HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Salille siivoamaan

Salilla kuulemma stressi katoaa ja paineet poistuvat painojen kanssa painiessa. Jos vaan ensin edes löytäisi ne painot.

Käyn pääsääntöisesti punttisalini naisten puolella, jossa täydelliset kotirouvat tekevät täydellistä tuhoa kylväessään koko omaisuutensa pitkin poikin. Teinimimmit levittävät kaikki jumppamatot lattioille tehdäkseen itselleen mahdollisimman miellyttävän viidentoista neliön snäppäily-ja whatsappailualueen. Rautaa raa'alla kädellä rempovat teräsnaiset jättävät levypainot tankoihin, koska he vain voivat. Sekapuolella -jossa käy pääasiassa miehiä- on vastassa harmoninen järjestys ja tavarat paikoillaan. Ei saisi yleistää, mutta miten on mahdollista että naiset, nuo organisoijat ja siisteyden ylläpitäjät, voivat jättää kaiken kuin lehmä paskansa?

Kaikki alkaa oikeastaan jo pukuhuoneesta. Lokeroiden avainnauhat laitetaan solmuun, sen sijaan että käytettäisiin nauhassa olevaa klipsua. Siis vain nainen voi olla niin toope, ettei osaa käyttää yksinkertaisinta kiinnitysmekanismia, vaan vääntää pikkukätösillään solmun toisensa perään yhteen helvetin avainnauhaan. Siis vetäkööt mun puolesta vaikka kaikki osaamansa narutemput merimiessolmusta hirttosilmukkaan, mutta vaivautuisivatpa edes avaamaan sotkunsa.

Ja vessan lattiat. Jumalauta vettä on niin paljon pienen huussin laatoituksella, että itse Nooakin laittaisi arkin suunnitteluun vauhtia. En tiedä eikö osata sihdata hanasta siihen sheikkeriin vai perseitäänkö pesevät, mutta kuivaamiseen ei kykene kukaan. En tajua miten kukaan voi vahingossa lotrata lattialle pienen ammeen verran vodaa, mutta ilmeisesti kaikki on mahdollista kun yhdistetään naiset ja punttisali.

Salin puolella unohtuu sitten täysin kaikki matemaattinen oppi. Tai sitten mä vain olen helvetin vajaa, kun en ymmärrä käsipainojen oikean kilojärjestyksen olevan 2, 5, solmuinen avainnauha, 10, juomapullo, 6, 3 ja 1. Loput löytyvät luonnollisesti jostain kuntopyörän ja jalkaprässin välimaastosta. Osaa kannattaa etsiä myös steppilautapinon takaa ja putkirullalaatikosta. 

Millään ei tunnu olevan mitään väliä, kaikki vaan jää siihen mihin treenikin loppuu. Pointti on ilmeisesti se, että lähdempä lapikoimaan vettä vessan lattialle, niin en nyt ole kykenevä viemään tätä tavarapaljoutta paikoilleen, jonka tähän raahasin. Tai että mä rasituin tuolla joogassa sen verran, että olen täysin kyvytön siivoamaan lorahtanutta protskusheikkiäni tästä laminaatilta. Kyllähän sen hei joku siivoaa tai ainakin liukastuu jos ei muuta. Onhan hei täällä henkilökuntaa ja innokkaita urheilijoita.

Kaiken huippu oli eräs kaunis päivä, kun joku aivokääpiö oli fiksuna kaverina irrottanut erään merkittävän osan penkistä, mutta ei ollut vaivautunut laittamaan sitä paikalleen, vaan oli piilottanut sen epämääräisesti penkin alle. Sehän ei sitten ole kuin vähän vaarallista touhua! Jos joku irtoaa tai itse irrotat, etkä ole tarpeeksi nokkela tähän haastavaan toimenpiteeseen nimeltään takaisin laittaminen, ole hyvä ja ilmoita asiasta henkilökunnalle. Tai laita edes osa näkyville, niin porukka tietää sen olevan toistaiseksi epäkunnossa. Nimimerkillä "itsehän en tiennyt". 

En mäkään mene ruokakauppaan kusemaan lihatiskille ja viskomaan kananmunia lattioille, koska kyllä joku siivoaa ja onhan täällä hei henkilökuntaa. Että minä maksan tästä, minulla on oikeus olla ihan jäätävä sika. En myöskään kotonani tuhoa ja sotke ihan vain siksi, kun olen niin helvetin laiska ja itsekeskeinen apina. Enkä tee erinäisistä päivän aikana käyttämistäni esineistä esteitä ja ansoja asuinkumppanilleni, että kompastuppa siihen mulkvisti. Että tässä on nyt eteisen lattialla kattila, tyyny ja kirja, että pujotteleppa siitä poika. Ja kerää ne. 

Niin mitättömän pienillä teoilla pystyisi tekemään niin paljon yleisen viihtyvyyden eteen. Vai eikö itsestä ole mukava treenata ympäristössä, jossa kaikki on paikoillaan ja jossa on turvallista? Punttisali on sellainen paikka, että epäkunnossa oleva laite, vettä lattialla tai paino kulkureitillä voi tehdä aika julmetun pahaa  jälkeä. Ihan pienenpienellä korjausliikkeellä pystyttäisiin ehkäisemään paljon erilaisia haavereita ja kenekään ei tarvitsisi tuhlata treenistään varttia muiden vastuuttomien urpojen sotkujen korjailuun. 

Ihmisiä me kaikki ollaan ja aivan varmasti jokainen joskus sotkee huomaamattaan tai jättää painon väärään paikkaan. Mutta jumalauta sä et vahingossa huomaamatta kaada kannullista vettä lattialle tai levitä koko keskuksen välinetarjontaa keskelle lattiaa. Haluaisin niin nähdä, millaista näiden kuntosalien sotkuperseiden kotona on.


3 kommenttia:

 1. Kuulostaa musta ihan näiltä tyypeiltä joiden omat kodit on kyllä aina ihan viimosen päälle mutta joilta kotioven ulkopuolella jää roskat levälleen kaduille, sovitetut vaatteet mytyssä kopin lattialle ja purkat bussin penkkiin. Nää varaa julkisissa kolme penkkiä ostoskasseilleen ja muuttaa kuntiksen naistensalit valokuvausstudioiksi (kyllä, tiedän ilmiön). Minä minä minä. Muista väliä mut minulla pitää olla kivaa.

  Pakko kyllä sanoa etten itsekään oo mikään siivoushirmu. Voisin esim. pestä ton mun hellan tosta näin kahden kuukauden vatuloimisen jälkeen. Mut pidänpä ainakin yleiset tilat siistinä jäljiltäni, ei oo koskaan ollu liian vaikeeta. Sit ku en jaksa enää voin vaikka lakata käymästä ulkona.

  VastaaPoista
 2. Toi on niin totta! Miehet retuuttaa painot aina uskollisesti paikalleen, kun taas naiset jättää ne mihin sattuu. Meiän salin naisten puolella on muutama väline (hyppynaru ja voimapyörä ainaki), jotka löytyy JOKA KERTA eri paikasta..

  VastaaPoista
 3. Juuri tästä syystä treenaan (kun treenaan) "miesten puolella". Entisenä urheilijana - tosin nykyisenä elintasopullukkana - minua eivät bodatut miehet pelota. Ystävällisesti pyydän heitä poistamaan 200 kg painot penkistä ennen kuin laitan omat vitoseni peliin. :)

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!