yllätys, samoin suklaalevy tai tulppaanikimppu, mutta valtavien odotuksien pakkaaminen yhdelle kaupalliselle tilpehööripäivälle on musta vähän typerää. Varsinkin kun kukaan ei tunnu odottavan ilolla sitä antamista, vaan saamista ja hemmottelun kohteena olemista. Todella herkkää. 

4 kommenttia:

 1. Mulle ystävänpäivä on tärkeä siksi että se on (Suurien Sattumien Vuoksi) mun ja tuon turjakkeen vuosipäivä. Turjake on itse asiassa ihan kiitollinen, koska näin ollen sen ei tarvitse itse muistaa vuosipäivää - media kyllä muistuttaa milloin se on tulossa! ;)

  (Niin ja meidän romanttiseen ystävänpäivään kuuluu tänä vuonna leffaan meno. Ja luonnollisesti mennään katsomaan niinkin überromanttista leffaa kuin Deadpool. Molempien toiveesta. :D)

  VastaaPoista
 2. Mut hei miehillä on Steak & BJ -päivä kuukausi ystävänpäivän jälkeen!! :D

  VastaaPoista
 3. Jenska hyvä, eihän poskeenottokuvakollaasi oo mitenkään rinnastettavissa kuviin koiranpennuista ja timanttisormuksista? En mä ole yhdenkään mimmin seinällä nähnyt kuvakollaasia t*ssunnuolemisesta? Kummassakin tapauksessa tulis kyllä ekana mieleen, että tartteeko tässä nyt päivittää tietskan virusturva vai fb:n kaverilista..

  VastaaPoista
 4. Suomessa kun ystävänpäivä on nimenomaan YSTÄVÄNPÄIVÄ eikä mikään romanttinen juhla :D

  Sitä tuleekin itseasiassa vietettyä lähes joka vuosi. Ystäväporukalla syömään ja ehkä iltaa viettämään. Semmoinen yhteinen päivä jolloin pyritään näkemään porukalla kun kaikki on ripottautuneet vähän eri puolille Suomea.

  En millään jaksa käsittää tätä valenttiinuksen päivää mikä täällä on alkanut nostamaan jenkkityylillä päätään :S

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!