HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Suomen kesän parhaat puolet

Suomen kesää morkataan usein ja mun mielestä ihan turhan takia. Suomen kesässä on paljon plussia, jotka ilmeisesti jäävät marinan jalkoihin. Nyt vähän asenneremonttia ihmiset!

Ensinnäkin on aivan ihanaa, kun talvivaatteita ei tarvitse lajitella ja viedä varastoon odottamaan kylmiä kelejä. Niitä kun ei tarvitse kauaa odotella. Räntähän on yksi virallinen kesän merkki pääskysten ja pilkkihaalarissa grillaavan naapurin lisäksi. Ja on täysin normaalia saada rakeita niskaan uimarannalla tai laittaa auto piuhan päähän kesäkuussa. Myös juhannus ilman toppatakkia on kuin olisi rantavahtina vuoristossa - aika saatanan absurdia. Pipo on myös ratkaiseva tekijä eloonjäännin kannalta suomalaisina kesäiltoina. Miksi ihmeessä siis erotella vaatteita? 

Tästä mieleeni tulikin, miksei talvitakkivalmistajat ole huomanneet tässä selkeää bisnesrakoa, ja alkaneet tuottamaan Suomen markkinoille kesäisempiä toppavaatteita? Laskettelutakki jossa on simpukan kuvia, pilkkihaalari piknik-kattaus-kuosilla, untuvatakki pitsisomisteilla...? Irrotettavia hihoja, säärille rusketusluukkuja, helmikoristeita, uimapukukangasta....? Nää vinkit on sitten ihan ilmaisia, mä autan mielelläni yrittäjiä. 

Ja se ihana asia, kun ei tarvitse miettiä millainen keli on pihajuhlissa ja kesähäissä - paska keli tietenkin. On aivan satavarma, että kun sä olet taitellut ne silkkipaperijoutsenet pihapöydälle ja kantanut kaikki pehmusteet terassille, vettä tulee kohta ja lujaa. Ei tarvitse morsmaikun miettiä kampausta tai Ulla-enon pohdiskella silmämeikkiään, koska loska lentää joka joka tapauksessa ja ehostus on vartissa pelkkä muisto vain. Että säästä vaan voimia ja hermoja, ja kata suosiolla sisälle. 

Eikä unohdeta sitä, kuinka karaistuja me ollaan. Ei se ole talvi joka sisua kasvattaa, vaan kesä. Kun huhtikuun aurinkoisissa nollakeleissä alkaa näkyä ensimmäisiä minishortseja ja t-paitoja, mä olen tästä kansasta ylpeä. Me pärjätään missä vaan, oli se sitten vuoristo tai vaikka jäätikkö. Hankien läpi puskemme kietaisumekoillamme ja uimme kesät kolmeasteisessa järvivedessä. Istumme tuulisella terassilla seitsemän tuntia shortseissa ja juomme lonkeroa jäillä. Ajamme avoautoilla ensimmäisen (ja viimeisen) auringonsäteen pilkahtaessa kesäiseltä taivaalta, mittarin hipoessa kymmentä astetta. Me olemme terästä!


5 kommenttia:

 1. Ihan loistava postaus! :D sun blogi on ehdottomasti yksi mun lemppareista, joten jatka samaa rataa ;)

  VastaaPoista
 2. Aijai kuinka hyrskähtelinkään itsekseni taas sun postausta lukiessa! Tää on kyllä mahtava blogi, koska tekstit on niin hyviä ettei kuvia kaipaa ollenkaan :D

  VastaaPoista
 3. Aijai kuinka hyrskähtelinkään itsekseni taas sun postausta lukiessa! Tää on kyllä mahtava blogi, koska tekstit on niin hyviä ettei kuvia kaipaa ollenkaan :D

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava! :'DD

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!